4 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Paraziti » pijavice? » Přidat novou reakci 

pijavice? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   462 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
21.03.08 15:54:16 Ludek® – Re: johan
Tak toto přísavka nebyla, zužovalo se to oběma stranám do špičky a pohybovalo přesně jako žížala a mělo to i stejnou barvu. Protože jsem nevěděl co to je tak se ptám, protože co kdyby náhodou... :-) Pokud je to tak jak říkáte tak mi skutečně vadit nebudou, tedy pokud jich tam nebude tolik, že by znemožnily správnou funkci filtru což se asi nestane. A když žerou detrit tak ať si dají, toho je dost ;-) Děkuji za identifikaci.
21.03.08 15:37:37 johan® – Re: Ludek
Ale na fotkách u nigule jsou vidět přísavky. Osobně bych to typoval na eiseniella tetraedra, ale jen hádám, z té fotky se toho moc poznat nedá. Jinak eiseniella se živý detritem (protož asi ten filtr) a různým jiným odpadem, kdežto většina "pijavic" se živý například šnekama, takže bych to nějak tragicky neviděl. Je to jen otom, jak moc se vám nelíbí. A když žije ve filtru, tak jí na očích moc nemáte, že?=)) Tak "přemnožit" se může všechno, ale čemu by to vadilo?
21.03.08 15:22:05 Ludek® – Re: johan
Nechtěl jsem zakládat zbytečně nové téma tak jsem využil tohoto, protože v předešlých diskuzích byl u přispěvovatelky nigule podobný tvor. Že to je pijavice je zřejmé, přísavku to nemá a žilo to ve vnějším filtru. Nalezl jsem dva kusy, ale možná jich tam bylo víc. Chtěl jsem spíš vědět, co to je za potvoru a jestli třeba hrozí případné přemnožení. Díky
21.03.08 15:05:41 johan® – Re: Ludek
mě osobně to připomíná píš žížalu než pijavici, ale je to na mě moc malé. ale hlavu bych si z toho nedělal. když si v akva poklidně žil, tak proč ho zabíjet atd. já bych ho hodil zpátky do akvárka. ;-)
má na nějakém svém konci "přísavku"?
20.03.08 13:58:36 Ludek®
ještě jedna fotečka
20.03.08 13:58:02 Ludek®
Dnes jsem čistil filtr a tento šmejd v něm žil. Nevím co to je, proč to tam je, jestli to něčemu vadí, jestli se to přemnoží a jak se toho případně zbavit ;-)
20.10.06 18:09:54 nigule® – voda
voda ji zrejme nevadi, ale po chuti ji taky neni...kdyz ji sestouchnu do vody...desne rychle plave a snazi se nekde se uchytit, jak se ucyhti, klidne chvili pobude ve vode a pak se hnedka zase sape ven...
20.10.06 17:29:27 Hugo® – .
ale na tech fotkach je alespon trochu ve vode to ji nevadi?
20.10.06 16:11:43 Vodník – .
Týden ryby nekrm a ono jim nic jiného nezbyde než to sežrat.
20.10.06 13:30:33 nigule® – a jeste
uz naposled
20.10.06 13:27:06 nigule® – jeste
jeste
20.10.06 13:23:25 nigule® – zase ta pijavice .-)
to mrakoplash + vip: neeeeeeeeee, sem se presouvala z praglu pod rip, tak sem ji vzala sebou...1) aby se naaaahodou ze skelnicky nekam nepresunula :) a 2) abych mohla pripadne dal fotit a porovnavat...a nahodou semse docela pobavila, kdyz sem cetla zbytek diksuze... ;-)

to vesnach: neeeeeee, mnozit proboha neeeeeeee, 1 bohate staci!!! myslim, ze tady s tim slozenim by se to zvrhlo i na znamkach a motylech :) smich

to roman: zivou nekrmim, ale mrazenyma patentkama ano...jinak to akva je karantena a je v ni jen nemocnej tercovec, ten ma rad jen suseny patentky, a tohodle by se ani netnul hmm mozna by se toho spis bal :-)) a do novyho akva to nebudu hazet ani nahodou ;-)

to vodnik: mno, asi to lekarska nebude, ale pokud si z prahy, muzu ti ji nekam dorucita uvidis sam...prachy bych za ten hnus nechtela, i kdyby byla superlekarska ;-)

to hugo: fuj! ale pkud si ji nevezme vodnik, nebo v ty skelnicce nepojde, tak si ji muzes vzit ty a posmaknout si potlesk

to vsichni: suma sumarum...moc vsem diky za podporu pri identifikaci ty mrchy a za vecny i vtipny komentare :-))...podle vseho to asi opravdu bude ta hltanovka bahenni (jeste sem nasla nejaky info)...a odkud se vzala? pisek v akva-karantene momentalne neni zadnej. mrazena potrava se podavala (ale jeste kdyz to bylo akva a ne karantena - cca 14dni zpet), takze bud tam zustaly zarodky z mrazeny potravy, nebo mohly byt na kytkach - ty sou tam asi tyden a sou koupeny ve zveraci, ale jak sem se docetla, ta mrcha snasi "kokony" na kameny a rostliny...
kazdopadne prikaldam jeste par fotek, kdyby mel nekdo chut se jeste "pokochat" poheldem na tu svini :) ahoj
19.10.06 20:16:03 ® – to Vesnach
Nejsi ty úkladný plánovač alias likvidátor,alias čistič,alias alias?

je to pijavice.A co má být?Pokud tazatelka krmí živou či mraženou stravou tak se nedivím že to občas přiletí z vesmíru.Pokud je jich více,tak se tam dostali touto cestou vajíčka a vyklubali se.Já to mít doma,tak už je sežraná nějakou rybou.Na sumce se taky chodí s těma velkejma koňskejma.A můžou se po tom umlátit.
Ještě mě napadlo že se tam dostanou s novýma kamenama či říčním pískem.Tam jich jsou tisíce.Stačí na potoku otočit šutr a má je. :-)
19.10.06 19:38:10 nigule® – side
at se snazim, jak se snazim, tak do ty huby prsote nevidim...jeto pristy na skle a cumim i pod lupou a rozeznat tam neco? to nejde...
i kdybych se premohla a vzala to do ruky, tak to nepomuze, takhleto mam krasne nastaveny na skle a nevidim nic, kdyz se s tim manipuluje desne to sebou mrska...
19.10.06 19:33:52 nigule® – vsem
to vip: jo, jako par pochybnosti bych taky mela, ale tak z 90% bych to tipla na to samy...

to mrakoplash: oukej, diky, ted sem jeste fotila...s tim vajickem...mno, me uz napada lecos... ;-)

to vesnach: no neblazni, ty mas tyhle potvory rada??? ale mrstna je, to je fatk, ale jen kdyz do ni zdoucham, jinak zevluje a nedela nic...
19.10.06 19:30:52 Sidonius – Co to má v hubě?
Je třeba tomu kouknout do huby! :) ano
Jestli to má ty 3 sací lišty, je to hltanovka.
19.10.06 19:29:56 Mrakoplash® – mozna
Treba ten tercovec zbastil vajicko ono se to v nem vyklubalo bylo mu z toho spatne a tak se toho zbavil :-D coze
19.10.06 19:28:57 Vip® – ...
tak zhruba víme co to je. A dostalo se to tam jak?
19.10.06 19:26:03 Mrakoplash® – nazev
Hod si ten nazev Dina lineata do Googlu a uvidis ze to je hltanovka paskovana palec

ale vic sem o ni nenasel az na zminku ze jeden z druhu hltanovek lovi bezobratle :)
19.10.06 19:24:40 Vip® – to nigule
u Tebe se mi to zdá trochu jiný než na té fotce?! :-O

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 02:16:04 • 0.75 s