02.11.06 21:02:07 Gerrik – neonky
Neonek mám šest, víc si jích pořídit snad ani nemůžů, mám 50 l. čistý objem, navíc 2x ancistrus, 2x mečovka, a asi 5-6 pavích ok. navíc cca 6-7 mláďat který dorůstaji.
01.11.06 16:36:06 Havel-st – Gerrik
Kolik je těch neonek? Já měl napřed pět, s tím, že je na jaře nechám vytřít a chovaly se stejně, tak jsem čtyři přikoupil a teď jsou to při krmení nejrychlejší rybky - jen se míhaj. Hejno holt asi začíná od devíti ks.

01.11.06 16:32:05 Marfi® – joo
a taky je dobrý vyzkoušet dát na dno (zatížit kamenem) plátek okurky. Moji ancíci ji mají strašně rádi. Dostali ji zatím 2x, ale vydrželi na ní v kuse několik hodiny, než vydlabali celý vnitřek (tu měkkou část se semínky)

01.11.06 16:30:34 Marfi® – rybky
nevím jak vám, ale moje ryby když se přiblížím k avkáriu, tak plavou v místě kde dostávají vločky všechny, a to včetně neonek. NOvé rybky vydrží mezi rostlinkama jen první dva dny a pak už se vrhnou na vločky společně s ostatníma.
01.11.06 16:25:45 ® – kombinace
Pokud se neonky nedostanou přes větší rybky,tak doporučím buď vločky kombinivat s malinkýma potápivýma granulkama,nebo jako jápouřívat mražený cyclops,maina a jiné drobné krmivo,které se rozlítne po celém vodním sloupci vody.Takže každá rybka si vezme svoje sousto.Pozor nepřekrmit.Pokud máte málo rybek,které nejsou schopni zkonzumovat celou odlomenou část mraženky(čokoláda),tak je třeba malinkou částečku od seknout nožem.
01.11.06 11:58:37 Gerrik – jídlo
Tak to strach nemám, aspoň co se týče mečovek a pavích ok

Ty žerou jak protržený. Furt.
Ale ty chudinky neonky, jsou nějaký plachý bo co?
01.11.06 11:56:07 Lesánek – vločky
Když teda chceš aby se nějaký vločky dostaly i na dno tak si je nech mezi prstama, ponoř do akvárka ruku a pusť je až u dna.

01.11.06 11:50:08 Vesnach® – krmeni
Ja anci nekrmim vubec si v akvariu vzdycky neco najde a je to natur pur.
Trik se sypanim na ruznych mistech klidne vyzkousej a nikdy nemej strach, ze ti ryby pri pravidelnym krmeni pojdou hlady

01.11.06 11:27:44 Gerrik – jak krmit
Prosím o praktickou radu, jak nakrmit všechny rybky v aqua. Když sypu vločky, vrhnou se na ně mečouni a paví oka, na ancistruse a neonky nic nezbyde (nůj dojem). Pokud bych nasypal znovu, třeba po hodině, situace se opakuje. Když hodim tabletu, opět, mečouni a paví oka - hlavní role. Něco málo z tablety uzmou i neonky, ale t ancistrusy utřou.
Jsem myslel že bych sypal na obou místech současně, třeba se to povede. Jak krmíte vy?