Tak takhle vypada... orientace na fotce je spravne

Jinak je rozumne cila.
To muzu zkusit ale ten cistim pomerne pravidelne. Mam takovou malou setovou potvoru co se hned zanese...
Mě pomohlo vyčištění filtru

Paví očka jsou v poho.
10.03.08 17:37:16 recht® – Re: chicko
OK beru to taky tak ;) Ale diky za info. Hlavne ze to vypada ze to nevleze na jiny rybky ;)
10.03.08 17:07:35 chicko® – Re: recht
Co to je ti neporadím, jen vím, že se to u oček i jiných živorodek čas od času stává. U někoho se spraví a někomu rybka pojde. jsou to přecijen živorodky
Ahoj mam paví očko, ktere po porodu uplne zhublo (to bych povazoval za normalní), ale uz cca 4 den má problem s plavanim. Plave tlamou nahoru cca pod uhlem 45stupnu resp. moc nelave,kdyz nemusi. Hrbetní ploutev jsem od toho porodu nevidel natazenou jako by ji ani nemela. Ostatni ryby jsou OK, pravidelne odkaluju a menim cca 20l kazdy tyden. Ukazali se me i clunice tak nepredpokladam ze mam problem s vodou. Je to po porodu normalni? Uz me jich par odrodilo, ale vzdy vypadali po porodu normalne, ale tahle je prvni který v brise "uz nic nezustalo" jestli to tak muzu napsat tak nevim jestli je to OK nebo ne. Diky za rady.
Mám vnitřní

, takže dík fantasta sám bych na to nepřišel

Tak já du čistit
02.03.08 18:32:54 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Může být. Silně znečistěný filtr neplní svojí funkci a může být i nízká hladina kyslíku. Nevím jaký používáš filtr, ale u vnitřních je toto markantnější.
Takže by to mělo být něco společného s filtrem (nitr. bakterie mění čpavek a NO2 na NO3 a to pak využívají rostliny), už jsem ho přes 4 měsíce nečistil. NO2 jsem neměřil.
02.03.08 18:07:03 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Měřil jsi to NO2 ? Nemůžeš usuzovat že máš nízkou hladinu NO2 podle toho jak rostou rostliny. To jsou naprosto odlišné věci. Hladina NO2 nemá na růst kytek žádný vliv, ale může otrávit ryby. A právě paví očka to,díky své velikosti, odnesou jako první.
02.03.08 18:04:32 Kacisek® – Re: DonJuanKarlos
No já teď neměla moc času a dlouho jsem sse nedostala k čištění akva, a tohle mi rybky dělaly taky. Dočetla jsem se že je to nemoc špinavý vody.... Rybka se ohne skoro do pravýho úplu, nejí, rychle dýchá, a palve buď u hladiny nebo pořád u dna...
V pátek asi 20 litrů, detritu moc nemám tak jsem neodkaloval.
02.03.08 17:49:14 Kacisek® – Re: sifik
Kdy jsi naposledy čistil akva a měnil vodu??
zatím umřelo jedno
pochcípali všechny paví oka ???
zkus třeba koupit Costa med F od sery nakapad a zhasnout

a uvidíš
02.03.08 13:25:42 DonJuanKarlos® – Paví očka - nekoord. plávání, šikmo, zrychlené dýchání
Ahoj,
neodolal jsem a nakrmil rybky žívím krmením z potoka (blešivcem sladkovodním). Bohužel po několika dnech začalo 1 paví očko nekoordinovaně a šikmo až kolmo plavat u hladiny. Zrychleně dýchalo a bylo lehce ohnuté. Dnes bohužel zemřelo

Z celého akva to postihuje jenom paví očka(podle mě kvůli tomu, že jsou oslabené z porodu).
V jednom letáku od Sery jsem našel, že by to mohli být žaberní červy ( dactylogyridea ). Nejsem si jistý. Jde se toho zbavit i bez léčiv ? (zvýšil jsem teplotu na 28C)
díky za odpovědi
jinak NO2 bude hodně nízký, protože mi už neroste ani okřehek