3 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Řasa - už si nevím rady... » Přidat novou reakci 

Řasa - už si nevím rady... Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   9029 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.02.08 20:14:30 Martafix®
Sid napsal: Martafix, měl byste se rozmyslet, jestli chcete poradit nebo ne.
Možná jste přehlídl, že pár rad vám už někteří adresovali. Já mezi nimi...
Taky mi nemusíte věřit, že? Ale od toho tu je obrovská síla oponentů, kteří se mnou mohou veřejně polemizovat... :)
Takže k věci:

Máte špatné světlo a špatné dno. Zářivky vyměňte za obyčejné třípásmové, nejlépe "840" + "830". Z rampy sundejte stojánky a světlo položte tak, aby bylo blíž k hladině.
Co se dnem si vymyslete sám. Možná bude stačit jej po co nejlepším vyčištění zasypat křemičitým pískem (2-5 mm), ale jen pokud neobsahuje vápenité příměsi. Testněte ho. Pokud je obsahuje, mělo by jít ven. Hned při této příležitosti testněte i skalku. Pokud bude šumět - ven.
Zjistěte si hodnoty alkality (UT) a celkové tvrdosti, ať víte, s čím pracujete.
CO2 dávkujte kontinuálně a snažte se pomocí něho snížit pH pod 7. (Proč teď přihnojujete obden a jak CO2 rozpouštíte?)
Píšete v prezentaci, že jste nasázel co nejvíc rostlin. Já to tak nevidím - ještě by se jich vlezlo dost. Rostlinky vybírejte opravdu rychle rostoucí. (Nedáte-li jim ale dostatek světla, pak svůj účel sotva splní...)
Řasu z dekorací odstraňte vyvařením nebo koupelí v roztoku Sava. Napadené listy rostlin odstraňujte.
Filtrace + provzdušňování - žádný kolotoč vody, ale mírné proudění hýbající s hladinou.
Zjistěte si (jak vám doporučil Luděk) ten obsah fosforu. A k tomu NO3, a to nejen v akva, ale i ve vstupní vodě!
Jestliže budou hodnoty P a N ve vaší zdrojové vodě nižší, než v akváriu, můžete proti řase použít častou výměnu vody. Udělejte si čas a v průběhu jednoho týdne měňte 1x i 2x denně cca 1/4 až 1/3 vody.

Můžete taky zkusit použít algicid od Rataje nebo kterýkoliv jiný. Je to vaše akviško! ;-) :-)

Děkuji za rady jinak v mě prezentaci jsou fotky na kterách není mnoho rostlin jak jsem již někde psal včera jsem toho vyhodil tolik co by někdo s tím vysázel 4 akvária po 25l.Jinak co2 se uvolnůje do vody přes difuser který taktéž není na fotkách.Co2 dávam denně ale špatně jsem to napsal.Jinak já nikdy moc nebyl pro tyto předražené zářivka gloglo ale dostal jsem je se světlem.Jinak s řasou na dekoracích problem nemam.S řasami jsem nikdy problemy neměl a to už jsem měl akvárií všechno to začalo až u tohoto a proto stím nemám zkušenosti.Jinak

re:jarek41:Akvaflor Af-7 je nejhorší hnojivo na trhu potom rostou akorát řasy :-D
16.02.08 19:07:08 filipsi® – Re: jarek41
Krunyrovce dokrmuj salatem a okurkou, takhle znicene listy odstranuj, vodu men casteji, kazdy tyden, ze zacatku klidne 2x. Vydrz, je to na dlouho. Jestli mas tu moznost, zkusil bych sviceni 12hodin dvemi, a uprostred "dne" pridat na 4h treti, nebo bych aspon 3 dohromady trochu zkratil (co ti to delalo, nez si pridal treti?). To prvotne tu ruduchu neodstrani, jen mam takovy pocit, ze by to tvym rostlinam mohlo pomoci. Alespon hodnota no3 by v rade mohla pomoci.
16.02.08 18:50:42 jarek41® – Re: Sid
dekuji za reakci na obrazek listu s rasou ale mne to take trapi proc se mi listi tak devastuji a zarustaji rasou byl jsem dnes v hradci na vystave a vzal jsem tam tento list s rasou ve sklenicce a ptal jsem se cim by to mohlo byt a ruzne reakce byli treba ze mi schazi zelezo ve vode a pry bych tam mnel dat do dna hrst rebiku retatych na dno no nevim ale je to takove neverici a pak u stanku u p.rataje mne zase chteli prodat nejakou chemikaliji ale ze pry to muze take znicit rostliny jako ze je zpalit nebo zpomalit rust a hodne lidi mi rikalo znova zalozit akvarko a koupit rostlinky nove tak ja nevim svitim snad dost mam tam 3x 18w grolux,840,865 a svitim od 9.00 do 22.00 na filtr jsem udelal rampu aby voda jen z nej vytekala dno je zrnite koupene v akvaristice 3-5 vodu mnenim jednou tydne nejpozdeji 1 za 10 dni 30l z vodovodu odstate 24h jednou za 14 dni jsem pridal dle navodu hnojivo akvaflor af-7, co2 nepridavam i kdyz asi se po necem podivam a rostliny nic moc nerostou spiz se listy zhorsujou Fotky akvaria mam v profilu poraditemi prosim a predem dekuji jarda cisar
16.02.08 18:37:17 Killer® – Re: Sid
To bude asi tím, že problémy s řasou celkem nemam a proto sem to nedělal z vlastní zkušenosti ale dělal jsem to jako výpisky z různých zdrojů..Nechci tim říct že řasy vůbec nemam,někde je mam docela i chtěně,jinde zase moc nejsou vidět,tak mi sou ukradený. Každej kdo má nějaký postřehy nebo nápady,tak by to měl někam sepsat a to by se pak mohlo použít jako praktická rada..
16.02.08 18:07:20 Sid® – Re: Killer
Killer, nechci zpochybňovat vaši snahu o poskytnutí rad stran řas v akváriu, ale praktických rad se tam jaksi nedostává...
16.02.08 17:57:26 Sid® – Re: Martafix
Martafix, měl byste se rozmyslet, jestli chcete poradit nebo ne.
Možná jste přehlídl, že pár rad vám už někteří adresovali. Já mezi nimi...
Taky mi nemusíte věřit, že? Ale od toho tu je obrovská síla oponentů, kteří se mnou mohou veřejně polemizovat... :)
Takže k věci:

Máte špatné světlo a špatné dno. Zářivky vyměňte za obyčejné třípásmové, nejlépe "840" + "830". Z rampy sundejte stojánky a světlo položte tak, aby bylo blíž k hladině.
Co se dnem si vymyslete sám. Možná bude stačit jej po co nejlepším vyčištění zasypat křemičitým pískem (2-5 mm), ale jen pokud neobsahuje vápenité příměsi. Testněte ho. Pokud je obsahuje, mělo by jít ven. Hned při této příležitosti testněte i skalku. Pokud bude šumět - ven.
Zjistěte si hodnoty alkality (UT) a celkové tvrdosti, ať víte, s čím pracujete.
CO2 dávkujte kontinuálně a snažte se pomocí něho snížit pH pod 7. (Proč teď přihnojujete obden a jak CO2 rozpouštíte?)
Píšete v prezentaci, že jste nasázel co nejvíc rostlin. Já to tak nevidím - ještě by se jich vlezlo dost. Rostlinky vybírejte opravdu rychle rostoucí. (Nedáte-li jim ale dostatek světla, pak svůj účel sotva splní...)
Řasu z dekorací odstraňte vyvařením nebo koupelí v roztoku Sava. Napadené listy rostlin odstraňujte.
Filtrace + provzdušňování - žádný kolotoč vody, ale mírné proudění hýbající s hladinou.
Zjistěte si (jak vám doporučil Luděk) ten obsah fosforu. A k tomu NO3, a to nejen v akva, ale i ve vstupní vodě!
Jestliže budou hodnoty P a N ve vaší zdrojové vodě nižší, než v akváriu, můžete proti řase použít častou výměnu vody. Udělejte si čas a v průběhu jednoho týdne měňte 1x i 2x denně cca 1/4 až 1/3 vody.

Můžete taky zkusit použít algicid od Rataje nebo kterýkoliv jiný. Je to vaše akviško! ;-) :-)

16.02.08 17:55:47 Killer® – Re: Martafix
koukni se do prakticejch rad na článek o řasách..
16.02.08 17:03:41 Martafix®
neonky asi 40ks a 4 ancistrusi 1 asi 10 cm
16.02.08 16:59:33 frmol®
zkusil bych krevetky N.japonica, jestli ovsem tam jsou jen klidne ryby
16.02.08 16:51:45 Martafix®
Neexistuje nějakej zpusob jak se tohoto hajzlika zbavit?? :-(
16.02.08 16:32:09 Lorsson® – Re: Martafix
Vousata ruducha :-)
16.02.08 15:41:21 Martafix®
Já mam v akva tuto
16.02.08 09:12:47 vari
16.02.08 01:12:40 Sid® – Re: jarek41
Ruducha na zdevastovaném listu...
15.02.08 21:56:25 jarek41® – řasa
zelena vlaknita řasa je to ona ????
15.02.08 20:45:31 Killer® – Re: Martafix
to je divný..co sem viděl u známejch i v mýcgh 16ti akvárkách tak se zavíraj kolem 6-7 hod a to celoročně
15.02.08 19:29:31 Martafix®
mě se přibližně zavíraj hodku nez se to vypne
15.02.08 19:22:00 Killer® – Re: Martafix
Třeba ta zelená řasa nebude tim,ale jestli sleduješ rostliny, tak můžeš vidět kdy jsou jakoby zavřený a pak už je podle mě celkem zbytečný svítit - to už svítíš jen pro oko..každopádně táta to dělá taky,což mu nevymluvim..jinak zkus parmičku černopruhou jestli s tim něco udělá
15.02.08 19:14:51 Martafix®
svitim 12 hod. jinak od 10-do-22 jinak zrovna ted čistim akfo
15.02.08 19:00:38 Killer® – Re: Martafix
jak dlouho a v jakých hodinách svítíš?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 05:42:59 • 0.357 s