2 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » UV » UV lampa » Přidat novou reakci 

UV lampa Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   7806 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.05.08 08:05:42 mirielll® – lampa
tak je lampa namontovana.. filtr se tvari ze tise filtruje ...ale nefiltruje.. sad
jsem ja to nemehlo asi
15.05.08 10:22:52 mirielll® – Re: Horác
mela by tady bejt udelana dalsi rubrika/zalozka: HOAX

aby nezkušení trumberové jako já pak neskočili na kdejakou krabovinu
potlesk
14.05.08 21:11:22 Horác® – Re: Sid
miriell: "Vložky s uhlím obsahují ve své struktuře aktivní uhlí pro zachycení rozpuštěných škodlivých látek. Smějí se použít pouze krátkodobě, aby se zachycené látky znovu nevracely do vody."

Sid: "Tento nesmysl (s uvolněním zachycených látek), jste vyčetla odkud?"

miriell: "www.eheim.cz"

já: Skutečně to tam mají ... však už jsem je za to řádně zpucoval :o) ... viz
http://horacovoakvarium.cz/clanek_akvarium_a_chemie_aktivni_uhli.htm#nejroz%9A%ED%F8en%ECj%9A%ED_bludy
.
14.05.08 19:24:53 Štěpán®
mirielll napsala: Čemu nerozumíte? Nějak mě vykolejilo to poslední slovo...
14.05.08 11:34:45 mirielll® – Re: Dahak
Zkusím tu UV, taky ještě nacpu vatu.. na to že jsem vykartacovala mech, tak je to lepsi nez to bylo :)

A jistojiste akva predelam! Koupim si jiny :) Tohle necham na pristi rok diskusum. Stejne ty ryby oceni spise delsi, nez vyssi akvarko.
14.05.08 11:32:58 mirielll® – S - Štěpán
Štěpán napsal: mirielll napsala: tak uz mam lampu..hm nasadit ji bude hodne velkej wopruzz tone
Prosím?

Děkuji :-)

Čemu nerozumíte? zkrátka budu muset vytáhnout hadici, přeříznout hadici..moc práce na ubohé děvče smich
14.05.08 11:31:13 mirielll® – to SiD:
Sid napsal: Vložky s uhlím obsahují ve své struktuře aktivní uhlí pro zachycení rozpuštěných škodlivých látek. Smějí se použít pouze krátkodobě, aby se zachycené látky znovu nevracely do vody.
Tento nesmysl (s uvolněním zachycených látek), jste vyčetla odkud? hmm
Nic proti vašemu postupu, ale co kdybyste zkusila tu "rozumnou" filtraci?
Nacpat do filtru řádně filtrační vaty a je-li to u vašeho filtru možné, raději snížit průtok. A hlavně - dejte tomu čas! Bylo by naivní myslet si, že je za hodinku-dvě po problému. ;-) :-)

TO JSEM vyčetla u nějaké ...jo už vím..jak jsem nevěděla, co je ten pytlíček u těch filtračních vat, tak jsem mrkla na web Eheimu a tam jsem našla, že je to to uhlí :) nicméně...aktualizace těch stránek je skvělá :) 25.2.2005 (www.eheim.cz)

A jsem jinak trpělivá, ale týden čekat je moc i na mě co
14.05.08 10:57:11 Dahak® – Re: mirielll
Ani ne :) hlavne si dej pozor at ti to nekde netece X-).Co se tyce toho "mechu" tak mam stejny pochybnosti jako filipsi.Mozna bude jediny reseni cely akva predelat a az na ryby vsechno vydesinfikovat nebo vyhodit.
14.05.08 09:37:57 filipsi® – Re: mirielll
Trochu pochybuju, ze uv lampa pomuze dostat z vody mechanicky neporadek. Ale treba se ti nekdy opravdu bude hodit.
14.05.08 09:34:43 Štěpán®
mirielll napsala: tak uz mam lampu..hm nasadit ji bude hodne velkej wopruzz tone
Prosím?
14.05.08 09:13:58 Sid® – Re: mirielll
Vložky s uhlím obsahují ve své struktuře aktivní uhlí pro zachycení rozpuštěných škodlivých látek. Smějí se použít pouze krátkodobě, aby se zachycené látky znovu nevracely do vody.
Tento nesmysl (s uvolněním zachycených látek), jste vyčetla odkud? hmm
Nic proti vašemu postupu, ale co kdybyste zkusila tu "rozumnou" filtraci?
Nacpat do filtru řádně filtrační vaty a je-li to u vašeho filtru možné, raději snížit průtok. A hlavně - dejte tomu čas! Bylo by naivní myslet si, že je za hodinku-dvě po problému. ;-) :-)
14.05.08 09:01:07 mirielll®
tak uz mam lampu..hm nasadit ji bude hodne velkej wopruzz tone
13.05.08 07:54:37 filipsi® – Re: mirielll
To je asi uplne jedno, pro jaky filtr to je. Aktivni uhli funguje, at je v jakemkoli baleni. Jestli je to moc velke a nevejde se, dej do mensich pytliku. Nech si ho, treba ho nekdy pouzijes.
12.05.08 23:18:26 mirielll® – Re: filipsi
no vypada to tak...ale je to zavarene jeste v igelitovem pytliku, tak by to nemelo vliv..nebo jo?

to mi pripomina...takovy ten silk...do bot... :-)))) taky jsem to kdysi chtela jako dite rozkousat :))

VYPADA TO ZE TO BUDE NEJAKE AKTIVNI UHLI...nabizi to eheim s doplnkama pro filtr
Náhradní molitan s aktivním uhlím pro vnitřní filtry. Vysoce efektivní aktivní uhlí odstraňuje z akvarijní vody zbytky léků a chemické látky, například chlór.

*

Vložky s uhlím obsahují ve své struktuře aktivní uhlí pro zachycení rozpuštěných škodlivých látek. Smějí se použít pouze krátkodobě, aby se zachycené látky znovu nevracely do vody.

bajo..akorat ze to nepouziju, pac to neni pro muj filtr..teda vyrobce neprodava uhli pro muj typ filtru.
proc tam sakra byl :)) se tady zdruzuju :ú))

12.05.08 23:13:56 filipsi® – Re: mirielll
Velky pytlik? Mohlo to byt jen v baleni jako pohlcovac vlhkosti, tak pozot, abys nedopadla jako jedni ukrajinci, co jsem je sledoval kdysi ve vlaku - jedli arasidy, a s chuti tyto pytlicky trhali a sypali si je tam jako koreni. Po mem upozorneni, ze se to asi neji, se na me koukali hodne zle, tak jsem jim do toho uz nekecal.
Treba to do filtru nepatri.
12.05.08 23:08:02 mirielll®
jeste tam byl pribalenej nejakej pytlicek s nejakejma granulema v nejake netkane textilii..neco jako viskozovej vlizelin... co to muze bejt,..bylo to u filtru.. vypada to ze tam je neco lehkyho..skoro jako drevenyho ale sterka to jako kaminky..

no zejtra se na to vrhnu :) nebo este ted :)
12.05.08 23:03:27 mirielll® – Re: filipsi
jo, koupim original jeste jednu..dam tam 2.

Jo intervalovy, nekdy leje a nekdy ani nesaje...
12.05.08 22:53:47 filipsi® – Re: mirielll
Tam ma myslim prijit vata na posledni kosik, pod mrizku. Jestli mas original, zkus tam dat dve, pripadne nakup samotnou jemnou vatu a poloz ji tam. Co prutok, nechce trochu stahnout?
(edit - takhle by to fungovat melo, proste ji dej chvili casu, aby filtrovala dobre. zkus treba trochu stahnout ten prutok - ale to nevim, jak mas. Ha- ted koukam, ze to je ten intervalovy. Tak to presne nevim, zkus vyhledat tady v prezentacich, vim, ze ho nekdo ma, a poptat se, jak a co dal a jak to jde)
12.05.08 22:53:32 mirielll®
ale zjistila jsem, ze nahore maj bejt kulicky a dole nejaky sekany trubky keramicky...hm mam kulicky dole i nahore...
asi si koupim novy blbosti do filtru.
12.05.08 22:46:24 mirielll® – Re: filipsi
eheim proffesionel 2227/2327

no tam ta vata ale je...

dole v nizsim kosi je molitanova houba na kulickach
a v hornim kosicku je filtracni vata, tak nevim kam jeste tu vatu dat

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 05:32:52 • 0.756 s