13 • 25 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Jak vyčistit akvárko po krupičce(bez rybiček) » Přidat novou reakci 

Jak vyčistit akvárko po krupičce(bez rybiček) Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   4290 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
18.02.08 14:29:43 václavka
Tak máme po desinfekci a čekání co bude, rybky jsou ok rostlinky taky zbytek se vyčistil dosti=)....pokud se zdařel dnes jdu zakládat nové akvarium
14.02.08 16:24:56 václavka – Re: filipsi
promin psala jsem to po úmorném dni(ségra má novej řidičák a včera nabořila auto) a to jsem spíš přemíšlela nad tím jak to zpravit byl to překlep....to cca 2 hodiny bylo myšleno aspon 2 jinak klidně den
14.02.08 16:21:33 václavka
Zdravím zrovna jsem dala dávku sava do vody(bez rybek v mém případě) a uvidím, dám pak vědět co a jak...
Dávkování mám napsáno takto: Pokud zjistíte krupičku tak je přeléčení(s rybičkama) 10kapek sava na 50L vody-rostlinky prej v pohodě.

Pokud máte akvárium bez rybiček: 1kapka na 1L vody (10kapek=1ml) nechat alespon 2 hodiny působit poté vypustit vodu a dát novou- Po 24 hodinách lze dávat rybky(to nevím jiste jak kde bylo to konkrétně na naší vodu z vesnice vhodnou pro kojence)

Zkouším poprvé ale věřím tomu že to bude dobrý-nevím jestli někdo znáte je to akvaristika v Třebíčí je tam fajn chlap palec
13.02.08 22:16:16 PETAN – Re: václavka
pro léčbu použijte ESHA exit, pokud to podchytíte včas tak jsou rybky za 3 dny zdravé. Přijde mi jen, že to nedělá dobře kytkám a při léčbě mi chcíply 2 x pancéřníček skvrnitý a 2 x sekavec thajský, asi jim ta chemie nedělala dobře, protže krupici neměli. Jinak perfektní.
13.02.08 21:31:37 johan®
no, ten návod mi taky ještě nějak nesedí. ale pokud tam budou ryby a bude se používat savo, místo přípravků určených přímo na krupičku, tak z toho akva bude "sterilní operační sál". a rybkám (co to přežijí) natanou opět krušné chvíle. jo, pokud je prázdná nádrž jen s rybama, a každý den se mění voda, tak proč ne, ale v normálním akva bych to nedělal. ne
13.02.08 20:44:24 filipsi®
václavka napsala: Ryby tam nejsou a dá se to i když tam jsou....a navíc tohle dám nechám 2 hodiny působit(cca 2 min)a pak ....

Tak to jsem taky zcela zmateny, ryby tam jsou a nejsou, pusobi to dve hodiny nebo cca 2 minuty ;-) , a to jsem cetl fakt podrobne, mam za sebou cely den starani o deti uzivam si vecerniho Jamesona.

(jinak savo mam rad, vim, ze se pouziva i s rybami, jen to chce uplne podrobny navod, aby to tam ted nekdo podle toho nekapal)
13.02.08 20:05:56 václavka – Re: johan
Necháš tam tu vodu dáš určité množství kapek sava do ní a až po té době to vypustíš a zbytek sava vyprchá sám...nevím ještě to budu řešit jedu tam tento týden snad znova
13.02.08 20:03:41 johan® – Re: václavka
jestli to dobře chápu, tak vypustíte vodu, nalijete savo (třeba nějak zředěné) savo vypustíte a pak dáte znova vodu?..
13.02.08 19:58:39 václavka – Re: Anuska
Ryby tam nejsou a dá se to i když tam jsou....a navíc tohle dám nechám 2 hodiny působit(cca 2 hod)a pak to vypustím a zbytek vyprchá dám novou vodu a za 2 dny si rybky plavou hop ten chlap používá jedině prej tohle a v pohodě
13.02.08 19:50:59 Anuska
Tak teda savo bych tam nelila ani náhodou! Záleží na koncentraci, trochu se to přepískne a je po rybách. Akvárko bych nechala měsíc bez ryb, odkalila dno - pravidelně 1 až 2 krát týdně, i když tam ryby nebudou.
13.02.08 19:46:07 václavka – Re: filipsi
Nee jako myslele taky různá léčiva a tak....Jinak není co ztratit mám 3 rybičky co mě zbyly tak ty půjdou prej vyhodit říkal ale dám je asi někomu je mi jich líto...jinak půjde akvárko odznova ;-)
13.02.08 19:39:18 filipsi® – Re: václavka
Na krupicku by taky musel byt blazen, aby daval antibiotika ;-) Je otazka, co rybam udela lepe, koupel v redenem savu, nebo jine veci. Kazdopadne je to levne.
13.02.08 19:12:43 václavka
Savo léčitel =)) dneska jsem byla u jednoho chlapa co dělá akvaristiku hodně a je známej a docela jsem se divila....na krupičku savo a je klid a nejsou to anitibiotika takže rybičky pak nebudou náchylný a když budu brát od něj ryby tak mi ručí 100 že nemocný nebudou a má tam svoje nádherný akva palec konečně zvěrák kde něco ví
12.02.08 21:43:21 logik® – Re: filipsi
taky mi kdysi tahle zdravější cesta přišla zbytečná, krupička pořád dokola, stačilo trochu multimedikalu a byl klid :)
12.02.08 21:14:24 filipsi® – Re: Honey
Pote, co jsem tuhle lecbu nekolikrat vyzkousel a vyzkousel exit, si vubec nemyslim, ze je to dobra lecba. Casto funguje, ale pokud je typ zvlast odolny, je to nekonecne trapeni s teplotou a soli, kde odchazeji rostliny a vetsine ryb se to take moc nelibi.
12.02.08 21:05:29 Honey®
no jo -20- ale co na to řeknou rostlinky? :-(
12.02.08 21:01:14 logik® – Re: Honey
2 lžíce je málo, možná tak 20 ale nevím tak nebudu mystyfikovat
12.02.08 20:55:20 Honey®
Nazdárek. Já jsem taky zjistil v mém akvárku krupičku. Známá mi poradila zvíšit teplotu na 29 stupňů a místo léku použít sůl ( 2 polévkové lžíce na 100 litrů rozpustit a nalít do aqua ). Rybky se pak obalí slizem a krupička prý se na ně nechytá. Když máte v akva nakapaný nějaký lék, tak musíte vypnout filtr, ale tak můžete filtrovat v klidu dále. Myslíte že je to správná volba? ahoj
12.02.08 16:47:20 Kamekh® – RE : ncis a RE: Sid
To ncis : Jj, to by bylo lepčí ano
To Sid : Souhlas... ano
12.02.08 16:42:28 ncis – Re: Kamekh
Pakliže je pravda, co říkáte, pak mnou uvedený postup nemusí fungovat 100%ně. Pak se ovšem tazatelka bez chemie neobejde. AQ a techniku tedy vyčistit savem, písek do trouby na 180 a více
stupňů a rostlinky vyházet. Nebo - což je méně násilné, použít EXIT.

Proč vyhazovat kytky, dáš je do manganistanu.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:56:28 • 0.391 s