0 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » bílé akva » Přidat novou reakci 

bílé akva Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   768 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
19.10.06 10:01:48 Vodník – .
Na vodárny kašli, udávaj to v jiných jednotkách a navíc bych jim vůbec nevěřil.
18.10.06 01:54:43 paulinn® – chemie
jsem nic neměřila, pouze jsem z NETu vyčetla, co nám pouštěj z kouhoutku místní vodárny.
17.10.06 17:39:09 mch.sokolov® – ¨nejsem si jist
já byl na wc zrovna :-O .ne vážně,si nepamatuju nic asi ,učitel stál za Ho*** palec už je to dávno celkem,ale eště chvilku budu chodit sem a naučim se něco asi potlesk :) ale brzy mě to čeká s klukem...chjoo ano
17.10.06 17:27:24 Horác® – to mch.sokolov
Nekecej !!! :o) Tohle přece znáš už od sedmý třídy. (Jeden čas jsem na základce učil chemii a fyziku, tak to vím naprosto přesně ... :o)))
17.10.06 17:20:43 mch.sokolov® – to Horác
heh tam nic nesypu,neznám ty vaše odborný názvy hlavně!! smich
17.10.06 17:01:18 Horác® – to Paulinn a mch.sokolov
Vodník má recht. Přestaňte si do akvárka sypat hydroxid vápenatý. :o)))
A když už, tak alespoň přerušte hnojení oxidem uhličitým ...
17.10.06 17:01:02 mch.sokolov® – ..
může to bejt tedy i štěrkem co tam mám?ale v druhym akva je obyč pisek hmm ,jinak vše v pořádku potlesk ryby už si plavou ve svym palec
17.10.06 11:04:24 Vodník – .
Ještě jsem našel tohle:

Postup:
do sklenice nalijeme vápenou vodu;
slámkou do vody několikrát vydechneme;
pozorujeme.

Pozorování: ve vodě se vytvořil bílý zákal.

Vysvětlení: vydechovaný oxid uhličitý reaguje s hydroxidem vápenatým za vzniku nerozpustného uhličitanu vápenatého a vody.

CO2 + Ca(OH)2 ---> CaCO3 + H2O

Uhličitan vápenatý tvoří bílý zákal.
17.10.06 10:55:15 Vodník – Paulinn
Jo, měla sis je koupit až po čase....
Krupička se objeví stejně jako rozpad ploutví když mají ryby nevhodné podmínky.
Co myslíš F° a N° nevím, tvrdost je celková Gh nebo uhličitanová Kh. Nedostatečnou činnost filtru poznáš tím že máš vysokou hodnotu NO2.
A jestli máš tvrdost 28,6 tak tomu moc nevěřím. Jednak nevím jakej test to měří tak přesně. Já mám sice test po 0,2 stupně, ale to bych tam na 28,6 musel kápnout 143 kapek !!!!! :-D
Možná to jen měříš špatně, po každém kápnutí se to musí promíchat a přečti si pořádně návod.
17.10.06 10:47:40 Vodník – blek
Zase žvaníš kraviny, světlo ani že by nestíhaly spotřebovat živiny to není. Měl jsem taky zákal, po výměně vody(živin tedy minimum), svítím 12 hodin 0,7w/litr. Takže nepiš že píšu kraviny když je píšeš sám.
16.10.06 20:48:46 paulinn® – bílá voda
Čauky všem, mám problém. Jako začátečník jsem udělala VŠECHNO ŠPATNĚ, koupila současně s akva ryby, nalila vodu a po hodině jsem dala všechny ryby do nádrže. Ryby koupeny v Hornbachu, za dva dny krupička. Vyléčeno po 5ti dnech EXITem. Vyměněno 30% vody.35 neonek umřelo:(( Znovu se objevilo pár teček na pár rybkách a co víc, voda je pořád mléčná a parmičky čtyřpruhé a mechové se mi začínají stavět hlavou dolů. Prý otrava dusitany. Já blbec až v této chvíli začala pátrat po složení zdejší vody. Tedy chemie je pro mne španělská vesnice, snad tyhle hodnoty někomu něco řeknou:
F° - 51
N° - 28,6
mmol/l - 5,1
Další problém vidím zřejmě ve špatném filtru, mám klasický vnitřní molitanový se dvěmi houbičkami, ale i když mám puštěný napůl se vzduchovacím kamínkem, voda je pořád kalná (jsou v ní vidět bílé..nevím jak to nazvat - nějaký lunty) Myslím že nepřekrmuju, 200l akva, 40 rybek, krmím 2x denně, ráno tetra vločky, odpoledne mražené patentky 1 kostka a večer hodím 2 tablety pro ancistruse.

Švagr mi radí, že mám rybky rozdat a pořídit africké cichlidy kvůli tvrdosti vody (měla jsem i tak v plánu také Malawi) ale já se těchto rybek vzdát nechci.

Tak a teď raďte,a nenadávejte mi prosím..dík
P.S. tento dotaz je uveden ještě v jiném, podobném tématu ve fóru
16.10.06 20:09:21 Štěpán – .
kteří ????????? :-O

Teda, dneska je den náznaků. Někdo řekne "a spol", někdo řekne "tací", a čert aby se v tom vyznal. Tohle je matení lidí... no ne
16.10.06 20:04:11 mch.sokolov® – ..
no sou tu taci co sou tak chytři,až sou blbý :-D
16.10.06 19:35:07 Štěpán – .
Sokolove, to bílý byli malí prevíti, neškodní, kteří se pomnožili protože jsi v tom akvárium měl příliš mnoho živin! a ryby pochcípali protože jim tihle malí prevíti vydýchali vzduch! Jestli se nebudeš snažit, aby ti dobře rostly rostliny, tak se to stane znova!
16.10.06 19:04:26 mch.sokolov® – ...
hm stejně to nechápu(( slunce nesviti přimo do akva,akva je na pravý straně od okna a asi 3 metry od něj....no každopádně jsem vše vyčistil přidal něco na vodu,proti chloru,vypral pisek,vyvařil v soli,škody nejsou velky,asi celkem 6 rybek... :-( krevetky jsou taky v pořádku :-) musim si dát pozor tedy,snad se mi touž nestane,jinak rostliny rostou dobře! ;-)
16.10.06 18:59:07 mch.sokolov® – ..
jj vim že Václav je zkušený akvarista ;-) a beru to na vědomi ano
16.10.06 18:53:31 Horác® – to Štěpán
smich
16.10.06 18:46:31 vaclav® – světlo
Já svítím od 11.00 do 24.00 přímé osvětlení sluncem je ale bohužel to nejhorší co můžete pro své akvárium udělat a pokut je to jen rozptýlené světlo od okna tak jeho intenzita je malá a je nedostatečná. Rybám je to celkem jedno ale rostlinám to vadí. :-)
16.10.06 18:36:24 Štěpán – .
ten "a spol" je kdopak? ;-)
16.10.06 18:24:46 blek – světlo
Václav je zkušený akvarista, poradil ti jednu ze základních věcí. Dostatek světla není v nádrži proto, aby ryby nezabloudili, ale aby kytky mohly dělat svou práci. :-)
Na tvé reakci je docela dobře vidět jedné za slabin takovéhoto fóra. Zatímco nesmysly kterými tu tazatele častují vtipálci jako vodník a spol jsou brány často vážně, dobře míněná rada vždycky nezaujme.
:-(

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 02:54:06 • 0.698 s