1 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Voda v odchovně » Přidat novou reakci 

Voda v odchovně Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6581 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
14.05.08 22:01:53 fazola® – Re: véna
Všechno jde :-) http://www.akvarista.cz/web/nana/detail/?id=1236 Podívej se do deníku, jsou tam videa.. :-) V prezentaci přibližné parametry vody. ;-)
14.05.08 18:06:17 véna – Re: smik
Já si myslím to samé, pouze jsem se o tom chtěl ujistit ;)!! Pokud přeci jikry hned po nakladení (řekněme max. do hodiny) přendám ze společenské nádrže s tvrdou vodou, do již připravené chovné nádrže s ošetřenou měkkou vodou, nemělo by to jikrám uškodit, ba naopak...
13.05.08 23:32:41 spooky® – Re: smik
Tak ono straty sú vždy nejaké. Mne sa vždy z 200-300 iker tak 50 nevykulí.
13.05.08 20:04:20 smik® – Re: véna
pokud přendáš jikry ze společného akva s tvrdou vodou do odchovného s vyhovující vodou hned po tření ryb tak se ti plůdek vykulí, pravděpodobně s nějakými ztrátami. Důležité jsou správné parametry vody v odchovně.
13.05.08 11:28:09 véna – to spooky
Samozřejmě, že tahle vyrianta s přendáním chovného páru ještě před vytřením by byla nejlepší a nejjistější, ale jde o to, že já tu vodu v odchovně, kterou mám z přírodního pramene, nemám vyzkoušenou a ještě sem si nekoupil testy na změření hodnot vody. A už to asi ani nestihnu, pže podle chování skalár budou jikry nejpozdějc zítra a já se do města dostanu nejdřív v pátek :-O .
Prostě to asi budu muset risknout s přendáním samotných jiker do jiné vody a uvidím. Dám tam nějakou prevenci proti zaplísnění a třeba se zadaří..Každopádně dík za radu ;-)
13.05.08 10:49:18 spooky® – Re: véna
V tvrdej vode sa ti ikry nevyliahnu. Ja tiež práve teraz odchovávam skaláre. Vytreli sa mi v spoločenskej nádrži a po výtere som ikry preniesol do odchovnej nádrže. Voda v obidvoch akva mala rovnaké hodnoty(GH-8, KH-4, teplota-25). Po prenesení ikier som zvíšil teplotu v odchovne na 28-29 stupňov. Neviem čo sa stane, keď ikry prenesieš do inej vody, možno splesnivejú alebo zareágujú na zmenu nevyliahnutí, ale neviem, s týmto skúsenosti nemám.
Inak do vody v odchovni som dal Acriflavín proti plesniveniu ikier a priamo pod list s ikrami som zaviedol vzduchovanie, ktoré ikry priamo ovievalo a výsledok je super. Z celej znášky asi 200 - 250 ikier zplesnivelo len 11.
A nemal by si lepšie, keby si nechal skalára vytrieť už v nádrži s tou makkou vodou a máš po starosti. Ja to tak bežne robím, len teraz som to nestihol. :-)
12.05.08 22:20:20 véna – Voda v odchovně
Zdravím všechny akvaristy,
měl bych dotaz na to, jakou vodu dát do odchovné nádrže?? Předem upozorňuji, že problém je v tom, že nemohu použít do odchovny i společenské nádrže tu samou vodu...
Mám v plánu odchovat skaláry a to tím způsobem, že okamžitě po nakladení jiker jikry přendám do odchovné nádrže. Pokud bych měl ve společenském akváriu vhodnou vodu, dal bych tu samou i do odchovny a bylo by po problému, ale voda ve společenském je bohužel moc tvrdá a do odchovny ji dát nemohu.
Ptám se tedy, zda je možný nechat skaláry naklást jikry ve společenském a hned po výtěru přendat jikry do odchovny s jinou, hodnotově lepší vodou???

Ptám se proto, že všichni zde radí, že voda v akváriu, kde byly jikry nakladené a voda v odchovně by měly být stejné, ale nikde sem se nedočetl proč vlastně, když voda v odchovně bude mít stejnou teplotu a navíc mnohem lepší hodnoty...

Možná sem se do toho trochu zamotal, tak se předem omlouvám hmm

Budu ovšem rád, za každou radu a nejlépe z praxe..Véna

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 04:54:44 • 0.834 s