9 • 26 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Sázení » vata » Přidat novou reakci 

vata Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8419 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
31.08.08 19:08:36 Michal1987 – Re: ustavprochore
Afrika to nie je, radšej Stredná amerika :-) (párik akarky modrej) . Keď to na nich príde, tak vedia narobiť neplechu, ale dá sa to :-) . Len musím vymyslieť kam dám tie rastlinky, aby to dopadlo dobre pre rybky aj pre rastlinky, a aby to aj trochu vyzeralo :-) .
31.08.08 19:02:45 Michal1987 – Re: bucliik
Na to som tiež trochu myslel a ako tak som si ten atlas letmo prezrel, a našiel som zopár druhov nenáročných rastliniek, ktoré dúfam budú v akvaristike mať. Ďalej som si aj prečítal názory tých, čo mali "príjemné" skúsenosti s bahennými rastlinkami, tak dúfam, že to dopadne dobre. :-)
31.08.08 18:57:59 ustavprochore® – Re: Michal1987
pokud nemáš Afriku, musí být akviško bez rostlinek sakra pustý. na začátek zkus vybrat ty s náročností nízkou a růstem velmi rychlým. a jestli ti rybky likvidují rostlinky, zkus je občas přikrmit okurkou nebo nečím podobným ;-)
31.08.08 18:56:14 bucliik®
ještě poradím: před nákupem rostlinek si je předem prohlédni v atlase, dej si pozor na rostlinky co pod vodou nevydrží, i ty se totiž prodávají jako akvarijní ;-) nejlepší si je udělat seznam.
Ve zdejším atlase se moc hezky hledají i nenáročné rostliny :-)
31.08.08 18:53:32 Michal1987 – Re: bucliik
Ďakujem za rady, tie rastlinky tam na začiatku aj boli, len postupne padli za obeť rybím chúťkam a čiastočne aj prerábaniu akvária pri trení , čo už. Teraz sa mi zdá bez rastlín veľmi pusté a nie je to ono. Tak sa musím nejako posnažiť a uvidíme ako to dopadne, dúfam, že už lepšie. palec
31.08.08 18:45:47 bucliik®
alespoň mají pohnojené dno :-) ale jinak by měly rostlinky být dřív než rybky ;-) tak snad pro příště.
u rostlinek je to hodně individuální, některé jsou totiž pěstovány nad vodou( emerzně), takže pod vodou emerzní listy shodí a nasadí submerzní(podvodní) listy. Ty často vypadají dost jinak než ty původní. Takže jde o to jaké rostlinky máš. Trpělivost ;-)
31.08.08 18:40:07 Michal1987 – Re: Yirka
Takže rastlinkám nebude vadiť, keď im tie korene skrátim. A chcel by som sa ešte opýtať, s rastlinkami som začiatočník, aký čas potrebujú na aklimatizáciu v novom prostredí a kedy asi začnú pokračovať v raste a či im nebude vadiť to, že akvárium je už dlhšiu dobu s rybiou osádkou ? (myslím si, že je to dosť individuálne, ale chcel by som vedieť aspoň približné informácie) ďakujem.
31.08.08 17:03:31 deCORF OBRAEN® – testik
ja som urobil test s vatou a dal som do filtra 2 kusy odličovacích tamponov medzi molitan na skušku jemnejšieho filtrovania vody :-) ..a po mesiaci som pozrel do filtra a po tamponoch ani náznak :-D ..voda čista bez nejakých stôp plavajucich tamponov ale vo filtry ako hovorím ani zrnko po nich ano ..žeby ju bakrérie skonzumovali??
31.08.08 16:43:55 Yirka® – Re: Michal1987
Kořínky rostlin je vhodné prohlédnout a poškozené ustřihnout, kořeny pak před zasazením zastřihnout. Naprostá většina rostlin stejně po přesazení staré kořeny ztrácí a nasazuje nové.
31.08.08 14:41:53 Michal1987
takže jednoznačne vybrať??? ďakujem za radu, pretože počítam s kúpou takto pestovaných rastlín. A ešte by som chcel vedieť,či pri vyberaní rastlín z tohoto obalu vadia malé poškodenia koreňov, (či to nezačne hniť alebo tak nejako).
17.08.08 08:26:12 René® – vata
já jsem taky nevěděla - tak jsem to vyndala - někde to nešlo byla hodně prorostlá. Te´d to lovím po malých kousíčkách.
26.02.08 18:14:13 frmol® – Re: ghostik
sorry, samozrejme je to mineralni vata
26.02.08 17:31:02 Sid® – Re: fantasta
Některé návody na sázení Eleocharisu (acicularis, parvula) uvádějí možnost sadit malé skupinky rostlinek i s částí vaty...
Ale jinak samozřejmě raději bez vaty. :-)
26.02.08 11:37:16 fantasta® – Re: Noxx
Mám za to, že to je čedičová vata. Ale určite vyndat. Rozpadá se.
26.02.08 11:34:47 Noxx®
OK OK, ubili jste mě argumentama, takže vyndat :-)
25.02.08 21:46:40 ghostik®
No ja doufam ze skelna vata to neni no
Jelikoz skelan vata jsou malinke castecky skla a je znamo ze poskozuji rybam zabra
25.02.08 21:43:12 filipsi® – Re: Noxx
Rozhodne vyndat. Neni to bunicina (bavlnena vata), ani skelna (tedy jeste jsem ji nepotkal), ale mineralni vlna, takove to, co se pouziva k iyolavim. Nerozpadne se.
25.02.08 21:37:56 frmol®
rozhodne vyndat, skelna vata se nikdy nerozpadne
25.02.08 21:22:46 TommySMASH®
Vyndat jinak se rozpadne a bude ti tam poplavávat. - taky osobní zkušenost
25.02.08 20:47:30 poltergeist®
určitě vyndat kořínky tam můžou hnít a jak říká JT rozpadne se po AQ a dělá to hroznej bordel X-)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:37:56 • 0.315 s