14.02.08 13:02:34 Ludek® – RE:Štěpán
Díky za odkaz, četl jsem

Nápad umístit vnější filtr do upravené malé lednice pod akvárkem je také super

Ani by to nemusel být filtr, stačila by hodně dlouhá silnější hadička a čerpací hlava. Hadičku omotat kolem výparníku v lednici. No ještě že toto řešit nemusím, v akva topím, že mi sotva stačí 300W topítko
A co tak prekryt radiator?
Zkusil tu už někdo snížit teplotu v akváriu pomocí elektronického chladiče třeba z autochladničky? Otázka je směrována na místní kutily
no na radiatori je nejaky regulator, ale ten bud len otvori alebo uzavrie privod vody... treba kupit novy.. niekedy je tu az velmi horuco.. diky za reakcie
14.02.08 09:23:46 Yirka® – Re: filipsi
I kvůli finančnímu zdraví

, nemalé ušetřené peníze můžeš věnovat na rozvoj svého hobby.
14.02.08 08:21:50 filipsi® – Re: StyLLo
Jakto ze se neda regulovat? Vzdyt to teplo platite. Uz kvuli zdravi bych to nejak zaridil, aby se regulovat dala.
Když teď řešíte 27°C,jak to budete řešit v létě,kdy teplota v akváriu vystoupí i nad 30°C?Tyto teploty jsou v pořádku,pokud nemáte studenovodní rybky,v přírodě také teplota kolísá,a i o víc,jak 2-3°C.Stejně jak psal Dahak,tohle bych neřešil.
13.02.08 22:42:51 Dahak® – Re: StyLLo
Ja bych to neresil vsechny ryby co mas tech 26-27°C bez problemu snesou.
Já mám topítko 100 W, nastavené na 23 st. a ještě nemělo šanci se zapnout. Asi záleží na zářivkách. Na těch mých je napsáno jen 18 W Akwa-Rynkar, ale topí fest.
Co bych za to dal abych mel takovy teploty bez topeni

na tech 30°C by pak stacilo jen lehce pritopit.
Já taky řeším stejné problémy. Bydlíme v paneláku, v obýváku máme 24,5 st. a akvárko 112 litrů bez zapnutého topítka s otevřeným okýnkem v krytu se vyhřeje přes 26 st. Měla jsem do včerejška 3 betty v karanténě a jejikož jsem nechtěla, aby jim teplota klesla pod 24 st., tak jsem zavírala dvoje dveře do obýváku a teplota v místnosti se blížila 26 (což bylo i na mě moc), ale ve 112 l teplota lezla přes 27 st. A to jsem kryt dala našikmo a dolývala studenejší odstátou vodu. Světla (2x 18 W) mi akvárko vyhřejou na teplotu o 2 stupně vyšší než je v místnosti.
byvam v bytovke a neda sa nam regulovat teplota na radiatori...aj ked je okno cely den otvorene na vetracku mame v izbe 26°C.. no a ohrievac v akva je teoreticky vypnuty... je nastaveny na 25°C... takze sa ani nezapina... nechavam aj trocha pootvoreny kryt v akva a vzadu su mensie otvory... takze to nepomaha
míň topit!!
jeden stupen žádné drama,ale 26 v pokoji to musí bavit,čím topíš....šiškama
13.02.08 22:01:30 filipsi® – Re: StyLLo
brr, 26 v pokoji, to bych chodil cely den nahaty. Topeni nema takovy ten cudlik na stlumeni?
Klimatizace pro akva existuji, ale cena je vysoka. Mozna by ti pomohly alespon vetracky do krytu, ale moc ne, kdyz je v pokoji 26.
13.02.08 21:59:27 StyLLo® – Ako znizit teplotu vody?
Cawte.. mohli by ste mi poradit, ako by sa dala znizit teplota vody v akvariu? nainstalovat tam nejaku klimu alebo co? kym sa mi nerozsvieti svetlo, tak mam 26°C a potom sa postupne ohrieva na 27°C... nevadi to? ak ano, tak co s tym? nikdy mi neklesne pod 26°C .. lebo mam tolko v izbe.. no a okno zas cely den otvorene mat nebudem predsa..