14 • 29 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Abnormálně zvětšená břišní dutina ancistruse » Přidat novou reakci 

Abnormálně zvětšená břišní dutina ancistruse Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6431 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
02.05.08 21:58:00 DoctorT® – Re: Yirka
Oki, No problem, Jasně, Si ;-)
02.05.08 21:54:12 Yirka® – Re: DoctorT
Dej pak vědět, myslím, že nejen mne to bude zajímat.
02.05.08 21:46:09 DoctorT® – Re: Yirka
NNo to jó, jsem nemohl pořádně spát, pořád jsem chodil s baterkou kolem akva a pozoroval a pozoroval. Jen mě štve ten test co ukazuje za kraviny a jsem zvědav co změří Rataj...
02.05.08 21:39:53 Yirka® – Re: DoctorT
Se ti nedivím, hlavně že je rybka OK.
02.05.08 20:23:55 DoctorT® – Re: Yirka
No právě, že test na NO2 mám od Sery, ale po priočítání různých diskuzí a článků na netu, jsem si v e-shopu objednal od Rataje testy na NO2 i 3, uvidím co ukáží.
Jinak dnes mi testy Sera ukázaly NO2 0mg/l. To su z teho blázen :-P potlesk
02.05.08 09:15:22 Rajko®
Děkuji všem za rady. Ancík se mě uzdravil sám od sebe nemusel jsem vůbec zasahovat.
01.05.08 21:26:50 Yirka® – Re: DoctorT
Co máš za test? Já používám Ratajův, není to superextra, ale pro normální domácí použití je dost dobrý, a hlavně když jsem provedl kontrolní měření vstupní vody tak odpovídá skutečným hodnotám.
01.05.08 21:23:38 DoctorT® – Re: Yirka
Překlep to není překlep, roztok by rudý jak blázen - podle stupnice 5mg/l, ryby žijí, už jsem to stáhl na 0,8mg/l měřeno opět testem sera.
Přemýšlím o spolehlivosti těchto testů.... :-( rozzureny
01.05.08 09:27:03 Yirka® – Re: DoctorT
Buďto máš tu hodnotu 5mg/l NO2 trochu z cesty, nebo tam schází destinná čárka, každopádně uvedená hodnota 10x překračuje smrtelnou, takže by byl malý zázrak, kdyby ti v Aq ještě něco žilo. Mez NO2 je 0,2mg/l.
30.04.08 22:42:51 Romy® – Re: Malapa
Ancistrusy nechovám,kromě přemnožení ve společné nádrži, :-D ,takže nechovám cíleně,a zatím žádný se nenafoukl. ;-) Ale mám zkušenosti s jinými rybami,hlavně s terčovci.Je pravda,že holé dno je jednodušší,a to na vše.Nicméně si stále myslím,že největší prevence je hygiena nádrže a kvalitní krmivo.Hlístice má silná většina ryb,záleží jen na podmínkách,kdy se přemnoží.Holé dno je jen jedna z cest... ahoj
30.04.08 22:32:15 Malapa® – Re: Romy
Jak říkám, s léčivy na hlístice nemám zkušenost, nějakých dvacet let chovám ancistruse na holém dně a neměl jsem jediný problém s hlísticemi. Před tím byla běžná věc, že se sem tam nějaký ancistrus "nafoukl".
30.04.08 21:51:20 Romy® – Re: Malapa
Léčení probíhá ve čtyřech fázích.První léčba,další po 7 dnech,po 14 dnech a po 21 dnech,čímž by se měl vývojový cyklus přerušit.Je to samozřejmě po odhalení nemoci při prvních příznacích.Pokud má ryba už velké břicho,je léčba bezpředmětná,ale doporučuji přeléčit nádrž ve stejných čtyřech cyklech.Je velká pravděpodobnost záchrany zbytku nádrže.
30.04.08 20:57:38 Malapa® – Re: Romy
V případě lehkého napadení je možné, že léčiva pomohou, nemám osobně vyzkoušeno. Nejjednodušší je přerušit vývojový cyklus hlístic, na holém dně se vajíčka hlístic neudrží, proud vody je odnese do filtru a nepřenesou se, nebo jen minimálně na ancistruse. Ryby žijící na dně jsou pochopitelně nejčastěji napadeny, přeněji, díky vyšší koncentraci hlístic, častěji se na nich invaze projeví.
30.04.08 20:49:51 DoctorT®
No mám podobný problém, přemisťoval jsem své dva ancíky z menší nádrže, kde byli bez problémů cca pů roku do nádrže větší, kde jsem použil staré dno a vodu z předchozího a rybky jsem tam tudíž ihned vysadil ( cca týden ), teď mi ale vyskočilo NO2 na 5mg/l, měřeno testem sera, tak jsem dnes vyměnil cca 1/5 vody a aplikoval bakterie a seru toxivec a Ph+ . A všiml jsem si že jeden ancík je děsně nafouklej, je u hladiny a vypadá, že praskne, je tu nějaká šance, že by mohl přežít?
Divný je, že druhej je úoplně ok. Jsou oba samci.
30.04.08 19:25:04 Romy® – Re: Malapa
Ano,to je pravda,ale jako prevence je nejlepší.Nematoda se ale dá léčit,ale bohužel se musí léčit opakovaně,a to třeba Levamisolem,Concuratem,Masotenem,nebo Neguvonem.Použít se dá i Flubenol.U krunýřovců je třeba nejprve zjistit,jak budou daná léčiva snášet.Přeléčení celé nádrže také pomůže,nebo ne? ;-)
30.04.08 19:05:14 Malapa® – Re: Romy
Obávám se, že ani jedno nenaruší vývojový cyklus hlístic, tudíž proti úhynu jednotlivých ryb nepomůže.
30.04.08 19:02:57 Romy®
Nejlepší prevencí je kvalitní strava a hygiena.Základ je odhalit nemoc co nejdříve,pak je léčba nejúčinnější.Pokud je už ryba nafouklá,je pozdě,tady pomůže jen kremace a přeléčit celou nádrž.
30.04.08 17:44:18 Malapa® – Re: Rajko
Ano je nakažlivá, přesněji, téměř jistě máš zamořené i ostatní rybky, jen né v takovém rozahu, aby uhynuly. Nejlepší prevencí při chovu ancistrusů, je holé dno.
29.04.08 23:41:17 PaDa® – Re: Rajko
Rajko napsal: Dá se nějak ta hlístice léčit? Prosím poraďte je to ancistrus, který má 6 cm a nechtěl bych o něho přijít. Děkuji za rady
A co se třeba podívat na již jednou zmíněný odkaz? hmm
Nebo je nutné to ještě upřesnit http://www.catfish.cz/ruzne/nemoci/nemoci.htm nebo snad přímo citovat zde? ;-)
29.04.08 23:01:07 Rajko®
Teď jsem dal ancistrusům krmivo a ten s velkým břichem nežere. Je to špatné? Může to být i tím, že když mají v sobě jikry, že nežerou? A když tak je ta hlístice neba jak se to píše nakažlivá pro další ryby v AQ? Dá se nějak ta hlístice léčit? Prosím poraďte je to ancistrus, který má 6 cm a nechtěl bych o něho přijít. Děkuji za rady

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:49:42 • 0.319 s