1 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » akvárium pavích oček - hromadná smrt » Přidat novou reakci 

akvárium pavích oček - hromadná smrt Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   3371 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
14.02.08 11:38:49 filipsi® – Re: horalenka
Pristupu se bat nemusis, kazdy jiste rad poradi, ale chce to take pridat vice sve iniciativy, nejprve precist par clanku pro zacatecniky, zjistit, co muze byt spatne, a pak se ptat na konkretni veci:

http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_nejcastejsi_chyby_zacatecniku.htm
http://www.klub.akva.sk/akvarium.php (prvnich cisla ale i ty ostatni stoji za to)
http://rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
14.02.08 10:53:31 horalenka
a kdyz ne reputaci, tak me pred depresi hop
14.02.08 10:45:39 horalenka – Štěpánovi
To Ti taky děkuju, asi jsi tím zachránil reputaci akvaristů :-P
14.02.08 10:37:53 suchysvatonovice® – Re: Štěpán
potlesk potlesk potlesk potlesk
14.02.08 10:37:12 Štěpán®
No to jsem teda rád, že jsem se udržel a nezačal nadávat! :-D
14.02.08 10:37:10 suchysvatonovice®
Není vůbec zač,mnoho lidí tady si podobnou zkušenost prošlo a ti zkušenější tady nám také pomohli.
14.02.08 10:35:54 horalenka
Diky moc za rady, doufam, ze to ustojim. Popravde je pro mě opravdu milé překvapení, jak vstřícně jste k tomu přistoupili. Trochu jsem se bála přístupu zkušených akvaristů k zajíčkovi...no jo, etika uz neni moc zvykem a kdyz se s ni clovek nekde potka, tak ho to vlastne prekvapi...DIKY MOC
14.02.08 10:35:28 suchysvatonovice®
Psal jsem to zjednodušeně a doporučoval jsem především výměnu vody,je to i mnou osvědčené a funguje to.Pokud už jsou na tom opravdu špatně tak nemusí pomoct ani svěcená voda,ale za pokus to stojí.
14.02.08 10:31:28 PT®
suchysvatonovice napsal... naředil obsah odpadních látek(rybí hovínka=jed)...
Jen aby nedoslo k mylce, ze bude stacit odkalovat jen hovinka - ryby take vylucuji odpadni latky i primo do vody skrze zabra.
14.02.08 10:29:32 suchysvatonovice®
Taky jsem doporučoval,aby neztrácela naději,chce to čas a uvidíš,že když využiješ rady tady na fóru tak ti zanedlouho bude dělat doma radost krásné akvárko a spokojené rybičky.
14.02.08 10:26:42 bunda® – Re: horalenka
Neházej flintu do obilí. Chce to trpělivost, hodně číst a taky štěstí. Všichni jsme měli nějaké začátky a učený z nebe naspadne. ;-)
14.02.08 10:26:41 suchysvatonovice®
Není sám,setkáš se s tím častěji.Nejde jim většinou o to,aby se tvým rybám dařilo,ale o to aby prodali.Podobně to platí ve spoustě oborů.Samozřejmě existují vyjímky,ale většinou jsou to ti,kteří jsou také akvaristé.Kdyby ti popřípadě doporučovali,abys použila nějakou chemii,že to pomůže tak tomu nevěř,jen z tebe vytáhnou prachy a ty dorazíš už tak oslabené ryby.Pomůže jedině poctivě měnit každý den část vody,aby se naředil obsah odpadních látek(rybí hovínka=jed).Sice se tím prodlouží záběh akva(ve filtračním médiu se pomnoží nitrifikační bakterie,které přeměňují prudce toxický NO2 na méně jedovatý NO3),ale máš šanci některé zachránit.
14.02.08 10:20:00 horalenka
Pán ze zwerimexu je peknej smejd a ja uz si u nej nic jinyho nekoupim no
14.02.08 10:19:25 suchysvatonovice®
Tak zkus měnit vodu,zachránit těch zbylých pět a až,když se trochu rozrostou rostliny a akva se stabilizuje(nejméně za měsíc) tak můžeš ještě pár kousků přidat.Dej do akva nějaké rychlerostoucí rostliny ty ti pomůžou zlepšit kvalitu vody-zpracovávají odpadní látky pro svou výživu.
14.02.08 10:17:25 horalenka
Suchysvatonovice, diky za podporu...tak znova a od zacatku..mam sanci zachranit ty, ktery jeste zijou?
14.02.08 10:16:36 suchysvatonovice®
Pro pána ze Zverimexu to zas není tak špatné,když ti pomřou ryby.Přijdeš si zase pro nové a o tom to je.U zahradníků se říká,že uschlá kytka je zahradníkova radost,rozuměj prodejce-zahradník.
14.02.08 10:16:06 Štěpán®
Pán ze zverimexu je ovšem spokojený, už prodal 16 ryb.
14.02.08 10:15:01 horalenka
tak dlouho teda nebezelo, to je pravda, ale bylo mi receno, ze tohle jsou nezmari, ktery neznici skoro nic...
14.02.08 10:14:46 suchysvatonovice®
Teď se mi objevil poslední příspěvek a podle toho je téměř jisté,že jde o otravu NO2.Takže platí co jsem napsal a studuj a studuj.Spousta lidí začínala podobně a já osobně jsem si tím prošel.
14.02.08 10:13:17 horalenka
Jinak jsem se ridila radami pana ze zverimexu :-(

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 05.12.08 05:22:23 • 0.829 s