22.05.08 18:30:07 Joecz® – Re: Šámes
budete se divit, ael mě už se podruhé platinka vytřela sama v komíně, normálně vypustila jikry a udělala hnízdo.....
tak to se nediv že jí začal honit..1)to je naprosto normální2)samice by měla zůsta v komíně delší dobu ne chvíli jak ty píšeš jestli si jí tam šoupnul na hodinu tak se nediv..
21.05.08 20:54:18 Turec® – Re: Šámes
no právě byla v něm! samec stavěl, nejprve byl agresivní ale po chvíly mu otrnulo! tak po chvíli jsem ji vypustil a v tu chvíli samec přestal stavět a začal ji honit! ale už jsem ji vytáhl a dal mu jinou a ta se mu asi líbí páč jsem ani žádněj komín nepotřeboval! a už to vypadá dobře hnízdo hotové samička připravená a ted už jenom aby na to vletěli a je to!
nevím jestli si správně pochopil výraz komín..komín je nějaká nádoba do které vložíš samici tak aby na ni samec nemohl a do doby než si na sebe nezvyknou a samice nebude mít ty "třecí" pruhy nedáváš je dohromady..podle toho co tu píšeš jí samec trhal pak nechápu jak se mohl dostat k samici když byla v komíně..
20.05.08 16:37:45 Turec® – Re: Mefisto
už se,tak stalo
20.05.08 15:50:49 Mefisto
Pre "Turec": Okamzite oddel samicku a pockaj, kym sa samcek ukludni a samicka sa vrati do povodnej formy... inac ju moze samcek ustvat k smrti!
sameček mi postavil hnízdo tak jsem mu tam dal samičku(do komína) ale hned přestal stavět a pustil se do samičky! v komíně jsem ji nechal asi tak hodinu a potom ji sameček dává pěknou sadu! ale pořád na ni utočí! a hnízdo už nestaví! samička je už pekně dobytá! tak nevím co s tím!
nebo zkus na hladinu nějak umístit napůlku rozstřihnutý kelímek.
Vznikne z něj taková jeskyňka a hnízdo bude držet pohromadě
můsím ale přiznat že se činí už je 2cm od skla on se asi bude chtít vážně rozmnožit
12.05.08 20:23:20 DoctorT® – Re: Tron
Nějakou plovoucí rostlinku, rychle se množí a je na to dobrá např. lemna minor, tady ji nabízí spousta lidí.
skus ta prichytit polystiren to je len napad nevem ci je to aj vyskusane
12.05.08 16:00:09 Tron® – Betta- stavění hnízda
Mám takoví malí problém.Můj sameček betty staví hnízdo ale nemá na co takže se to pokouší dát ke stěně.Chci je nechat rozmnožit, ale nemám žádný list který bych tam položil na hladinu, tak sem se chtěl zeptat co na tu hladinu můžu položit místo toho listu.
Předem se omlouvám za případné pravopisné chyby.