19.10.06 10:13:03 Vodník – .
Teda hladiny jsem chtěl říct .....
19.10.06 10:12:34 Vodník – .
Když to necháš odstát 3 dny, tak už tam chemii lejt nemusíš. Ale chce to v nádobě s velkou plochou dna, ne třeba v demižonu naplněným po hrdlo.
18.10.06 14:31:39 pantany® – jasne ze su tam rastlinky
jasne, keby tam zive rastlinky neboli tak by to bolo trapenie rybyciek. mam tam cabomby carliniana, anubias coffefolia, egeria densa, limnophila sessilifolia, echinodorus tropica, echinodorus maior, echinodorus amazonicus a anubias hastefolia - ci tak nejak, take srdcove listy ma. este pribudne anubias afzelii alebo lanceolata, anubias nana a nejaka jedna bacoba. to bude vsetko.
18.10.06 14:11:13 guess – TAK CASTO?
ja mam 40litrove akva a menim ho kazdy tyzden. kolko litrove akva mas ty????
18.10.06 13:56:41 ® – cistenie
je ale rozdiel menit vodu v 50l akva a v 200l, samozrejme ze vo vacsom netreba az tak casto
Tak pokud máš ty rybky ve stovce, tak ti stačí výměna co 14 dní. (pokud budou rostlinky

)
18.10.06 11:24:30 pantany® – foto bude
prave som sa zaregistroval

(konecne)
nadrz ma 96 litrov 80x30x40cm, foto bude cochvila len musim odfotit, nejakou kvalitnou masinkou

Nepíšeš, kolikatilitrové máš akvárko. Ale co dva týdny by mělo stačit. Když uvidíš, že pancířníčci moc rozrývají binec na dně a rostou ti řasy, tak bude lepší častěji. Kdyžtak se zaregistruj a hoď fota, ať můžem chválit

18.10.06 10:45:35 marek – staci teda raz za 2 tyzdne?
o.k. takze zkratim interval z 1 mesiaca, na kazde dva tyzdne (pre istotu)
osadenstvo mam:
2 prisavnik
4 panciernicek
4 dania pruhovane
6 neoniek (pridal som ich po vcerajsej debate, este raz dakujem za rady)
10 tetra hokejkova= krivopruha
boli by teda kazde dva tyzdne cistit vodu postacujuce? vodu necham odstat jeden den.
Já měním týdně 1/3 za upravenou Tetra AquaSafe. Nicméně aktivní chlor vyprchá za několik hodin, takže přes noc to stačí. Tři dny je na kvalitu vody trochu moc. Pokud není v baráku moc nachlorovaná voda, tak je přímá výměna 1/4 akvárka v pohodě.
18.10.06 10:31:47 Marfi® – taky taky
Taky bydlím v paneláku a jako většina zde, i já měním vodu tak 1/3 (popravdě 120 litrů je celkem a měním dva kýble, ale kolik mají litrů.. ehm.. to nevím ) 1x za 2-3 týdny bez odstátí a bez chemie - krom aquaregulátoru na těžké kovy a jiné nesmysle .. ono to je stejně jen napsaný na obálce, ale já mám lepší pocit.

Jednou za 14 dni, dle potreby i driv. Voda z kohoutku bez jakychkoliv protistresovych ci jinych blabolu.
18.10.06 09:30:23 ® – voda
taky to tak dělám. Přidávám jenom Akvaregulátor na vysrážení chloru. Měnit vodu jednou za měsíc je podle mě nedostatečné. To by šlo u akva bez ryb...

18.10.06 09:17:13 ® – jak často
Já měním 1/3 každý týden-mám raby prasata.Jinak u těch menších druhů stačí jednou za 14 dní.Nic tam nedávám-jako na úpravu vody.napouštím přímo z kohoutku.Odstátí je asi lepší,ale nemůžu si to dovolit.Dávat něco na úpravu chloru-tak z toho jsem vyrostl.
Zjednodušeně-odsát část vody a dolít novou.
18.10.06 09:06:11 marek – cistenie nadrze
caute lidi!
tak pisem opat.
uz som to raz pisal no nevidim to nikde na fore. tak pisem znova.
cistit nadrz je automatika, to niet o com. menit vodu planujem tak 1/3 nadrze kazdy mesiac (nie je to casto?). kedze byvam v panelaku vodu necham odstat tri dni a pridam tam pripravok biotopol od JBL. cital som na forach ze niektori pridavaju pri vymene sol alebo peroxid vodika (nie je to uz vela chemie). este okrem biotopolu by som pridal acclimol aby som zmiernil stres ryb. bolo by to takto vhodne? ako to robite vy? nechcem urobit nejaku trivialnu chybu. dakujem za vase rady.