4 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Sázení » Vybraná směs rostlinek - kolekce » Přidat novou reakci 

Vybraná směs rostlinek - kolekce Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   619 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
14.02.08 16:41:26 Mrakoplash® – Re: Rom
No ono do 40ti litriku jich bude casem povicero "nevhodnych", hlavne svoji velikosti. ;-) :-D
14.02.08 09:54:14 Rom® – Re: Petrisn
Tak rostlinky dobro došli ano Balení a stav rostlinek super. S kamenným obchodem se to, podle mých zkušeností, srovnat nedá.

Anubias barteri var.nana
Alternanthera splendens
Alternanthera rosaefolia
Sagittaria subulata
Limnophila sessiliflora
Hydrophila polysperma
Ludwigia arcuata
Lysimachia aquatica
Rotala najean
Echinodorus horemanii green
Echinodorus Rubin narrow leaf
Echinodorus tenellus
Echinodorus bleherae
Echinodorus tropica
Egeria densa
Myriophyllum matogrossense
Vallisneria asiatica
Cabomba caroliniana
Bacopa amplexicaulis
Hygrophila difformis

Měl jsem celkem problém osázet 40l AQ. Nevýhodu kolekce spatřuji v tom, že každý kus je jiný druh. Ale je to spíš můj problém. Měl jsem to upřesnit v mailu. Jinak si myslím, že obsah kolekce byl zvolen podle mého požadavku (hlavně teplota) uspokojivě. Alternanthera asi moc vhodná není, ale uvidíme co se chytne. ahoj
12.02.08 13:06:20 Petrisn®
No takhle vyšla jedna kytka cca na 28 Kč, takže nějakých 4-5 ks do koše nezvedne cenu natolik.....
11.02.08 21:11:11 MiHl® – Re: johan
tak ono i třeba pro toho 12letého klučinu to můžou být i docela peníze (a jako student se na tom necítím o moc líp hmm ), teď jsem kupoval kytky (a moc spokojen jsem teda nebyl), ale ta cena... anubiasy (1 košík = 1 kytka) skoro za stovku, utratím tisíc a mám deset kytek smich Je ale fakt, že ty terarijní kytky nebývají zas až tak drahé
11.02.08 20:57:25 johan® – Re: MiHl
asi aby vydržela co nejdýl=)) mě to nevadí, když nejde pod vodou, dám do paludária :-D , ale ten kdo začíná tak z toho pak může být trošku smutnej..a co takový 12letý klučina, který má v 30litrech deset kytek, který pod vodou nemaj co dělat tone
11.02.08 18:42:23 MiHl® – Re: johan
no a já to rajče chtěl začít prodávat :-D

všiml jsem si, že mi tam semínka z rajčat pro ancíky začala klíčit... tak jsem je tam chvíli nechal... vyrostlo mi několik šest centimetrů velkých rostlinek, ale pak jsem je vyhodil...

jinak se taky docela divím... když chtějí prodávat rostliny pro terária, tak klidně, třeba si je teraristi koupí, ale proč je všude uvedeno pH, tvrdost,... ?
11.02.08 18:30:32 johan® – Re: NIKO
10.02.08 13:36:20 JouZee® – Re: Petrisn
Z těch objednaných rostlinek jsou tyto terarijní: Justicia schimperi, Hemigraphis minima, Hygrophila spec. red, Acorus, Ophiopogon

ale tak prostě tyto terarijní jsou=))
11.02.08 18:19:00 NIKO® – Re: johan
O.K. - upřesním! :-D

10.02.08 13:36:20 JouZee® – Re: Petrisn
Z těch objednaných rostlinek jsou tyto terarijní: Justicia schimperi, Hemigraphis minima, Hygrophila spec. red, Acorus, Ophiopogon

11.02.08 00:35:54 czmorph® – Terarijni????
No tak kdyz tam cpou terarijni tak to je pekne na prd..... nejsou to treba "terarijni"....myslim tim takovy ty co je jim jedno jestli jsou jen ve vlhku nebo pod hladinou, myslim ze podobne se daji pestovat i Anubiasy ne?

NIKO® – Re: czmorph
...Nejsou. Tyto rostliny - označované jako "terarijní" - narozdíl od třeba zmíněného anubiasu dokážou pod vodou vegetovat jen (různě) omezenou dobu...

Už je to lepší? :-)

11.02.08 18:08:40 johan® – Re: NIKO
ale já narážel na Nejsou. Tyto rostliny - označované jako "terarijní" - narozdíl od třeba zmíněného anubiasu dokážou pod vodou vegetovat jen (různě) omezenou dobu. né nato co je a není vodní rostlina.. ;-)
11.02.08 18:06:45 NIKO® – Re: johan
...takže když dám do vody rajče, tak jí můžu říkat rajče vodní?
Říkat takovému rajčeti můžete všelijak. Třeba ho i důvěrně oslovovat. :-D
Ale to nic nemění na faktu, že rostliny, schopné žít výhradně pod vodou a neschopné vytvořit emersní formu, (jak jsem napsal), jsou prostě rostlinami vodními. :)
11.02.08 18:01:38 filipsi® – Re: johan
Nojo, ale predstav si takove to drobne rajce, i s plody. Velmi dekorativni. Rajce vodni.
11.02.08 17:53:56 johan® – Re: NIKO
takže když dám do vody rajče, tak jí můžu říkat rajče vodní? to že tam vydží tejden nevadí, vydrží tam určitou dobu :-D :-D
11.02.08 17:45:59 czmorph – Re: NIKO
Dík za objasneni :)
11.02.08 17:42:59 Alofok – ---
Taky jsem koupila takto rostlinku (Hemigraphis argentea) a je terarijní,v akvárku roste dobře.
11.02.08 14:27:15 Rom®
Tak jsem objednal kolekci pro 50l AQ. V mailu jsem zdůraznil, aby nedodali terarijní rostlinky. Celkem mne překvapilo, když jsem měl požadavek vhodnosti pro teplotu do 28°C, tak mi odepsali, že těchto druhů je málo. :-O Tak jsem zvědav, co přijde. hmm
11.02.08 12:47:41 Petulinka®
No jo, ale v tom případě je to od nich sprosté...V popisku rostlinky mají i tvrdost vody, takže každý si myslí, že je to určitě akvarijní rostlinka vodní
11.02.08 12:35:20 isamik® – Re: Petulinka
Kseft je kseft...

Nevhodne rostliny: http://www.akvarijni.cz/rostliny.htm#nevhodne
11.02.08 12:24:38 Petulinka®
Hm tak to jsem nevěděla, a proč tam nenapíšou na těch stránkách že je to terarijní? :-(
11.02.08 12:15:33 filipsi® – Re: Petulinka
Ale mas je tam par tydnu. To ti s malou nadsazkou vydrzi i fikus. Vyzkouset to spis nechce, lepe je tomu se vyhybat. Vyzkouseno bylo mnohokrat.
11.02.08 12:03:31 Petulinka®
Mám taky několik sazenic Acorusu v akvu ve vodě a rostou! Myslím že se jim daří dobře palec Spíš to chce vyzkoušet ;-)

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 05:36:04 • 0.355 s