2 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Voda v jezírku » Přidat novou reakci 

Voda v jezírku Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   3219 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
29.05.08 11:12:08 0
Nejsou-li ryby v jezírku , tak vodu vyčistí násada perlooček.

Foto: porost řezanu pilolistého omezuje bujení řas
29.05.08 10:39:57 Tereza – Řasa v jezírku
01.05.08 14:59:27 Jurasek® – Re: PeeDee
Mám hodně malé jezírko, samo se třeba vyčistí, ale jakmile začne více svítit sluníčko, nebo do toho napadá pyl, tak voda zkalní a zezelená. Chemii moc rád nemám, maximálně jsem ochotný sáhnout po léčivu. Doporučoval bych čerpadlo s filtrem, spíše externí filtr, než fontánku s kostkou akvacitu vevnitř (vzhledem k objemu jezírka je tam minimální objem filtrační hmoty. Mám tam jen vnitřní filtr (modrou molitanovou kostku), je to malé, musí se to celkem často čistit, ale pomáhá to. Další možností je přidat hodně rostlinek, jak už tu bylo řečeno, které budou spotřebovávat živiny.
30.04.08 21:34:52 PeeDee – Kalná voda v jezírku
Ahoj, mám podobný problém...Voda v jezírku už je delší dobu zretelně kalná. Rybičky, bruslařky i lekníny se v něm mají k světu, i když lekníny na listech mají zelené a trochu i bílé usazeniny. Dnes jsem testovala Tetra proužkem 5 v 1 a všechny hodnoty jsou ukázkové. Původní majitelé tvrdili, že jezírko je samočistící, ale zatím to tak úplně nevypadá :-O . Mám
a) trpělivě vyčkat na "samočištění" hmm
b) koupit chemii na řasy
c) koupit čerpadlo
d) nechat jezírko vyčistit profesionály?
Předem díky za fundovanou radu!
30.04.08 11:38:51 Lukys1®
nebo skus chemii já používám JBL clynopond do 3 dnů pruzračná voda na 1 měsíc ano
30.04.08 08:18:16 johan® – Re: XMartin
Ta slávička je opravdu dobrý filtrátor. A na Moravě je skoro v každej pískovně ;-) .
30.04.08 01:11:55 0 – Re: XMartin
Nebýt v jezírku ryb , tak stačí vysadit perloočky (dafnie) , nebo udělat sítˇovou sádku (sítˇ do oken na rámové kostře), tu vložit do jezírka a v ní by hrotnatky přežily a vodu čistily. Dalším živým filtrem jsou škeble a velevrubi ovšem překážkou je , že dle zákona se nesmí z vodních revírů odebírat a jejich prvotní vývojová stádia nějaký čas cizopasí na rybách , výjimkou je slávička mnohotvará , ale nesnadno ji bude možno získat - vzácně se vyskytující druh škeble. Dalším řešením bez chemie je nechat hladinu pokrýt plovoucími rostlinami , nebo splývajícími listy. Kdysi jsem míval jezírko pod velkou břízou a borovicí z nichž byl ve vodě silný opad listí a jehličí - výluhy brzdí rozvoj řas. V tomto jezírku žádné řasy nerostly a výborně se v něm dařilo utriculáriím (vodní masožravé bublinatky) i dalším rostlinám. Hladinu částečně pokrývaly závitky mnohokořenné s vodˇankou žabí a listy plavínu štítnatého. I tohle může být návod k řešení.
29.04.08 20:01:19 XMartin®
jj najdu ... někde na rybnííce až uvidim tak beruu ... ještě tam mám nakou piscii
29.04.08 19:55:06 vaclav® – Re: XMartin
Taky bych přidal rostliny, takový plevel jako je kanadský mor, odčerpá hodně živin. :-)
29.04.08 19:48:43 XMartin®
jááj tak to jsem zvědavej kde ho najdu hmm ne
29.04.08 19:40:14 vaclav® – Re: XMartin
Pokud pominu techniku jako je UV lampa(většinou ji ale doprovází vláknitá řasa), tak nachytat plankton. :-)
29.04.08 19:30:38 XMartin® – Voda v jezírku
čusek .. chcu se zeptat začíná mi v jezírku zelenat voda!!Jako vím že nebude furt průzračná ale zelenou bych nechtěl .. je nějaké řešeníííí ?? děkujiiiii ;-) ;-) ;-)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 05:34:22 • 0.995 s