0 • 5 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Proč je kryptokoryna červená? » Přidat novou reakci 

Proč je kryptokoryna červená? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8110 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
22.07.08 14:53:46 mili512® – Re: Mrakoplash
Ty už jsou vyndaný,byly tam jen chvilku,pak byly celou dobu na kořenu,viz.foto.Teď jsou ve šnekárku na dovče,páč chytly řasu tone ,pak půjdou zpátky na kořen. ahoj
22.07.08 12:33:53 Mrakoplash® – Re: mili512
asi bych vyhrabnul ty anubiasy ;-)
22.07.08 12:26:01 mili512®
A ještě jedna,pro srovnání,před kořenem vpravo. ahoj
22.07.08 12:23:48 mili512® – Re: mili512
Tady je ještě jedna fotka té samé kryptošky,když jsem jí zasadila do akva při založení.Je to focené z výšky a je vpravo(ale to vy určitě poznáte potlesk ). ahoj
21.07.08 20:37:11 johan® – Re: bucliik
Myslíte takhle? Ty zelené jsou emerzní a ty "dočervenohněda" submerzní (C. veinbergi). Jinak u těchto "červených" kryptošek, když raší list je do zelena a jak roste tak tmavne. Není to sílou osvětlení. Jsou totiž červené furt.
21.07.08 20:19:29 bucliik®
myslím že tuhle cryptocorynku mám taky, lístky pod vodou mi nikdy nerostly zelené, takové byly jen když jsem ji do akvárka zasadila, takže jsem to ztmavnutí přikládala tomu, že ty zelené byly emerzní- teda jestli se cryptocoryny emerzně pěstují :)
21.07.08 20:07:12 mili512®
Takže jestli správně chápu-když mi na mojí kryptokoryně(petchii) zpočátku rostou krásně zelené lístky,které pak zčervenají až zhnědnou-tak je to silným světlem?Protože jinak je pěkně hustá,nemá žádné jiné problémy.Na fotce před kořenem.
06.06.08 14:57:07 johan® – Re: MiHl
Já myslím, že vypadá dobře, jen je tam na ní asi moc světla, ale to jí spíš přispěje. Začas trochu změní listy, za tlustší. Nevypadá, že by jí něco scházelo..
06.06.08 13:09:24 MiHl® – Re: Lucinka
Asi bych tu kytku dal do jiného akvárka, tady se ji moc nedaří... třeba bych ji zkusil s někým vyměnit za jinou. Ještě kdyby byla menší, přesunul bych ji do rohu a nad ní zaparkoval nějakou plovoucí kytku, aby ji dělala stín
05.06.08 22:03:06 vaclav® – Re: Lucinka
Cryptocoryny jsou vesměs stínomilné rostliny. Čím je světla méně tím se více tahají vzhůru a naopak. Pokud se k nim dostane ještě denní světlo přímo zakrní. To platí hlavně o affinis, z kterou mám tuto zkušenost. Z barevností u affinis je to ale právě naopak, při slabém světle má syté barvy při vyšší intenzitě osvětlení barva bledne a to platí o obou stranách listu. Co je to za rostlinu ti ale nepovím. :-)
05.06.08 20:36:33 johan® – Re: Lucinka
Ono to bude opravdu tím, že toto není C. affinis, ale jiná. Možná C. wendtii, tropica, veinbergii nebo co já vím. C. affinis vypadá takhle http://rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis , čili úplně jinak. To proč je červená nebo nikoliv závisí od toho jaké se jí dostává spektrum světla. Ale jak to přesně je už nevím :-O .
05.06.08 20:35:31 waterboy®
jezis ta cryptorinie u tebe vypada nejak umucene,mela by byt bujna a zaleno cervena ;-)
05.06.08 18:38:40 isamik® – Re: Lucinka
Domnivam se, ze k. affinis dostala ceske jmeno po tom, ze ma listy zespod cervene (az hnede), ale budu rad, kdyz me nekdo opravi jestli se pletu :-)
05.06.08 18:24:27 hanz®
Tak nevím, mě rostliny červenají kvůli nadbytku světla. Kde si to četla?
05.06.08 17:46:37 Lucinka – Proč je kryptokoryna červená?
Zdravím, celou dobu jsem si myslela, že moje kryptokoryna je do červena z nadbytku světla, teď jsem se ale dočetla, že pokud je do červena, znamená to, že má málo světla, zároveň jsem se ale dočetla, že pokud má hodně světla, že roste spíš do šířky a rozprostírá listy po dně... Tak teď nevím, moje je do červena a přitom roste téměř po dně. Přikládám foto, už začínám i věřit tomu, že to není druh affinis.. Jinak tu samou rostlinu mám ve svém druhém akváriu a tam roste do zelena i přes to, že tam světla je méně. :-O

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 04:32:54 • 1.046 s