25.02.08 16:21:37 Yirka® – Re: Effouš
Nechci zakládat nové téma, proto připojuji svůj dotaz sem. Připravuji-li se vložit půlku kokosu, mám řezat ořech napříč v půlce, či podél od vrcholu k vrcholu. Dále pak zda doporučujete 1 vchod, či vhcod i východ. Předem díky za rady.
Já měl zase jednou hezkej chuchvalec jávského mechu, ricie a žabího vlasu(ten tvořil asi 50% objemu), to jsem omotal kolem kořenu a je z toho slušný zelený porost (pravda.. trvalo asi 6týdnů, a trochu práce než žabí vlas zmizel

)
25.02.08 15:24:26 Sid® – Re: Duny
hlbka bude len 25cm a akvarko 38l budem sa pokúšať zabezpečiť min. 0,75-0,80 W/l...
To vypadá nadějně!
25.02.08 15:22:34 Sid® – Re: johan
To už může použít jávský mech a se světlem si nemusí dělat starosti.
Klasická kobercovka je i glossostigma. Bude se sice hůř na kokosáku ujímat, ale jinak je to pěkná kytka.
(Kdyby měl někdo problém pochopit, že i glosa může růst na kokosáku, mohu doložit foto, kde mi roste na kameni.
25.02.08 13:13:34 johan® – Re: Duny
a tak třeba Microsorium cv. Narrow a i další jsou taky nízké, má tak 8cm a nebyla by tam starost to každejch pár týdnů dělat znova.
No třeba síťku citrónů, pomerančů atd... Nepřibíjet, nelepit, stačí ricii připlácnout, na to položit síťku, nechat síťku přesahovat kokosák a dole ji stáhnout, svázat.
25.02.08 12:55:27 Duny – Re: Effouš
a jak tam dám tu sieťku?silikonom prilepim alebo klincom
Já mám v akvárku takový vysokananánský kořen, který 4 cm vyčuhuje z vody a dotýká se krycího skla, na kterém leží osvětlení. No a jak se tak riccia potuluje po hladině, obrostla ten kořen nacucaný vodou tak, že nyní riccia a kořen jedno jsou. Takže já bych radil: připlácni riccii na půlku kokosáku, stáhni nějakou síťkou a nech ho plavat mírně nad hladinou (pokud máš krycí sklo - kvůli vlhkosti). Za pár týdnů, až se riccia rozroste, ho dej na dno.
Nám tu riccii navazanou na kamenech na dne žerou mecovky a black molly...uz par takto navazanych kamenu znicily...
25.02.08 12:27:13 Duny – Re: Snofrev
ked na hladine pri slabom osvetleni za tyzden takmer zdvojnasobila svoju velkost tak pri silnejsom osvetleni ale na dne podla mna nevykape
25.02.08 12:23:53 Snofrev® – Re: Sid
U hladiny blízko zdroje světla možná. Na dně to bude horší... (Záležet bude i na hloubce akva a kupě dalších věcí, jestli se jí bude dařit.
)
Na to se ale neptal
25.02.08 12:22:31 Duny – Re: Sid
hlbka bude len 25cm a akvarko 38l budem sa pokúšať zabezpečiť min. 0,75-0,80 W/l tak dúfam že nevykape
25.02.08 12:18:05 Sid® – Re: Snofrev
tady se píše, že Ricciaa potřebuje 0,5W/l
U hladiny blízko zdroje světla možná. Na dně to bude horší... (Záležet bude i na hloubce akva a kupě dalších věcí, jestli se jí bude dařit.

)
25.02.08 12:15:16 Duny – Re: Snofrev
Tak to je dobré lebo riccia mi pláva po celom 54l akvarku tak si z nej zoberem a prichytím ju
Ricciaa by se tam určitě přichytit dala, ale docela špatně se shání.
Jinak tady se píše, že Ricciaa potřebuje 0,5W/l.
Také ji tak za 14 dní začnu shánět.
Co by se dala přichytit je riccia fluitans...ale nevim kolik potrebuje svetla...muzes ji na ten kokos navazat
25.02.08 11:45:26 Duny – Kobercová rastlina na kokose
Ahojte,
vedel by mi niekdo poradiť nejakú kobercovitú rastlinu ktorú sa dá prichytiť o kokos a nepotrebuje viac ako 1 W svetla na liter? Dakujem každému.