Je to normálne chovanie. Samce bývajú zalezené.
nevim,ale podle mě se mu chce ale samice nechtěli,uvidíme časem co a jak,ale zatim je téma pořád otevřené
02.02.08 16:20:23 2david – Re: MESTEK
Člověk taky je radši doma než venku. Pokud žere a jeho chování je normální a jen se schoval tak bych to opravdu neřešil. Třeba se opravdu chystá ke tření...
nechci být blbcem,ale člověk když je nemocný,tak taky radši stůně sám,proto se o něj i bojim
02.02.08 16:00:53 2david – Re: 2david
Zbytečně bych ho nenutil k tomu aby byl venku, když nechce.
02.02.08 15:59:30 2david – Re: MESTEK
nebo tady v jeskyni
02.02.08 15:58:37 2david – Re: MESTEK
Tak z toho si nic nedělej u mě žijí neustále v jeskyních nebo v kokosech a nic jim nechybí
nalevo je ten kámen, kde žili všichni několik týdnů pohromadě
uvnitř nic neni.samec žije tady -)
02.02.08 15:46:06 2david – Re: MESTEK
To nezáleží na ni , ale na samci kam on chce tam budou. Ale dokáže je dokonale svým tělem zakrýt tak že nejsou vidět. Zkus ho nalákat na krmení a posvit si do vnitř.
moji jsou kamarádský,jsou rádi když jsou videt.Samice klade jikry v jaké části jeskyně?
02.02.08 15:35:10 2david – Re: MESTEK
Pokud jsi si opravdu jistý že tam nejsou jikry nebo mladé rybky, tak si jen změnil svoje stanoviště a to důkladně čistí třeba k rozmnožování, nebo se mu jen zalíbilo. Nebo se mu přestalo líbit pod kamenem. A pokud byl na kameni tak je to divné, ancáci jsou ryby které jsou rádi v úkrytu a vylézají většinou jen za potravou. Jinak se koukni na obrázky
http://aquaworld.cz/ancistrus_sp.htm jestli si jen nepřehlédnul co schovává.
ještě dodám že mám 2 dospělé samice, které za ním plavou, bud pobívají v okolí nebo na původním kameni.
02.02.08 15:26:49 MESTEK® – Proč se samec ancistruse chová divně?
Prosím o radu, mám dospělého samce a už několik dní si z obvyklého místa na kameni přejel do jeskyni pro množení.A v té je už týden sám,jako kdyby se urazil.Nikam nevyplouvá. Zrdcátkem jsem sledoval,jestli tam nehlídá jikry ale nic tam neni. Proč tam žije? Nenamlouvá si, že bude rodičem? Děkuji za vysvětlení samot. chování