22.02.08 07:51:32 Yirka® – Re: TommySMASH
Jestliže má trochu odstáté šupinky, zejména na hřbetě a bříšku, bude to na 90% vodnatelnost.
Zkuste se podívat tady do sekce nemoci. Je támhle

na liště
22.02.08 01:05:01 irča® – Re: TommySMASH
Krvavé ranky by mohly být způsobeny vodnatelností (vyčteno z malé brožurky od sery).
V žádném případě nechci strašit. Měla jsem jednou rybku, která na vodnatelnost umřela. Neměla však žádné krvavé ranky, ale nafouklé bříško
Pak jsem ještě našla bakteriální nemoc erythrodermatitis, má pomalý průběh a konečné stádium se projevuje krvavými boláky

léčí to serou cyprinopur, ale nemusí to být ono. Mám dost kusé informace, chce to hledat...
z té strany co je focená je napuchlá a jsou tam jakovy krvavé flíčky. má trošku odstouplou kůžičku jakoby prasklou. moc neplave. z druhé strany je uplně normální.
Ahojky akvaristi... co to může být... co s tím...
Plaťák umřel.
15.02.08 22:54:16 Naďa® – černý flek
Mám 3 žluté platy. Samice je úplně v pořádku, teď měla i mimina, jednomu samci s zkřivila páteř a později druhému samci se udělalo cosi černé v těle. Oba občas připlavou akorát se nažrat, jinak jsou někde zalezlí, nejsou třeba 2 dny vidět. Může to být nádor? Co s tím? Ostatní osazenstvo akvárka je v pořádku. Omlouvám se za fotku.
15.02.08 17:34:10 filipsi® – Re: Iva T.
Na prvni pohled bude problem v akvarku, je jim male.
15.02.08 17:14:45 Iva T. – Tlamovec-prosba o radu
Dobry den,chtela bych poprosit o radu. Pred par dny jsem si poridila 2 tlamovce,labidochromis caeruleus a saulosi red,oba z celedi cichlidae. Caeruleus neustale utoci na saulosi red a ten se jiz druhy den drzi jen u hladiny a dnes plave jen z boku a chvilemi ve vode jakoby stoji.Nemam vubec poneti v cem spociva problem!Muze mne prosim nekdo poradit?Radeji prikladam i foto.Dekuji
09.02.08 17:21:08 MiniMe
Omlouvam se vlozil jsem spatnou fotku - ta ryba vise je stejny druh ,ale je zdrava.
Jinak u na fotce neni videt , ze ji zadni cast ploutve chybi. MYslim si ale ze se o BRP nejedna(ale nevim).
09.02.08 17:18:08 MiniMe – Nevím co to je
Zdravim, jsem zacinajici akvarista a u jedne z mych ryb se mi objevila nejaka nemoc viz foto. Prosim muzete mi poradit co stim co to muze byt?
Pripada mi ze se ted strani ostatnim misto toho jak plavala po celem akvariu ted je jen v koute obcas zere a ma tiky.
Muze se to prenes na ostatniryby ?a cim to nejspis bylo zpusobeno ?
Diky za odpoved
MiniMe