nakonec jsem ji nechala tam. ....ucpal se filtr..a ja si toho nevsimla, az ryby lapaly nahore vzduch...tak jsem sla rozebrat..no a mezitim se chudinky nemohly rvat, takze je klid, uz se nebijou. Nova dolejza za starou...a stara ji uz nebije. Asi to vypada, ze to bude casem par

27.05.08 20:29:48 Nobody® – Re: mirielll
Můžete zkusit dát tu novou k těm malým rybkám.Přijde do nového prostředí a nejspíš si původních obyvatel moc všímat nebude.Musíte ji ovšem dobře pozorovat.Také záleží na tom,jaké malé rybky máte na mysli.
Za pokus nic nedáte.
27.05.08 00:29:08 mirielll® – Re: Nobody
Ja mela skalaru, ktera prezila druhou svetovou valku

.nevim jestli je to samice nebo samec...ale neplanovane jsem tu druhou skalaru dostala. Jinak by asi sla do rybich prstu, bylo mi ji lito, ale nevim, jestli jsem ji tim pomohla. Moje skalara ji kouse do tech bocnich ploutvicek, ma je trochu potrhany... a dat skalaru do druhyho akva, tak mi zase sezere ty maly rybky... uvidim jak to dopadne...noc rybka prezila...ve dne ji mlati neskutecne.
26.05.08 18:39:08 Nobody® – Re: mirielll
U těch skalár je to občas složité.Vy máte pouze dvě?Tak to moje rada nepomůže.
Můžete podle rady RAPa a nebo přidat 4-5 dalších,počkat jak se to vyvine a ponechat jen pár,který se vybere-podle velikosti akva,třeba dva páry.
Příklad: měl jsem pár skalár"Peru-Altum",rok spolu žili(100l,jen pár),pravidělně se třely a
vzorně odchovávaly potomstvo - pak nastala krize,samička začala neuvěřitelně bít samce,i když velikostí byla 2/3 samce.
Řešení: samce jsem odlovil a dal k ní jiného.Honičky trvaly několik hodin,pak se uklidnili a třou se,starají se o potěr.
Nejspíš se původní samec znelíbil samičce,tak se s ním rozvedla a chtěla změnu.
jo

super, presne tak jsem si to nejak predstavovala... jen jsem se chtela ujistit

) aby se mi zase nekdo nesmal, ze ryby nejsou tak blbe

)
26.05.08 13:54:35 RAP® – Re: mirielll
Stačí když odlovíš tu původní a trochu hneš s dekorací
kdybych zkusila dat obe ryby na den do jineho akvaria a pak zpet... pomohlo by to? obe budou v cizim prostredi
26.05.08 11:16:34 RAP® – Re: mirielll
Nová ryba je vždy terčem útoku "domorodců".
Nobody napsal: Pokud se dost honí-přidat huminy.Spolehlivě sníží agresivitu skalár.
Tohle jsem zkusila, a nejak to nemelo vysledek.
Dostala jsem jednoho skalarka, protoze ho "nikdo nechtel", viz foto - asi vite proc, nicmene,
mam stejne velkou skalaru, cernou, a honi ji po akvarku a kouse do bricha a do ploutvicek. Je mozne ze je to jen kvuli te spatne horni ploutvi, nebo si takhle vyhranuje stara skalara teritorium? Aby ji nepotrhala, prehradila jsem akvarko, ale nechci to mit takhle naveky. Je mozny ze prestane jedna kousat tu druhou, nebo to mam nechat na nich?
15.05.08 15:10:30 Escudova
děkuji moc za rady, už jsem rybičky včera vrátila a bude jim určitě lépe ve větším akvárku

zakri akvarko dekou a prestanu sa nahanat.budu spat a na druhy den ich vratis.
12.05.08 23:07:03 isamik® – Re: Escudova
Ale ani huminy nepomuzou k tomu, ze je 60 litru na skalary neskutecne malo. Doporucoval bych je vratit do akvarstiky.
12.05.08 22:59:51 Nobody® – Re: Escudova
Zjednodušeně řečeno - výluhy z kořenů,listí,rostlin,rašeliny...atd.
Prodává se jako rašelinný výluh.Já používám Torumin od Tetry,ale jsou na trhu i jiné přípravky(levnější)a udělají stejnou práci(prostředí pro rybky).
Někdo Vám určitě napíše názvy jiných.
12.05.08 22:44:27 Escudova
děkuji moc za rady, bohužel jak jsem již psala jsem úplný začátečník, co jsou prosím huminy?
12.05.08 21:17:51 Nobody® – Re: Yirka
Pokud se dost honí-přidat huminy.Spolehlivě sníží agresivitu skalár.
12.05.08 21:11:41 Yirka® – Re: Dahak
Je to přesně tak. Když jsem dokupoval skaláry, vždy nějakou dobu trvalo než si přišly na chuť. Zkraje se vždy mlátily. Po týdnu, dvou se srovnaly, ale je fakt že musí mít prostor a dostatek skrýší. Čím je cětší rozdíl velikostí, tím je animozita větší.
12.05.08 17:38:04 Dahak® – Re: Escudova
To je normalni jsou to pro ne cizinci ve vetsim akva by se to brzo srovnalo ale v tomhle si nejsem jistej.
12.05.08 17:34:35 Escudova
Jdou po těch černých už od začátku co jsem je dnes přinesla i ty tetry krvavé.
12.05.08 17:33:14 Escudova
Nevíte proč honí ale skalára skaláru, to si brání své území, když tam byla dřív? Je to smutné.
12.05.08 17:31:31 Escudova
Bojím se, že to do rána stresem nevydrí, bohužel druhé akva nemám.