no,já se přidám s otázečkou.Kolik taková rybka zkonzumuje.Např.osm terčů 6-8cm/tělo.k lepšímu porovnání uvažujme klasické vaničky s mraženou potravou např.srdce.Diskus - special apd.Ryby jsou přichuti, nechci je ošidit,ale zároveňje je nechci překrmovat.
11.06.08 01:53:58 Kulich – Re: vlado
Zdravim..mel bych jeste dotazek...nikde jsem to nenasel...jaky je optimalni rust tercovcu...kolik by meli mit ve trech mesicich??diky...
10.06.08 23:45:46 Kulich – Re: tercovec5
ja to mam v takovy vesnicce u Pacova,tady je takova voda skoro vsude a ty mas opravdu nadherny ryby..nedali by se od tebe nejaky koupit??Jinak s tema dvoma druhama vody mas pravdu,taky sem o tom premyslel ale asi to budu resit tou Serou...melo by to snad byt profi,ale jeste se kouknu kolik to stoji..

)zatim...
No to v Žatci mame taky bomba vodu 9pH a 19gH nemit kolonu muzu tak akorad delat vodni kamen
heh, já bych to neřešila, s mýma 20 stupněma dGH, který musim furt změkčovat kupovanou destilkou či osmotickou vodou, můžu jen plně závidět...
10.06.08 22:29:32 vlado – Re: Kulich
nieje ziaden dovod k obavam. V tejto vode bude uspesny neres tercovcou a aj ich odchov. Hoci mozete mat problem s rychlym poklesom ph a to bude treba strazit. So sodou velmi opatrne u nerozplavanych mladych moze doist k vodnatelnosti. Na zvysanie tvrdosti vody pokial s tym nemate ziadne zkusenosti pouzivajte pripravok od firmy Aquar, neviem ako sa vola, maju ho v nabidke na webe. Dalej mate moznost pouzit pripravok od firmy SERA, je to zmes mineralou specialne pre tercovcou a nektori akvariste pouzivaju vlastne zmesi mineralov, hoci na to je nutne mat vela zkusenosti. S predajom ryb si nemusite robit ziadne obavy, prechod do ine tvrdsi vody im nebude robit problem.
10.06.08 20:53:53 MiHl® – Re: StationX
V Teplicich nam tece podobna voda

.Brzy dam vedet jestli je vhodna pro vyter a odchov poteru tercovcu bez upravy.
Nevíte někdo, jaká je voda v Brně? Já to zatim neměřil, protože jsem s tím zatím problém neměl, ale řekl bych, že tu je spíš tvrdší voda. Nevíte někdo z Brňáků?
10.06.08 20:22:40 filipsi® – Re: GAGAL
Moje : Ph6.6, Dkh 0, Dgh 2, vodivost 70uS/cm
Take si nestezuju, ale krevetkam, zda se, to moc dobre nedela. Tak jim pritvrzuji, krida se jim libi.
Podobná voda teče i v jedné části Ostravy tvrdost 200 micros. a ph 6,5 (6,7). Nestěžuji si
Popravdě,raději bych měl dva zdroje vody,jednu zmíněnou na množení,tedy pro chovné páry a druhou tvrdší,která nebude tak kolísat.Kam jste se nastěhoval-nemyslím adresu,ale přibližně třeba okolí jakého města?
10.06.08 18:29:59 vaclav® – Re: Kulich
Jedlá soda je asi jedno z řešení.
10.06.08 18:19:55 Joecz® – Re: Kulich
co bych za tuhle vodu dal
Mať vodu spomínaných vlastností je snom nejedného akvaristu. Je to voda veľmi podobná vodám tropickým. Pri dobrých svetelných podmienkach sa v nej skvelo darí tropickým rastlinám a takmer všetkým tropickým rybám z oblastí amazonie, strednej Afriky a juhovýchodnej Ázie.
10.06.08 16:11:10 Kulich – Prilis mekka voda...
Dobry den...prestehovali jsme se do Jiznich Cech a z kohoutku nam tece voda o tvrdosti 0.4 mmol/l coz je okolo 3 GH!!!! PH 6.7 a vodivost je 15 mS/s coz je mam dojem 150 microsiemens..?? rad bych zkusil v teto vode vytirat Tercovce a myslim ze nebude potreba tu vodu ani upravovat.....nebo se pletu???
navic si myslim ze kdybych ryby z tyhle vody dal nekomu jinymu,tak asi moc nevydrzej....chtel jsem se zeptat...cim bych tu vodu mohl postupne pritvzovat jak budou postupne ryby rust???
diky za vas cas...