1 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Akvária a jejich podstavce » Akvarijní stolek pro akva 120x50x50 300l » Přidat novou reakci 

Akvarijní stolek pro akva 120x50x50 300l Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1992 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
10.08.08 09:57:39 Renata – stolek
Dobrý den, ten Váš stolek je dost dobrý jste šikula - nechcete se tím živit ? Polud ano, měla bych o jeden stolek ve světlém dřevě na akvárko 120 l zájem :) Nebo vyměním stolek v černém provedení za světlý.
14.06.08 12:46:39 hanz®
To je jasný, že konfirmáty jsou stabilnější, když mají hlubší dřík ;-)
Na tomhle není co řešit, dělá se tu s toho zbytečná věda. :-)
Místo konfirmátů,by se spíše mělo řešit, jak zabránit nafukování hran DTD, nadměrnou vlhkosti X-)
13.06.08 22:56:01 Štěpán®
Pevnější asi jsou, ale u toho stolku by stejně neměly nic moc držet. Ten stolek zatížený akváriem by měl stát spolehlivě jen poskládaný nepospojovaný.
13.06.08 22:15:05 David M. – Re: Štěpán
Dle mě jsou konfirmáty pevnější. Inspiraci jsem čerpal na http://www.ceskykutil.cz a tam jsem neviděl obyčejné vruty na výrobu nábytku. Ale možná jsem přehlédl. Jeden konfirmát vyšel na 80 haléřů, koupil jsem celou krabičku kde bylo 100 kusů.
13.06.08 22:11:39 David M. – Re: jirmond
No mě stál vrták 200,- Kč. Ale většinou jsem to dělal stejně 5kou a 7ičkou. 7ičkou se vrtá skrz, takže doraz neřešíte a 5kou vrtáte vždy hranu, takže pokud bude hlubší nic se neděje, já to dělal celé od oka.
13.06.08 10:04:50 Roman®
koukám že nená nad odkryté nádrže smich
13.06.08 08:40:09 isamik® – Re: Štěpán
Proc tak slozite, nalepenim pasky na vrtak? Stojanova vrtacka, spravne nastaveneni dorazu je prace na par minut.
13.06.08 07:57:07 Štěpán®
Šmarjá, proč nepoužijete obyčejné vruty? Nebo když už nutně potřebujete použít ty speciální, tak se dá jednoduše odměřit hloubka vrtání nalepením lepicí pásky na vrták.
13.06.08 07:56:32 Yirka® – Re: jirmond
Vrtačky většinou mívají takový stavitelný doraz na hloubku vrtu. Ten nastavíš na správnou hodnotu dle za¨puštění kolíku a je to bez problému. :-)
13.06.08 07:48:35 jirmond – Re: David M.
Skvělá práce a nádherné dílo. Právě se na to taky chystám a momentálně jsem v přípravě a nákupu pomůcek. Trošku jsem se zadrhnul u vrtáku na konfirmáty - hlavně na jeho ceně!!! Nechce se mi za něj dávat 500 stovek a tak přemýšlím, že to udělám s obyčejnými vrtáky (5-tkou a 7-mičkou), ale není mi zcela jasné, jak zabráním tomu, abych nevyvrtal větší díru, než budu potřebovat, když ten speciální vrták má přesně stanovený doraz na délku konfirmátu. Můžete mi někdo poradit, jak jednoduše na to?
11.06.08 10:21:42 Snofrev® – Re: Sid
mně šlo spíš o to, říct jakým způsobem se to dá vyřešit (co k tomu použít a jak to funguje)
jestli si to někdo vyřeší stejně nebo jinak, je věc samozřejmě jeho

u vašeho příspěvku jsem právě neviděl co jste použil a proto jsem psal svůj
11.06.08 09:59:54 Sid® – Re: Snofrev
Pokud vám šlo o způsob uchycení, pak máte pravdu - o klavírovém pantu jsem se nezmínil. (Ano, použil jsem klavírový pant.)
Nic ve zlém, ale mně je vcelku jedno, jakým mechanismem si kdo podobné (pohyblivé) spojení vyřeší - za podstatné považuji upozornit na nedostatky např. toho vašeho řešení, t.j. nemožnost zvednout v případě potřeby i zadní polovinu krytu.
Pokud ovšem kvalita jakéhokoli řešení závisí na (ne)použití klavírového pantu, pak nemám co dodat. :-)
11.06.08 09:44:12 Snofrev® – Re: Sid
Hezké, ale poněkud nepraktické - při manipulaci v akvišku vám bude svítit do očí, takže toho moc neuvidíte.
Já mám podobný kryt odklápěcí nadvakrát - v polovině a "na konci". Při manipulaci v akva zvednu přední část a zadní nechám svítit.
(Podotýkám, že celý kryt zvedat nemusím. Ani kvůli případnému odchytu rybek. Drobotina endlerek se dá nachytat u hladiny a jiné rybky neodchytávám :). Stejně bych je ve svém akvišku nechytl. :-D )

z tohoto vyplývá, že tam máte pianový pant?
hmmm, tak to asi jenom vám, protože to je vaše, já z toho pochopil, že to máte vyřešné dobře (určitě lépe jak já), ale stejnak nevím jak, tedy co že jste to použil
11.06.08 09:34:39 Sid® – Re: Snofrev
Mám pocit, že jsem o tomtéž tady psal včera (22:06:35)... :-D
Tedy - až na to, že moje řešení je "vymakanější" - jde mi otevřít i ta zadní polovina, (pro snazší manipulaci v případě potřeby). ;-) :-)
11.06.08 09:20:11 Snofrev® – Re: Sid
no moment, o tom tu nikdo nepsal a nebo jsem slepej? :-(

edit: tím nechci říct, že jsem to vymyslel, to v žádném případě
jenom říkám, že to tak mám, a že se mi to zdá být lepšejší než s klasickejma pantama, to abych se bál při odkalování o ruku nebo o hlavu
11.06.08 07:38:41 Sid® – Re: Snofrev
Objevné! :) Ale asi mám "deja vu"... Jako bych se už s tímto řešením někde setkal... :-D
11.06.08 07:36:09 Sid® – Re: David M.
A takto jste to měl vymyšleno předem nebo vás to napadlo až po našich připomínkách? ;-) :-)
Snažím se to vaše řešení představit a ve vašem případě, (chcete Malawi), říkám - ano, to by šlo. Ovšem v případě, že si z vašeho krytu veme mustr někdo, kdo se chce věnovat také kytkám, říkám - určitě ne!
Jednak je 2x54W pro kytky málo a navíc - při takto provedeném osvětlení (na lyžinách zavěšený reflektor se dvěma trubicemi) nebude při hloubce 50cm rovnoměrně osvětleno. Vpředu nebo vzadu, ale nejspíš jak vpředu, tak vzadu, bude světla "nulanulanic".
11.06.08 07:04:38 Snofrev®
já osobně bych kryt rozdělil na dvě půlky, zadní by byla pevná a přední otvírací a mezi ty dvě půlky bych dal pianový pant (počkat já to tak vlastně mám :-D ), přední půlku tím pádem můžu vyklopit tak moc, že jí položim vzhůru nohama (světlama) na tu zadní polovinu, přední světla vypnu aby mi nesvítily do očí a zadní nechám svítit a krásně vidím do akva palec

např. totok: http://www.akros.cz/DetailPage.asp?DPG=96475
10.06.08 23:51:45 David M. – Re: Sid
No bude tam osvětlovací rampa s reflektory, takže svítit do očí mi nebude, bude volně pohyblivá v lyžinách, a krmení budu provádět přes otvor který budu ještě dodělávat. takže otevírat budu jen při odkaovaní, a to zvládnu. Díky těm pantům to jde docela dobře.

Kdyby se mi při provozu něco nelíbilo, když tak předělám.

Re:hanz
o jaký píst jde? není nějaký obr., že bych dodělal.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 03:35:13 • 0.244 s