Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristické fórum

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Halančíci - chov » Přidat novou reakci 

Při citování původního příspěvku zdůrazněte pouze konkrétní pojmy nebo věty. Necitujte celý příspěvek !
Halančíci - chov Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :stydim: :hop: :pivo: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG, GIF nebo PNG)
Platné antiSPAMové číslo:   7665 Opište antiSPAMové číslo:

Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.

Reagujete na tyto příspěvky
29.04.13 22:29:49 Semtex® – Re: vlk9
No jasně Zoom. Já činím na. Cool a .....
29.04.13 21:40:21 vlk9® – Re: Semtex
snad, nebo to zkusim najít někde u nich na netu, jen otázka, nebyl to náhodou ZOOM než COOL? Že jsem právě koukal na oba prgramy a xena, nebo simpsni to asi nebyly :-)
29.04.13 20:53:32 Semtex® – Re: vlk9
Určitě budou opakovat.
Bylo to někdy odpoledne kolem čtvrté.
29.04.13 20:46:53 vlk9® – Re: Semtex
četl jsem o ní u Vítka a Kadlece, ale fotku vidím až tady, škoda, že jsem ten pořad neviděl :-( ale tobě za příspěvek tobě palec hore palec
29.04.13 19:48:45 Semtex®
Tak dnes jsem na Prima Cool viděl něco úžasného, možná někteří o tom víte, ale to co tam bylo za nádhernou rybku, prostě skvost o kterém si můžeme jen nechat zdát. A asi to tak bude i dobře.....

V Údolí smrti (USA) je kráter nazvaný Devils Hole - Ďáblova díra (cca 15 km od Las Vegas), v ní je křišťálově čistá voda o teplotě 33°C. V této vodě žije už asi 20 000 let drobná rybka, cca 2,5cm velká - Cyprinodon diabolis.
Ta její modrá barva jistě každého uchvátí.
Je přísně chráněná, kolem díry je plot jak v nejstřeženějším vězení a všude samá kamera.

No mrkněte, není úžasná?
15.04.13 09:03:57 robo111® – Vymenna banka ikier/ryb
Nejaku tu sezonu uz chovam Nothobranchius rachovii - netusim, kto ich este v SR a/alebo CR stabilne chova. Existuje daka "banka", kde sa daju vymienat nepribuzne jedince? Ak ano, resp. ich niekto chova, prosim, o info. Dakujem.
13.12.12 11:56:32 tatianaZ® – ???
,,zdravim..mam samicku tohto halancika http://rybicky.net/fotogalerie.php?sekce=atlasryb&c=4888..nepoznate prosim nejakeho chovatela na Slovensku,kto sa tymito rybkami zaobera??rada by som dokupila samceka,ale v predajniach som ich nevidela,a ak uz ano,tak neboli v dobrom stave..dakujem za akukolvek pomoc....
17.11.12 17:49:33 Semtex®
Tak dnes mi po 24 měsících pošel poslední ze 4 N. palmquisti. Možná je to rekord ;-)
Ti předešlí 3 postupně začli odcházet po roku a půl.
16.11.12 21:34:46 GAGAL® – Re: LiborSprysl
Díky
16.11.12 21:25:59 LiborSprysl® – Re: GAGAL
No v těch halanech vskutku binec je...tam je to přesně jak píšete smich Co se týká těch gavúnů, pak je třeba hledat na stránkách IRG a kolem nich, tam je toho hodně.
16.11.12 18:05:36 GAGAL® – Re: LiborSprysl
Ale jo je jasné ,že zde jsou nové a nové poznatky. Nerad se právě na toto téma bavím. Např. jsem se bavil s vědci z Brna a ne vždy je na to jednotný názor. Např. někteří nemají rádí p.Costu (vědec z J.A.) Ten co najde to popíše jako nový druh byť je to jen malá barevná změna. Proto má na svém kontě spousty popsaných druhů. Ti kteří popisují afriku jsou pomalejší a uvádějí právě sp. + nějakou populaci. Asi všichni známe N.korthausae ( dvě formy žlutá a červená)ale samozřejmě jsou zde různí zabarvení jedinci. P.Costa si udělal výlet do afriky a objevil nám nový druh N. ruudwildekampi N.http://www.nothoguy.com/ruudwildekampi_mbezi_m01_big.html
Vyhledejte si n.korthausae a porovnejte.
Déle ryby Nothobranchius rachovii byly rozdělny na samostatné 3 rody. N.rachovii N.krysanovi a N.pienari. Pienari jsou ti černí kteří prý mají více chromozomů a dlouho se říkalo že se jedná o jiný druh. No a ti druzí prý byli rozděleni podle toho že jeden je žlutý více druhý méně. Tak se to ke mne doneslo tak předávám. Jak ale říkám nerad se v tom "hrabu" Jinak by mne zajímaly ty hlediska gavůnků. Je to někde popsáno?
16.11.12 04:42:45 LiborSprysl® – Re: GAGAL
GAGAL napsal: Byly do cca 50-60 let. Vejcorodí a živorodí halančíci. Ale ta systematika mne až tak nebere a je v ní podle mne b urdel :-) Třeba nevím proč nejsou gavůnci bráni jako halani tam taky trvá vývoj v jikře poměrně dlouho. (Ale asi neprochází diapauzami) ??

Pan Linné se po tomto výroku v hrobě dvakrát obrátil smich V systematice bordel není! Jen se jaksi díky stále novějším poznatkům stále vyvíjí, v některých oblastech překotně, jinde pomaleji. Někdo tento jev již pochopil, jiný v tom má pořád bordel... smich Gavúnci nejsou bráni jako halani z toho důvodu, že jsou z mnoha hledisek prostě "jiní" a proto patří jinam, ač jejich vývoj v jikře trvá poměrně dlouho.... ahoj
15.11.12 17:12:07 půlpy® – Re: LiborSprysl
můžu dotaz ;-) Tvoje odpověď je na dotaz Semtexe z 13:26 nebo ke komentu z 13:57
15.11.12 17:03:41 LiborSprysl® – Re: Semtex
"Tak trochu" smich
15.11.12 13:57:02 Semtex® – Re: GAGAL
Non-annulati taky nemají diapauzu.
15.11.12 13:53:11 GAGAL® – Re: Semtex
Byly do cca 50-60 let. Vejcorodí a živorodí halančíci. Ale ta systematika mne až tak nebere a je v ní podle mne b urdel :-) Třeba nevím proč nejsou gavůnci bráni jako halani tam taky trvá vývoj v jikře poměrně dlouho. (Ale asi neprochází diapauzami) ??
15.11.12 13:26:19 Semtex® – Re: GAGAL
Nejsou Živorodky taky Halančici?
15.11.12 12:05:41 KarlosS® – Re: GAGAL
Zajímavé, díky moc. Taky zkusím u hjerensiho.
15.11.12 11:05:40 GAGAL® – Re: vlk9
Na to "suché" je potřeba je skutečně naučit a může to trvat delší dobu. Pokud jsou zvyklí dlouhodobě přijímat živou resp. maraženou. Může nám k tomu pomoci i jiný druh ryb např. samice pavích oček. Jsou docela podobné samicím nothos a ty určitě suché žrát budou. Ve skupině nothos se "ztratí" a samozřejmě "davová psychóza" dělá divy :-) Než aby to sežrala jiná ryba tak to sežeru já :-) U Nothos to platí taky :-)
15.11.12 10:45:16 vlk9® – Re: GAGAL
Aha děkuji za vysvětlení a tvé zkušenosti, každé takové informace si cením. Zatím mám celkem obstojný přísun živého krmení a pro jistotu mám i něco v mrazáku, každopádně, kdyby se něco zvrtlo, vím, že to lze (pro mě krátkodobě) nahradit i tímto palec

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/novareakce/5933?c=408613