19.03.08 10:34:21 Killer® – Re: Michel11
mě rostou některý kytky i v oblázkách
18.03.08 22:47:11 Jurasek® – Re: Kvik
To by vadit nemělo. Aspoň tam budou rostlinky dobře držet a nebude mezi to zapadávat krmení a usazovat se detrit.
18.03.08 22:21:11 Kvik
Ahoj, budu teď zakládat 320l akvárium a mám připravený čistý křemičitý písek, ale má hrubost tak 1mm, takže nevím zda ho mám smísit z nějakým hrubším pískem nebo rostliny porostou i v tom jemném. Co mi radíte? Děkuji předem za odpověď
07.02.08 09:30:51 JeeL – Re: Michel11
Tiež mám rovnaké zloženie dna ako píše Aiven (mix jemnejšieho piesku a hrubšieho štrku) a nemôžem si sťažovať žeby mi to nerástlo. Zatiaľ sa darí dobre všetkým mojím rastlinám, jediná rastlina, ktorá šlo do makče pikče bola Hemianthus callitrichoides - ale aj to len kôli tomu, že ju zbaštili ryby

co ohu říct z vlastní zkušenosti skus kombinaci písku a drtě písek jemnej 2-3mm a štěrk 5-8mm
07.02.08 00:11:41 johan® – Re: filipsi
a nebo si sítkem přesát pískoviště
06.02.08 22:19:50 filipsi® – Re: Michel11
Souhlas s kuriertomas, pokud sterkem myslis cernou cedicovou drt. Mam ji jeste polovinu v jednom akva. Roste to, ale jak co a znatelne hur. Postupne menim za fujizunu (chci cerne dno a zde vyber neni velky), a je to nesrovnatelne.
Pokus¨d sterkem myslis cernobile, nebo dokonce bile sterky s takrka 100% pavdepodobnosti vysokeho vyskytu vapence, ani o tom neuvazuj. Rozumna varianta je ten kremicity pisek, jak pise vaclav, nebo neco extra, bohuzel vetsinou za extra cenu.
Ja som mal niekedy obycajny strk(vid starsie foto Kurieraqua)...potom som zakupil Stare dno a Aquaclay ground od Rataja...neporovnatelne uz odzaciatku..raslinky zacali rast takmer okamzite, po riase ani stopy...kym som mal stare dno,tak som sa riasy nemohol zbavit...takze podla mna..piesok s uz z nejakymi vyzivnymi latkami v sebe
to je jedno v OBOU by to MELLO rust v poradku.. no aspon ja sem mela chvili pisek a rostly ae tet mam sterk a taky sostou
K rostlinám se doporučuje písek o zrnitosti 1-3 mm a který neobsahuje vápenné složky (Test v octě)
06.02.08 21:44:53 irča® – Re: Michel11
mě ve štěrku v poho rostly, ale teď tam mám i trochu hrubého písku, třeba porostou líp

06.02.08 21:09:55 Michel11® – Rostliny ve šterku
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli je potřeba k rostlinám písek nebo jestli stačí mít pouze šterk aby rostly..
Děkuju