12.05.08 22:20:31 Přéma® – Re: filipsi
Díky....
...,ale já nežiji v ČR a s vodou mám opravdu problémy...
Aha, ted teprve koukam. A jako sladek asi dobre vis, co ti z kohoutku tece. Tak to preju dobry var (nebo co se preje) a malo pobytu na wc kvuli vode.
12.05.08 22:10:19 Přéma® – Re: filipsi
Díky moc za názor,tak nějak jsem si to myslel...
Budu experimentovat,nejdříve v malém (litry)budu míchat vody z RO s mineralizátorem,bez,vodu z kohoutku,jedlou sodu apod.
Temer vsechna pitna voda (kohoutkova) v cr je k piti vhodna
To asi jo,ale já nežiji v ČR a s vodou mám opravdu problémy,proto jsem si pořídil RO,i pro akva i pro domácnost...
12.05.08 22:01:33 filipsi® – Re: Přéma
Abych pravdu rekl, prilis nechapu osmozu v zavesu s mineralizatorem. Pokud neni nejakym zpusobem vstupni voda "divna", proc ji demineralizovat a nasledne mineralizovat? Skodit ti to tam nebude, asi i po pruchodu mineralizatorem bude obsah ca, mg + dalsi nizky. Ale zbytecne opotrebovavas (vypotrebovavas) mineralizator. K michani pak pouzijes puvodni vody mene, nez pokud bys pouzil cistou osmozu. Krom opotrebeni mineralizatoru je jeste jedna vec - vodu ochudis i o dalsi prvky, pro zivocichy i rostliny nezbytne, tim, ze budes pridavat mene puvodni vody k dosazeni pozadovane tvrdosti, bude jich tam mene, a budes je muset dodavat tim vice jinak (pmdd ..).
Zaver - kdyz tam bude, zadny zavazny problem to nebude, jen je tam jaksi pro akva pouziti zbytecny. Osmozou bych si asi doma vodu na piti nepripravoval, at uz s mineralizatorem, nebo bez. Temer vsechna pitna voda (kohoutkova) v cr je k piti vhodna, a timhle se muze udelat vic skody nez uzitku. Ale to je jen muj osobni nazor, dlouhodobe srovnavaci zdravotni testy myslim (bohuzel) neexistuji. Kazdopadne to opet asi neni vazny problem, clovek pije i mineralky a jine vody, nez doma.
Má někdo s tím mineralizátorem zkušenosti?
12.05.08 15:11:56 Přéma® – Re: filipsi
Taky chci nejprve zkoušet jedlou sodu...a ten mineralizator,mám ho tam pro domácnost,mám ho vyndavat,když si budu napouštět vodu pro akvárium?Podle mne nevadi...nebo ano?Když pak stejně budu přidávat jedlou sodu...
12.05.08 14:40:25 filipsi® – Re: Přéma
To ne, presne toho se pouze michanim s puvodni vodou casto docilit neda. Ale pred pripravky bych uprednostnil, pokud bych mel potrebu, nakup chemikalii (jedla soda, ...). Zalezelo by na tom, pro jake objemy a ryby, a proc a jak bych chtel znovu mineralizovat RO vodu.
12.05.08 14:01:03 Přéma® – Re: filipsi
Díky za názor,
míchání s neupravenou vodou upřednostňujete i před přidáváním komerčních přípravků ((pH/KH plus) ?
12.05.08 13:29:18 filipsi® – Re: Přéma
Ne, lepsi sluzbu udela michani s neupravenou (temer ve vsech pripadech) vodou.
12.05.08 13:19:11 Přéma® – Úprava vody po RO-mineralizátor ?
Zdravím všechny,
chci se zeptat,jestli je pro akvaristické účely vhodné zařazovat za membránu reverzní osmózy mineralizátor.
Díky .