0 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Prilis mekka voda... » Přidat novou reakci 

Prilis mekka voda... Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   5511 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
11.06.08 12:09:51 many®
no,já se přidám s otázečkou.Kolik taková rybka zkonzumuje.Např.osm terčů 6-8cm/tělo.k lepšímu porovnání uvažujme klasické vaničky s mraženou potravou např.srdce.Diskus - special apd.Ryby jsou přichuti, nechci je ošidit,ale zároveňje je nechci překrmovat.
11.06.08 01:53:58 Kulich – Re: vlado
Zdravim..mel bych jeste dotazek...nikde jsem to nenasel...jaky je optimalni rust tercovcu...kolik by meli mit ve trech mesicich??diky...
10.06.08 23:45:46 Kulich – Re: tercovec5
ja to mam v takovy vesnicce u Pacova,tady je takova voda skoro vsude a ty mas opravdu nadherny ryby..nedali by se od tebe nejaky koupit??Jinak s tema dvoma druhama vody mas pravdu,taky sem o tom premyslel ale asi to budu resit tou Serou...melo by to snad byt profi,ale jeste se kouknu kolik to stoji..:))zatim... ahoj
10.06.08 22:38:30 Mikky®
No to v Žatci mame taky bomba vodu 9pH a 19gH nemit kolonu muzu tak akorad delat vodni kamen
10.06.08 22:36:34 Laduschka® – Re: Kulich
heh, já bych to neřešila, s mýma 20 stupněma dGH, který musim furt změkčovat kupovanou destilkou či osmotickou vodou, můžu jen plně závidět... :-(
10.06.08 22:29:32 vlado – Re: Kulich
nieje ziaden dovod k obavam. V tejto vode bude uspesny neres tercovcou a aj ich odchov. Hoci mozete mat problem s rychlym poklesom ph a to bude treba strazit. So sodou velmi opatrne u nerozplavanych mladych moze doist k vodnatelnosti. Na zvysanie tvrdosti vody pokial s tym nemate ziadne zkusenosti pouzivajte pripravok od firmy Aquar, neviem ako sa vola, maju ho v nabidke na webe. Dalej mate moznost pouzit pripravok od firmy SERA, je to zmes mineralou specialne pre tercovcou a nektori akvariste pouzivaju vlastne zmesi mineralov, hoci na to je nutne mat vela zkusenosti. S predajom ryb si nemusite robit ziadne obavy, prechod do ine tvrdsi vody im nebude robit problem.
10.06.08 20:48:28 Dahak®
V Teplicich nam tece podobna voda :).Brzy dam vedet jestli je vhodna pro vyter a odchov poteru tercovcu bez upravy.
10.06.08 20:39:42 StationX® – Brno
Nevíte někdo, jaká je voda v Brně? Já to zatim neměřil, protože jsem s tím zatím problém neměl, ale řekl bych, že tu je spíš tvrdší voda. Nevíte někdo z Brňáků?
10.06.08 20:22:40 filipsi® – Re: GAGAL
Moje : Ph6.6, Dkh 0, Dgh 2, vodivost 70uS/cm

Take si nestezuju, ale krevetkam, zda se, to moc dobre nedela. Tak jim pritvrzuji, krida se jim libi.
10.06.08 19:17:22 GAGAL®
Podobná voda teče i v jedné části Ostravy tvrdost 200 micros. a ph 6,5 (6,7). Nestěžuji si :-D
10.06.08 19:09:09 tercovec5®
Popravdě,raději bych měl dva zdroje vody,jednu zmíněnou na množení,tedy pro chovné páry a druhou tvrdší,která nebude tak kolísat.Kam jste se nastěhoval-nemyslím adresu,ale přibližně třeba okolí jakého města? :-)
10.06.08 18:29:59 vaclav® – Re: Kulich
Jedlá soda je asi jedno z řešení. :-)
10.06.08 18:19:55 Joecz® – Re: Kulich
co bych za tuhle vodu dal
10.06.08 17:52:13 Tokuschew®
Mať vodu spomínaných vlastností je snom nejedného akvaristu. Je to voda veľmi podobná vodám tropickým. Pri dobrých svetelných podmienkach sa v nej skvelo darí tropickým rastlinám a takmer všetkým tropickým rybám z oblastí amazonie, strednej Afriky a juhovýchodnej Ázie.
10.06.08 16:11:10 Kulich – Prilis mekka voda...
Dobry den...prestehovali jsme se do Jiznich Cech a z kohoutku nam tece voda o tvrdosti 0.4 mmol/l coz je okolo 3 GH!!!! PH 6.7 a vodivost je 15 mS/s coz je mam dojem 150 microsiemens..?? rad bych zkusil v teto vode vytirat Tercovce a myslim ze nebude potreba tu vodu ani upravovat.....nebo se pletu???
navic si myslim ze kdybych ryby z tyhle vody dal nekomu jinymu,tak asi moc nevydrzej....chtel jsem se zeptat...cim bych tu vodu mohl postupne pritvzovat jak budou postupne ryby rust???
diky za vas cas...

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 04:49:37 • 1.152 s