0 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Paví očka - nekoord. plávání, šikmo, zrychlené dýchání » Přidat novou reakci 

Paví očka - nekoord. plávání, šikmo, zrychlené dýchání Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   2607 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
10.03.08 20:58:13 recht®
Tak takhle vypada... orientace na fotce je spravne :-( Jinak je rozumne cila.
10.03.08 18:43:00 recht®
To muzu zkusit ale ten cistim pomerne pravidelne. Mam takovou malou setovou potvoru co se hned zanese...
10.03.08 18:32:59 DonJuanKarlos®
Mě pomohlo vyčištění filtru palec Paví očka jsou v poho.
10.03.08 17:37:16 recht® – Re: chicko
OK beru to taky tak ;) Ale diky za info. Hlavne ze to vypada ze to nevleze na jiny rybky ;)
10.03.08 17:07:35 chicko® – Re: recht
Co to je ti neporadím, jen vím, že se to u oček i jiných živorodek čas od času stává. U někoho se spraví a někomu rybka pojde. jsou to přecijen živorodky ;-)
10.03.08 13:51:55 recht®
Ahoj mam paví očko, ktere po porodu uplne zhublo (to bych povazoval za normalní), ale uz cca 4 den má problem s plavanim. Plave tlamou nahoru cca pod uhlem 45stupnu resp. moc nelave,kdyz nemusi. Hrbetní ploutev jsem od toho porodu nevidel natazenou jako by ji ani nemela. Ostatni ryby jsou OK, pravidelne odkaluju a menim cca 20l kazdy tyden. Ukazali se me i clunice tak nepredpokladam ze mam problem s vodou. Je to po porodu normalni? Uz me jich par odrodilo, ale vzdy vypadali po porodu normalne, ale tahle je prvni který v brise "uz nic nezustalo" jestli to tak muzu napsat tak nevim jestli je to OK nebo ne. Diky za rady.
02.03.08 18:37:49 DonJuanKarlos®
Mám vnitřní ano , takže dík fantasta sám bych na to nepřišel palec Tak já du čistit ;-)
02.03.08 18:32:54 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Může být. Silně znečistěný filtr neplní svojí funkci a může být i nízká hladina kyslíku. Nevím jaký používáš filtr, ale u vnitřních je toto markantnější.
02.03.08 18:28:09 DonJuanKarlos®
Takže by to mělo být něco společného s filtrem (nitr. bakterie mění čpavek a NO2 na NO3 a to pak využívají rostliny), už jsem ho přes 4 měsíce nečistil. NO2 jsem neměřil.
02.03.08 18:07:03 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Měřil jsi to NO2 ? Nemůžeš usuzovat že máš nízkou hladinu NO2 podle toho jak rostou rostliny. To jsou naprosto odlišné věci. Hladina NO2 nemá na růst kytek žádný vliv, ale může otrávit ryby. A právě paví očka to,díky své velikosti, odnesou jako první.
02.03.08 18:04:32 Kacisek® – Re: DonJuanKarlos
No já teď neměla moc času a dlouho jsem sse nedostala k čištění akva, a tohle mi rybky dělaly taky. Dočetla jsem se že je to nemoc špinavý vody.... Rybka se ohne skoro do pravýho úplu, nejí, rychle dýchá, a palve buď u hladiny nebo pořád u dna...
02.03.08 17:59:05 DonJuanKarlos®
V pátek asi 20 litrů, detritu moc nemám tak jsem neodkaloval.
02.03.08 17:49:14 Kacisek® – Re: sifik
Kdy jsi naposledy čistil akva a měnil vodu??
02.03.08 16:04:26 sifik®
tak to je zatím dobrý
02.03.08 15:48:28 DonJuanKarlos®
zatím umřelo jedno sad
02.03.08 14:05:03 sifik®
pochcípali všechny paví oka ???

zkus třeba koupit Costa med F od sery nakapad a zhasnout ;-) a uvidíš
02.03.08 13:25:42 DonJuanKarlos® – Paví očka - nekoord. plávání, šikmo, zrychlené dýchání
Ahoj,
neodolal jsem a nakrmil rybky žívím krmením z potoka (blešivcem sladkovodním). Bohužel po několika dnech začalo 1 paví očko nekoordinovaně a šikmo až kolmo plavat u hladiny. Zrychleně dýchalo a bylo lehce ohnuté. Dnes bohužel zemřelo sad Z celého akva to postihuje jenom paví očka(podle mě kvůli tomu, že jsou oslabené z porodu).
V jednom letáku od Sery jsem našel, že by to mohli být žaberní červy ( dactylogyridea ). Nejsem si jistý. Jde se toho zbavit i bez léčiv ? (zvýšil jsem teplotu na 28C)
díky za odpovědi :-)
jinak NO2 bude hodně nízký, protože mi už neroste ani okřehek

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 05:09:18 • 1.244 s