2 • 11 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Hledá se ... » Přidat novou reakci 

Hledá se ... Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1382 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
26.05.08 23:02:49 GAGAL® – Vysvětlení
Tak ukončím dohady o tom co je tahle rybička zač. Na prvním obr. je Tanakia hymantegus a druhá rybka je Rhodeus ocellatus. Oba druhy jsou hořavky ,ale asijské druhy. O vyhledání chovatele mne požádal kolega z Ústavu biologie obratlovců. Proto budu rád když se najde chovatel v ČR. Nebo jestli se někdo již s nimi někde setkal( výstava burza atd.)
26.05.08 17:35:42 vóťa87®
nepopírám že to je hořavka...ale hořavek jako takových je hnedle několik druhů, pokud mluvíme o rodu rhodeus, můj osobní názor je ten, že na obrázku je Hořavka Duhová-západní(Rhodeus sericeus amarus) jež se liší od Hořavky duhové(Rhodeus sericeus) velikostí, dorůstá jen do 8cm,zbarvení bývá lehce odlišné než u Hořavky duhové a vyskytuje se víceméně jen v Západní Evropě.
Nicméně to vůbec neřeší Gagalovu otázku a to zda tuto rybku někdo u nás chová...
26.05.08 17:08:41 lovec®
podletvaru to je hořavka ale ty fleky nebo jak Voťo říkáš ,prece nejsou vsechny stejny taky jestli jsou v AQ tak se nediv mohou mít ruzne zbarvení
26.05.08 16:51:04 vóťa87®
já bych tedy řekl, že tota rybka bude jiný druh hořavky, hořavka duhová nemívá ten černý pruh na ocase, naopak se jí šupiny lesknou do modra a řekl bych že oproti rybce na fotce bývá větší i vzrůstem...
26.05.08 15:13:24 MatesKGB® – .
Nežije náhodou tato ryba i u nás v ČR? nebo alespoň žila, teď kvůli znečištění a vymizení škeblí asi nee že? tone Kde jsi k ní vůbec přišel?
26.05.08 11:52:14 Onďa® – GAGAL
Vždyť to je obyčejná hořavka duhová, ne? Ty se vyskytují ve vodách, kde jsou na dně škeble, bez nich se nemohou vytírat. Nikoho jsem je v akváriu ještě chovat neviděl, vlastně jsem ještě nikdy hořavku naživo neviděl. coze
25.05.08 22:56:13 GAGAL®
Zatím to nechám bez názvu, ale pak doplním.
25.05.08 22:52:08 Killer® – Re: GAGAL
jak se to vůbec jmenuje?Je to docela hezký..
25.05.08 22:50:47 GAGAL®
A ještě tento druh. Moc děkuji za info.
25.05.08 22:49:43 GAGAL® – Hledá se ...
Prosím najde se u nás někdo kdo chová tyto ryby viz foto.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 04:32:10 • 0.702 s