1 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » krutá výměna vody » Přidat novou reakci 

krutá výměna vody Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   2760 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
26.10.06 19:31:47 misa – uu :O)
uz som sa zaregistrovala, dufam :O)) no ostatne rybky ziju ale v jednej diskusii som pisala, ze mi predali v obchode FMC a ja mam vlastne teraz dilemu ci to dat tym rybkam alebo nie :-( ak su zdrave, nechem tak naco ale ak im nieco je??? :-O ked neviem ci im to moze uskodit.... tie zvysne vyzeraju ok ano
26.10.06 19:19:15 matko® – uu
tak ako? :-) zijes?
25.10.06 22:51:51 misa – dik
mato dik moc aj za tvoj laicky postoj... ano
25.10.06 22:36:03 misa – nemam kam
nemam kam dat tie rybky :-( uvidim ci preziju do rana, vyzeraju ok, no aj ja som si o tej myslela, ze je jej teplo ale ked do rana zdochla... :-(
25.10.06 22:33:35 matko® – jejda
jejda, nejak som sa tu zakecal. prepac ale musim pracovat!! ach nie, a zajtra skola.. :-(( nestiham. este sa zastavim. ak nikto nic ine nevymysli, skus tu kvetinovu vodu.. alebo ak mate nejaku bandasku pre pripad, ze by nesla voda a pod.. :-/
25.10.06 22:32:09 matko® – ozaj
myslim, ze ak sa dari rastlinkam, nie je to stratene.
25.10.06 22:31:41 matko® – no vidis
no vidis ;-) prisavnik je uz raz taky :-) motak :-) ja mam tiez 20l, mam 11w ziarovku... ak mas odstatu vodu, napr. odlozenu na polievanie kvetov alebo nieco take, tak ju tam nalej. podla mna by si to zachranila. alebo, ako som vravel, ak poznas nejakeho akvaristu, kde by mohli rybky tyzden pobudnut, a prezili by vsetky rybky (nepojedli by sa), mozes ho poprosit... ja myslim, ze ak mas odstatu vodu, mohlo by to fungovat..
25.10.06 22:28:14 misa – a teraz?
mam male akvarko cca 20l, rastlin tusim 8 a rozrastaju sa... a co teraz ked som to tak domrvila? myslis, ze tie ostatne rybky co su tam zachranim? alebo mam znova zalozit akvarko alebo????? uz som nasla prisavnika ma sa fajn ;-)
25.10.06 22:26:29 matko® – terminator
pozeram, ze z teba by bol celkom schopny terminator. zial ja nie som velmi skuseny riesitel takychto NP-uplych problemov, takze budem len dristat. Rybka si valala sunky pri dne mozno aj preto, ze spala.. mam pocit, ze rybky nemaju pocit teploty, ale v takychto podmienkach je mozne, ze zdrhala nelutostnej ziarovke. Pozri, svietit 5 hodin nie je taky precin, kopa ludi svieti 12 hodin a rybicky sa tesia. Ak si tam mal 30 stupnov, asi mas nejake super vykonne ziarovky, ze ti to dokazu takto vykurit. (ale myslim ze rybky by aj takuto teplotu prezit mohli :-? ) K teplote mozno tolko. Rybky sa podla mna otravili, ale tiez ma ber s rezervou, lebo som uplny zaciatocnik a podobne zverstva som zatial neskusal, takze neviem. Otrava sa tusim prejavuje tak, ze vsetci uhynu.Asi tak. A prisavnik je prisavnik, ja tiez vacsinou neviem kde sa skryva... ale moj zije.. Teraz nastava otazka, co dalej.

No to mas tazke. Zariad si akvarko, daj si tam vodu, nejake rastlinky a nechaj ju stat par dni. Rybky, ak nejake prezili, mozno zatial niekomu zver, (snad nie su chore), potom by som to riskol. Optimalne svetlo je myslim 1Watt na 2 litre objemu, plus minus autobus.

Tolko odo mna, ale vravim, ber ma s rezervou.. Som zaciatocnik ;-) Nechaj si poradit od inych... a spo zvedavy na ich nazory, ci som nieco povedal dobre X-)
25.10.06 22:15:38 logik® – -
priste nechej vsemu cas at si odzkousis jak vsechno vlastne fuguje. 5 dní na zaběhnutí je hodně málo, je potřeba zajistit aby bylo možné rozkládat odpadní látky, min. tak 2-3 týdny bez rybek. svítit nemusíš pokud nemáš rostliny, ty by ovšem neměly chybět v hojném počtu, protože pomáhají odstraňovat nadbytečné živiny z vody a nebude se ti tak tvořit řasa;)
25.10.06 21:46:52 misa – krutá výměna vody
ahojte, urobila som jednu velku chybu a neviem ci ten problem je odvtedy alebo mam uz dalsi..... mame cerstve akvarko zalozene od 9.10. mam akvarko a od 14.10.06 su tam ryby... ale este sme dokupovali strk a tak sme cca 20.10.06 vybrali rybicky a vymienali celu vodu :-( nevedela som, ze sa to nesmie, a este som vyviedla vacsiu hlupost do tej ale fakt ma neukamenujte neohriatej vody som supla dve neonky a vtedy mi trklo, ze musia ist do odstatej - ale uz bolo neskoro :-( bolo po nich tak som ich vytiahla.... a ked sa voda trosku zohriala dala som tam ostatne rybicky.... a predvcerom som im svietila ako som tu niekde citala, ze treba od 4-12hodin, svietila som im cca od 17-22h a ked som isla vypnut svetlo, jedna rybka bola len tak pri zemi stale a sem tam sa pohla a ked som pozrela na tepolomer coze bolo na nom 30C :-( do rana bolo po rybke :-( a pred hodinkou som nasla dalsie dve rybky mrtve :-( a to mam 24-26C a teraz marne hladam prisavnika, len dufam, ze sa niekde dobre prisal.... a svietim uz len minimalne, aby sa mi voda nezohrievala.... :-O PORADTE CO MAM ROBIT? hmm DAKUJEM

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 05:27:19 • 0.939 s