No tak Sklorex není rozhodně drahej ... co vím, tak ve Vaňkovce zvěrokruh má ceny jak blázen ... Sklorex je oproti tomu sezonní výprodej
ano, nej nej nejvyssi ceny

skoro...
ceny mají ovšem otřesný
13.12.08 11:13:35 jenik – Re: Horác
Skolrex doprorucuji!!!!!!!!!!!!

je nej nej nej na morave...
Tjn.
Človek neví tetka jestli do toho má vrazit prachy a koupit pestírnu nebo ne
18.03.08 22:21:31 jirkaa – Re: Nobody
pokud dokážu prodat tak není zas takový problém vykoupit za hubičku od těch co to neuměj...ale chtěl jsem říct že namnožit a odchovat ryby mi příjde jednoduší(neříkám jednoduché)než je na přesiceném trhu prodat.a jestli člověk nemá prořízlou pusu a srdce obchodníka tak mu moc šancí nédávám
18.03.08 22:04:22 Nobody® – Re: jirkaa
Bez namnožení ryb,není co prodávat.
18.03.08 21:53:44 jirkaa – Re: forepa
základ úspěchu je umět ryby prodat,pak teprve namnožit
Tojo...
Me se nejvíc líbí ne ty šlechtené druhy..ale proste skřízené...ze treba má sameček gupky kazdou ploutev jinou...to je podle me nej...
Kdyby chtel nekdo koupit gupky tak prodávám vyloženě za minimální cenu..100 kusů za 400 kč...;)
Jinak 1 kus po 5,-
www.akvaforepa.wgz.cz
18.03.08 20:50:23 Snofrev® – Re: forepa
hadi raději potkany a chovatelé potkanů co je chovaj na prodej, hlavně pro zoo a větší chovatele hadů, tak to jsou v podstatě fabriky na potkany
u jednoho takovýho člověka jsem byl, měl 5 samic a jednoho samce
samice byly v podstatě permanentně těhotný a vypadalo to dost nechutně
já bych to dělat nemohl, to raději ty rybičky, ikdyž dělat třeba jen pavý očka, který taky roděj jak na běžícim pásu, není nic jednoduchýho, hlavně pokud chce někdo prodávat opravdovou kvalitu o kterou běžný akvarista až tak nestojí, ten hlavně chce co nejvíc rybiček za co nejmíň peněz
je to těžký, asi jako všechno, když se to dělá pořádně
nwm...Hadi mají asi taky hlad

pekne se to tu rozjelo. zadnej med to podnikani dneska.nechapu proc ty lidi maji doma metraky krecku, pritom akvarko je tak supr vec.
Lol taky jsem nad nečím takových přemýšlel..Ale spíše na odchovem a pak prodejem soukromníkům atd
27.02.08 17:22:39 Noxx® – Re: Sid
Ano je to možné, již jsem tam dlouho (asi rok) nebyl, ale výběr ryb měli vždycky slušný. Je pravdou, že krupička se jim nevyhýbala ani dříve. Vaše zkušenost je smutná, ale bohužel to tak bývá ve více prodejnách.
27.02.08 17:05:22 Sid® – Re: Noxx
...v Krnově existuje již velkou řádku let zverimex, který je krásný, čistý a prostorný a evidentně prosperuje dobře - je v centru, mají min. 2-3 prodavačky a ceny více než příznivé. Stejně tak v Ostravě na Nádražní ulici...
Nejsem Ostravák, takže nevím, jestli je na Nádražní ulici více akvaristik, ale předpokládám, že je jen jedna - TROPIC.
Naposledy jsem tam byl před cca třemi týdny a nemám stejný dojem, jako vy...
"Za pultem" dvě zpočátku docela sympatické ženy, ale to se dost rychle změnilo...
(Ale mohu si za to sám.

)
Hned zkraje po nasýsnutí do prodejních nádrží jsem si nemohl nevšimnout, že hned v několika (4?, 5?) nádržích jsou rybky osypány krupicí!
Jedna z těch dvou žen za mnou došla s tím, co si budu přát. Zeptal jsem se, jestli mají nějaký účinný prostředek proti krupičce. Prý ano - Conralck od TETRY. Načež jsem se jí zeptal, tak proč ho nepoužijí k léčbě "těch nemocných ryb a nechají je trpět?!..."
A bylo to...
Zákazníci čučeli, mladá paní cosi prskala, já se znechuceně odporoučel...
Každá slušná akvaristika se v podobném případě snaží rybkám ušetřit trápení a neopomene akvária s nemocnými rybami zřetelně označit, třeba jako "karanténu".
TROPIC nikdy víc!
27.02.08 12:04:24 stařík® – Re: Effouš
Aqualife také není špatné, prodejna je lehce chaotická se spoustou chodbiček, ale o to víc tajemných zákoutí a překvapení. Někde jsem slyšel hodnocení, že Sklorex je spíš na větší a Aqualife na menší rybky. A podle mého laického názoru to tak opravdu vypadá.
Ostatní malé obchůdky s kouskem akvaristiky jsou na tom asi hůř, pár nejběžnějších rybek, krmení a skoro žádná technika. Že budou mít jediný škaredý teploměr jsem nečekal.
Ale i v tom Sklorexu jsem ze začátku nechápal, jakto že nemají vystavené zádné testy, filtry apod. Až jsem se jednou zeptal a vzadu mají ledacos, pravděpodobně skoro vše. Pro mě, který nejraději půl hodiny okukuje a prohlíží nic moc.
Pak je tu ještě jeden typ prodejen. Jsou to ty nové, konkrétně třeba PetLand a prodejna v Krpoli v Tescu. Tam je "luxusné postředí", celkem výběr techniky apod, ale celkem šílené ceny. V Krpoli ani nemají moc rybek, skoro žádné rostliny.
V Hornbachu jsem ještě nebyl, ale až(jestli) budu něco nového zařizivat, určitě se tam na techniku podívám.
Osobně nejraději obecně nakupuju v eshopech, které mají kamenou prodejnu, kde si vyzvednu připravený balíček, zaplatím a jdu. I když cena není nejnižší ze všech, většinou si tak ušetřím poštovné a cestu na poštu. Kdyby tenhle model převzala i některá z brněnských prodejen, byl bych spokojený.
Nezapomínejme na Aqualife na Táborské v Brně. Sice to není taková učesaná prodejnička jako Sklorex, ale množství nabízených druhů ryb je podobné a navíc mají i moře, jezírka, teraristiku, ptactvo... a taky to nezbytné žrádlo pro psy.
27.02.08 11:17:55 Noxx® – Re: Effouš
Přesně tak, cca před 10 lety, coby študák, jsem jezdil do Brna přes 100km a prošmejdil všechny akvaristiky, které jsem znal - a že jich nebylo málo. Jen na Lidické byly tuším 3-4, rozdílné kvality. Dnes? V Brně za něco stojí opravdu jenom Sklorex - Mekka všech akvaristů v ČR (+ ještě Vivarium).
Toony: Sklorex je akvaristická speciálka a za ty roky co funguje, si vydobyli svoji pozici kvalitou. O tom nemůže být sporu. Žrádlo pro psy a kočky se tam žena majitele (majitelka) taky snažila propašovat (myslím že jednu dobu to tam i prodávali), ovšem pan majitel a zaměstnanci si chtěli udržet jméno a kvalitu v akvaristice, tak myslím že už jí definitivně odolali. Tohle je příklad obchodu, který jako jedna z mála akvaristik přesvědčil kvalitou a sjíždí se tam akvaristé z celé republiky. Dost často tam potkávám úplné zájezdy akvaristů.
A teď jiný příkad. Také v Brně, na Václavské, je zverimex. Mívali tam asi tak 40% akvaristického zboží, asi 10 akvárií a vždy, když jsem na rychlo něco potřeboval(mám to po cestě do práce), jako testy, hadičky, atd. vždy jsem to tam dostal. Teď to má asi 2 měsíce nový majitel a prodává se tam z 90% jen žrádlo pro psy, kočky a křečky. Z akvaristiských věcí už jsem tam nic nesehnal, ani pH test... zřejmě jen doprodávají zásoby, a už jen v jednom akváriu se potácí osamělá parmička žraločí.
Při dnešních cenách rybiček, to asi moc výdělečné nebude.

Vždyť mnohé rybičky stojí stejně jako před dvaceti lety. Vůbec nechápu, jak se to ještě někomu může vyplatit pěstovat, prodávat... Trend úpadku je vidět hlavně posledních 10 let, masové rozprodávání pěstíren, stejně tak veliký propad v kvalitě prodávaných rybek v akvaristikách. Nechci být pesimista, ale za pár let bude akvaristika hodně okrajový koníček, s několika druhy rybek, kdy akvaristika bude jedna, nebo dvě, ve městě.
Například akvaristika na Nuselské, v současné době asi nejlepší v Praze, má co jen já vím, už třetího majitele. Doufám, že tam současný provozovatel i kvalita vydrží!