03.11.06 14:42:30 Radka – bakterie
Díky Side, samozřejmě neměla jsem na mysli jednotlivé baktérie. Luciku, pokud máte na svém filtru neviditelné bakterie, děláte zřejmě něco špatně.
Tu hnědou mazlavou hmotu na molitanu mám, a ta ho zřejmě ucpává.
03.11.06 10:06:00 Sid – Bakterie
Luciku, máte samozřejmě pravdu - jednotlivé bakterie vidět okem nelze. Ale kolonie bakterií, pouhým okem vidět jsou. Nejlépe právě na dobře zajeté filtrační náplni (ale i jinde) - je to ta hnědavá mazlavá hmota.

02.11.06 21:44:11 Lucík® – hhh
Radko nevim kolik vam je a nechci vas urazit ,ale bakterie nemuzete videt pouhym okem ale pouze mikroskopem a pochybuju ze molitan perete pod mikroskopem

02.11.06 21:28:21 ® – minifiltr
Od ty doby co jsem z fluvalu 2 vyhodil komplet vnitřek a nahradil dvěma stočenými pláty bioakvacitu do sebe,tak filtr peru tak jednou za 2 měsíce.Průtok se sníží během dvou týdnů odhadem tak na polovinu a to je přesně to co nádrži-rybám a rostlinám vyhovuje.Takže se netrapte věčným mácháním a likvidací baktérií a učiňte obdobně jako já.Je to pro dobro všech.

02.11.06 21:04:20 Radka – čištění filtru
Dnes jsem musela opět čistit filtr, asi po 4 dnech. Prala jsem to asi na 4 krát, pořád ta voda byla do žlutohněda a plavali tam částečky. nejsou to ty bakterie? Asi bych to neměla prát do uplné čistoty nebo ano?
01.11.06 14:51:30 langosh – -
Pokud vám zanesený filtr výrazně zpomaluje průtok, tak s tím nic nenaděláte a prostě ho vyčistit musíte. Jestli filtr stíhá nitrifikační proces jednoduše zjistíte testem NO2, popř. NH3/NH4+. Pokud ne, tak je třeba koupit vykonněší filtr.
Roman

01.11.06 12:38:50 Lucík® – hm
to je normalni .....

ja to delam kazdej 3 den
01.11.06 12:13:26 Radka – Cisteni filtru
Ahoj, prosim o radu - nasadila jsem před 3 týdny rybky do aqua(50 l.čistý objem), mám vnitřní filtr (pro 50 l.)se vzduchováním. Nějaká značka, nevim. Vevnitř je černý hrubší molitan, taková kostka. Problém je že musím každých 10-14 dní prát ten molitan. Důvod - je vidět jak se zpomaluje průtok tak že z něj vychází čim dál tím méně bublinek. Bojím se abych nepoškodila ty bakterie, ale co mi zbývá? Peru to v odpuštěné vodě z akvária. Díky za rady