Dík za radu...ještě to všechno dost zvážím a podle toho se zařídím...
15.06.08 18:13:30 kus® – mixér
Jo, přesně ,já mám jen ten mixér, kdysi jsem ho koupil přes akvaShop bez těch bombiček,takže nevím jak dlouho vydrží.Pro mě je jednodušší starej hasičák a nechat si ho u místní zamečnický firmy vzít naplnit.180 kč 6kg asi na rok a půl.To bych obětoval i peníze do novýho než bombičky.2kg hasičák příjde na 990 kč a dá se kdykoliv naplnit.To ty bombičky budou jednorázový, asi jako u TETRY a taky nebudou zadarmo.
Tak jsem chvilku hledal a našel jsem že náhradní náplň Dennerle CO2 Vorratsdepot za 209 kč je na 30 dní.
http://www.akvashop.sk/product_info.php/cPath/89/products_id/3353/language/cz snad Ti to pomůže.
15.06.08 11:18:32 kus® – mixér
a ještě tohle
15.06.08 11:17:42 kus® – mixér
já ten mixér mám asi tři roky a řekl bych že je na nic,Přísavky nedržejí už jsou ve vodě ztuhlí,ale oni nedržely ani když to bylo nový,Jak se naplní CO2tak má tendenci vyplavat a podle mě má malou účinnost na větší akvária.počítač bublinek mi leží ve skříní,protože udělanej z nosní odsavačky udělá stejnou práci a vypadá stejně je menší teda ale stál 25 kč.Myslím že jsou to vyhozený peníze a ještě pořád to ma nějaký příkon sic malý ale má.
Dneska bych šel do reaktoru připojeným na výstupu z externího filtru.Někde na internetu jsem viděl návod na výrobu ze zdobítka na dorty.V hlavě nosím nápad na tohle.Přes Tkus k tomu připojit přívod CO2........Mám 2 věci palivoví filtr pro auta za 120 kč anebo filtrační nádobu s odvzdušněním za 550 kč což mě připadá nejlepší řešení.(jenom lenost ,,má paní,, mě nedovolí to zrealizovat).Možná to pomůže někomu pilnějšímu
Taky dobrý nápad s tou čerpací hlavou...budu muset o tom všem ještě popřemýšlet...ale docela mě ten nákup láká...
No na tu cenu jsem, taky koukal, a ten mixér jsem jen tak letmo na internetu levnější neviděl, ale to jsem to jen prolítnul. Znásilním starou čerpací hlavu a něco z toho vymyslím a budu ho mít taky
Ahoj, jak říká Filipsi, je to na oko pěkná věc, určitě funkční, ale doma jsem si to vyrobil za pár Kč, a mám to stejně schované za skříňkou. Ale ten CO2 rozptylovací mixér je zajímavá věc.
15.06.08 09:23:04 Odla® – Re: filipsi
Díky za radu...já si myslím totéž, že by mě to určitě vyšlo levněji doma to udělat. Také už to mám i dávno hotové. Jen jsem pořád řešil problém, jak CO2 správně dávkovat / nikde jsem se nedozvěděl, kolik mám přesně čeho dávat / a taky mně vadil problém jak CO2 rozmístit co nejlépe po celé nádrži. A tady u toho se mně docela zamlouvá ten CO2 mixer. Jen nevím, jestli to bude dostačující pro 200 l akva. Proto ten můj / někomu se zdá možná zbytečný / dotaz...ale stejně dík.
14.06.08 21:07:01 filipsi® – Re: Odla
Vypada to jako pomerne hezky technicky udelany "kvasnicovy system". Tezko rict, ale rozhodne do toho pujdou michat vlastni naplne z kvasnic a cukru. Ted jen si vyresit, zda si to zkusis udelat doma sam z pet lahve, odsavacky nudli pro deti, atd. (navodu je spousta), nebo zkusis toto jiste drazsi, ale technicky hezci reseni.
odla ja s tym skusenosti nemam ale mozno zajtra odpisu , mne tez prvy den neodpisali ale na druhy uz hej
Tak mám asi bohužel smůlu a budu to muset risknout koupit bez záruky kvality...
14.06.08 14:04:19 Odla® – Kit co2 energy classic
Má někdo zkušenosti z výše uvedeným CO2 hnojícím systémem? Jak dlouho vydrží nápně, pro jak velká akvária to asi je, atd. atd. ??? Bohužel jsem na českých stránkách o tom nic nenašel. Pouze odkaz na www.profizoo.cz, kde uvažuji o objednání...Dík předem...