05.06.08 18:10:54 ghostik® – Re: kalahare
05.06.08 18:10:32 ghostik® – Re: kalahare
05.06.08 18:10:20 ghostik® – Re: donik
Kvalitu fotek jsem neresil tak snad to bude stacit
05.06.08 18:06:25 kalahare® – Re: ghostik
Tenhle systém je super, žadný kapky kolem akva, je šoupeš skla, jen když jsem je čistil, tak to nasazování zpátky chtělo cvik
05.06.08 16:18:08 donik
Ghostik, mohol by si hodit nejake foto ako to mas vyriesene? Neviem si to dost dobre predstavit. Dik
no o těch hadicích už sem taky přemýšlel, zkusím oboje a uvidíme co bude lepší, ale díkes
Kdyz to mate na tech listach uvnitr AQ tak stekajici vodu resit nemusite. U velkeho AQ mne stvala manipulace s velkym sklem takhle ho mam na 2 pulky a otevru si tu pulku kde potrebuji neco delat a na druhou odkladam veci
Já si na horní hranu skla nanesla silikon, takže mi sklo neklouže a veškerá zkondenzovaná voda zteče krásně zpátky do akva.
ja jsem vzal vzduchovaci hadici, podelne jsem ji rozrizl a nasadil na hranu akvaria a veskera voda, ktera tece po krycim skle se o tu hadici zastavi a stece do akvaria
04.06.08 22:13:15 Jurasek® – Re: amirinda
Byl to jen nápad, mi nic za akva nestíká, asi ho mám v rovině.
no uvidíme, asi zkusím ten silikon, no a uvidíme

díkes
amirinda napsal: no občas se mi ale u krycího skla stane, že voda co se srazí na povrchu stéká na bok a pak občas ven přes akva, což není dobré. je na to nějakej fígl???
ghostik dal super napad tak si to precitaj sklo je prakticky vo vnutry akvarka a nehrozy vytekanie von,ak mas na akvarku vystuhy tak nie je co riesit,jednu stranu listy prilepim a druhu stranu listy necham volnu aby slo sklo lahko vybrat a umyt od vodneho kamena ja to budem aspon takto riesit mnoho zdaru az to budeme robit pridam aj foto.
A nebo jak to mam popsany uz nize skla jsou v listach ktere lezi na vystuhach co zpevnuji predni a zadni stenu. Takze defakto posuvne sklo mam 5mm pod urovni hrany uvnitr akvaria.
04.06.08 22:05:10 Jurasek® – Re: lea3
4mm sklo je dostatečné.
amirinda: Třeba nemít krycí sklo přes celý akvárko, nebo tam udělat maličkou čáru silikonu - voda se o ni zastaví a kapne dolů, neuteče.
no občas se mi ale u krycího skla stane, že voda co se srazí na povrchu stéká na bok a pak občas ven přes akva, což není dobré. je na to nějakej fígl???
03.06.08 14:29:24 Venca® – Re: lea3
Já jsem synovcovi nad akva dal krycí sklo jednoduše na korkové zátky a bylo po ptákách.Větší korkové zátky jsem zespoda v polovině prořízl drážku v tloušce skla akva a pak tyto čtyři zátky vmáčknul na kraje bočních skel.Krycí sklo je o něco užší jak akva a kousek nad akva tak jde v pohodě házet krmení v případě údržby se jednodoše dá nastranu.Jinak na nábytkové lišty je elegantní řešení.Ale jak už tu psal Václav vodní kámen udělá své a pak čistit sklo od vodního kamene to je bída.Takže přikláním se k názoru že osvětlovací kryt je lepší řešení.
03.06.08 14:02:45 ghostik® – Re: lea3
Jednak jsem ji koupil v Hornbachu ( jsou tam plastove rohove,tyto ve tvaru E a pak jakoby tvar H a vse i v AL provedeni ) a pak jsem na to narazil i u nas v kramku ktery se zabyva doplnky pro nabytek ( klicky, panty, kliky, listy atd. )
03.06.08 14:00:33 Yirka® – Re: lea3
Určitě máš v okolí nějakou dílnu-obchod, kde řežou lamino na míru, prodávají panty, kování a jiné pomůcky pro domácí truhlařinu. Tam mívají i ty lišty.