2 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Odchov terčovců » Přidat novou reakci 

Odchov terčovců Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1532 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
26.05.08 16:50:22 dalibor – Re:
hop
16.05.08 22:17:54 Johns®
mno já jsem amatér ale mě se ryby spárovaly v okrasné nádrži a potom jsem ve vytíračce zkoušel různé hodnoty ale ty hodnoty se u každého páru liší doufám že jse ti to časem povede
16.05.08 16:26:33 James®
jirin zdravim te. nevim jak jsem jiz psal, jak dlouho mas terciky, ale zkus toto nez se pustis do velkochovu tercu sezen si 3-4cm velke terce a zkus je dostat na tech 18cm myslim si, ze jestli jsi zacatecnik a laik jako ja tak mas o zabavu postarano, jak psal miro neni tak jednoduche je dostat tak aby byli krasni a velici. nechci te nejak odrazovat nebo nejak srazet to v zadnem pripade, ale je to zabiracka a vem si ze zaklad uz mas. to je muj postoj ja mam kousky jak dospele tak i mensi kdyz jsem si je privezl meli okolo 4cm a nasekal jsem tolik chyb, ze se ted stydim a chytam se za rypec. a ukaz take nejake to foto. Preji hodne stesti
16.05.08 16:26:14 Jiřin – Re: miro03
Chov terčovců jakš takš zvládám nejsem žádný zelenáč, už před terčovcema jsem choval i jiné druhy rybek ...
Ale až ted jsem se odvážil právě na terčovce a moc bych chtěl a si vychovat vlastní rybky od narození až do jejih smrti, právě proto se je snážím rozmnožit a taky kuli tomu že to jsou ty nejhezčí ryby co v akvariu můžete mít-tedy to je můj názor :-)
16.05.08 15:53:07 miro03® – Re: Jiřin
Skus sa zamyslet kolko námahy to stálo chovatelov sa to naučit odchovat terčovce?Preto Ti možem na tvoj dotaz odpovedat len tolko že nikto Ti nepovie o tom ako to robí a vzorec ani tabulka nexistuje tak ako to píšu ostatný.Dalšov z vecí je jedno že terčovce vytreš ale vychovat s nich pekné kusi stojí hodne skuseností a námahy vela ludí sa o to pokusi a potom ked zistia čo to stojí námahy a hlavne trpezlivosti tak to vzdaju.Nechcem Ta odradit,to nie len Ti píšem popravde ako sa veci okolo odchovu terčovcov maju. ahoj
16.05.08 13:08:56 delis® – Re: James
Presne tabuľky neexustuju :-D ahoj
16.05.08 12:55:11 James®
ke vsenu si myslim ze ti nikdo neprozradi jake jsou presne hodnoty vody pro odchov a hlavne u kazdehoho paru je to tak trochu jine takze zadne universalni hodnoty neexistuji
15.05.08 18:26:07 Dahak® – Re: James
Ted jsem to chtel akorat napsat at si udela prezentaci a bude dalsi kolega do party :)
15.05.08 18:25:02 James®
taky bys mohl hodit nějaké foto, ale to je jen takový krásný doplněk přeji hodně radosti a malo strastí
15.05.08 18:24:09 James®
jiřin nikam nespěchej nevím tedy co je tvým cílem ale nejprve bychom se měli terče naučit pozorovat a pak to ostatní, já je mam asi 1/4 roku a zatím jsem se nenaučil je pozorovat a rozpoznavát kdy jsou v pořadku nebo kde jsem udělal nějakou chybi nevím jestli jsi už terče měl či ne, tak to piši tak nějak obecně. Každopadně mě se už jednou vytřely /mám i starší kousky/ a teď zatím blbnou okolo takového kamínku, ale netroufám si , hlavně ani nechci, ale to je vedlejsí na to abych je rozmnožil nevím jak na to a jaké jsou úskalý, ale vím jedno že to nebude tak jednoduché a že to chce už něco vědět o vodě a to nejen teoreticky. Každopadně nech přírodu ona si poradí, dělej jim vodu podle parametrů pestře krm a oni se ti zajisté odvděčí, třeba to nebude tím že se vytřou a odchovjí mladé, ale tím že ti krasně porostou a budou zdraví a to je ta nej odměna co může bytí.
15.05.08 18:23:24 Jiřin
Moc všem děkuji :-)
15.05.08 18:07:52 Snofrev®
no vzhledem k tomu, že se dožívají běžně okolo 10 let, tak opravdu není kam spěchat

jinak aby se vytřeli není až takový problém, ty si myslím začínajíá až s jikrama
potřebují správnou vodu aby se vůbec vylíhly mladý a pak ještě je potřeba správná voda aby se rodičum tvořil sekret pro prcky

držim palce
15.05.08 18:00:22 Jiřin
Akvárium jsem zakládal v lednu. Terčovce jsem kupoval v unoru. Takže to asi vážně může být v tom že jsou ještě moc mladý. Nevím totiž jak je ve zvěrinexu prodavali staré, takže jestli jim bude tak 8 až 9 měsíců, možná míň, tyhle rybky chovám poprvé, nevěděl jsem že dospivají až tak dlouho. Asi jo, asi máte pravdu, třeba jsou na to ještě mladý :-D
15.05.08 17:52:20 Dahak® – Re: Jiřin
Urcite pockej az se par najde :).Jak mas stary ryby ? je mozny ze jsou na treni jeste mlady.Me se zacli trit zhruba v roce a pul a ted to delaj tak jednou do mesice pravidelne.
15.05.08 17:49:15 Jiřin
Aha, ale já už je mám ve společné nádrži s ostatními docela dlouho a nějak se jim do toho nechce ... Tak sem myslel že třeba takhle to půjde líp ... Jinak tam mám ještě jeden pár ... (mám jich 12 těch terčovců, jsou tam jen terčovci)
Možná na tom něco bude ... Počkat ještě chvilku
15.05.08 17:38:54 tercovec5® – Re: Jiřin
Osobně bych je nepřelovoval,naopak nechal bych je přirozenou cestou spárovat ve společné nádrži,až po prvním či druhém výtěru ve společném akvárku bych teprve odlovil páreček.
15.05.08 17:06:41 Jiřin
Dík za radu určitě je tam teda přelovím ... No snad to výjde :-)
15.05.08 17:00:31 Mato00® – trenie
Ahoj voda mi mala vyhovovať parametrom aké su v atlase.Skus ich tam preloviť tak na 1mesiac a uvidíš či niečo príde alebo nie.Dúfam, že akva máš dosť veľké aspoň 100l.Naj parametre su asi 50*50*50 ale nie som si istý!Tak držím palce! ahoj
15.05.08 16:43:14 Jiřin – Odchov terčovců
Omlouvám se jestli už to tady je, ale nikde jsem to nenašel ...
Chovám terčovce a mám připravené akvarium pro jejich výtěr, mám tam třecí kužel, mělo by být vše připraveno ...
Takže tedka tam dám chovný pár do onoho akvária a oni se mě vytřou ? Nebo musím nějak změnit tvrdost či kyselost abych se mi rozmnožili ? Nebo je tam dám a oni se prostě začnou třít ? Dík za rady hmm

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 02:39:10 • 0.704 s