18.03.08 17:58:31 fantasta® – Re: 12Mattiew12
Dorůstá jako všechny ostatní variety cca 10-12 cm délky těla. Informace jsou stejné jako u všech šlechtěnců Skalár. Není to přírodní forma.
Nazdar mam jednu otazku: do akej velkosti sa dosrasta skalár diamand? nema niekto o tomto druhu skalara nejake info?hladal som skoro vsede ale o tomto druhu som nic nenasiel
Tak snad se mi to za měsíc povede.dík
17.03.08 15:24:44 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Skaláry mláďata kožním sekretem nekrmí. O to se budeš muset postarat sám

. Jinak je nádhera sledovat oba rodiče jak vodí potěr po nádrži a jak se střídají v péči o potomstvo.
17.03.08 15:22:39 Eliška® – Re: Motýlek - jarda
Jehla se dala koupit normálně v lékárně, poměrně silná je růžová, jestli jsou ještě silnější by ses musel zeptat. Ale je to už pár let, co jsem kupovala, tenkrát stála 0,80Kč (je to tak 5 - 6 let). Ale za optání nic nedáš. Spíš bych se ale pokusila sehnat malou pipetu.
Nemají skaláry taky něco jako mají terčovci, že mláďata krmí kožním sekretem? Promiň že tě otravuju, ale konečně jsem našel někoho kdo tomu rozumí
17.03.08 15:17:00 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Pokud je tam necháš tak do další snůšky. Pak by je mohli začít odhánět.
Moje se třou na dřevo

tak jim tam jedno dám. Díky za rady za měsíc to zkusím. jak dlouho se o ně budou starat?
17.03.08 15:13:18 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Podklad kam se vytřou. Může to být třecí kužel jako pro terčáky, nebo velkolistý echinodorus, nebo jen šikmo postavený kus břidlice.
Co je třecí substrát?
17.03.08 15:09:04 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Jako vytíračka to stačí. Jen potřebují třecí substrát a nejlíp stejnou vodu jako měli ve společné nádrži.
Svítil jsem 2 hod. po zhasnutí zářivek a samec odehnal samici a bylo vidět že je stresovaný a tak jsem to radši vypnul no a ráno byly jikry fuč

Máte někdo zkušenosti s párem, který je zvlášť v akva? Mám jedno volné akvarium (cca 50 litrů) 50d*40vysoké*30h, zaběhlé s molitanovým filtrem, stačí to? Odchovají je až do velikosti 1 cm? (kdybych je krmil žábronožkou)
17.03.08 11:43:33 motýlek - jarda :-)
no - teď ale ryze teoretizuji, protože sám to nemám odzkoušené ... šlo by dát jehlu ze stříkačky na hadičku připevněnou ke špejli a takto to odsávat (ale netuším, jestli se dá sehnat tak silná jehla?) ...
17.03.08 07:39:20 fantasta® – Re: DonJuanKarlos
Pokud chceš cíleně odchovávat tak je musíš mít zvlášť. Rozhodně jim nepřisvicuj celou noc. To není dobrý nápad. Nakonec by tu snůšku požrali sami vlivem stresu. Jestli nemáš možnost mít třecí nádrž tak to musíš nechat na přírodě.
Ahoj, zase se mi trou skaláry ve spol. akva. Ale v noci jim jikry sežrou thokaráti atd.. Napadlo mě na místo kde se vytřeli svítit přes noc halogenovou lampičkou, aby nespaly a hlídali je.
Nevyčerpá je to? thx
OK. Díky za info...
18.02.08 21:09:50 jirka – Re: Vééna
pokud jsou o.k. tak to dokážou i každý 8.-10.den a to pravidelně několik měsíců
18.02.08 20:17:30 Nobody® – Re: Vééna
Ano.
Možné to je,hlavně když jim odebíráte jikry nebo o ně přijdou.V určitou chvíli si dají delší pauzu.