3 • 16 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » neobvyklé rostliny pro cichlidy » Přidat novou reakci 

neobvyklé rostliny pro cichlidy Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8877 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
19.01.08 21:25:02 Anonym
Vrátil bych se k začátku. Psalo se o Aglaoneme. Kdysi jsem ji zkousel soupnout do akva a vydrzela pomerne dlouho, i kdyz se ji tam nedarilo - nerostla. Da se pestovat v kvetinaci v byte a obcas kus odriznout a dat do akva. Ale nevim, jestli to muzu doporucit. Aglaonemy byvaji jedovate a pry pomerne dost, coz vicemene plati asi pro hodne kytek z celedi aronovitych. Syngonium tam patri taky, i kdyz o jeho toxicite jsem necetl. To roste mimo vodu rychleji. Taky jsem zkousel v akva a taky chvili vydrzi. Jenze kdyz pod vodou neporostou, tak asi dusičnany nesníží, spise naopak. Takze jen jako docasna dekorace. Zvaz sam.
19.01.08 18:22:56 vaclav® – Re: BikerJames
Záleží jak budeš mít udělaný kryt nad akváriem. Já mám ho mám vysoký 16 cm a tam se už na zadní stranu vejde pěkný kus pupečníku. Na akváriu budeš mít určitě skleněnou výztuhu a tu si můžeš nechat celou porůst tímhle plevelem. Stačí jen občas kousek nechat ve vodě. Takhle mě narostl ve filtru
19.01.08 17:24:13 BikerJames® – Re: vaclav
A které druhy se dají takto použít?Ty asi koupím jen zahradnictví,že?
19.01.08 17:15:28 vaclav®
Další možností jak odčerpat dusíkaté látky je mít v akváriu jen kořeny od rostlin. :-)
19.01.08 16:41:17 BikerJames® – Re: sharon
Dík,myslel jsem odolné proti rozškubání.
19.01.08 12:08:44 sharon®
Ono záleží na tom, jestli jde o o roztrhání, nebo o to, že cichlidy kytky taky žerou. s býložravými cichlidami nevydrží v solidním stavu nic, ani anubiasy, údajně nežerou některé druhy cryptocoryn. Nejlepší (a vlastně jediné vhodné k cichlidám) na odstranění dusíku jsou plovoucí, konkrétně pistie, limnobium zlikvidují beze zbytku, je příliš křehké. Ty pokojové (terarijní) bych do akvárka k cichlidám nedávala, při poškození můžou vylučovat jedovaté tekutiny, takže způsobí víc škody, než užitku.
19.01.08 11:58:06 vaclav® – Re: BikerJames
Co zkusit plovoucí rostliny nebo ty kterým roztrhání nevadí. Ceratophyllum demerzum , Najas guadelupensis.
19.01.08 11:25:59 BikerJames® – Re: vaclav
Jo teď je to v mém akva bída ale zařizuji nové 450L,budu víc svítit asi tak 200W.Anubiasy sice vydrží ale moc nerostou a tudíš neodstraňůjou dusíkaté látky z vody a taky bych chtěl spíš nějaké rostliny z Jižní Ameriky.
19.01.08 11:15:22 vaclav®
Chvíli ti to v akváriu vydrží ale nepočítej že to moc poroste. Moc nesvítíš tak rostliny nemají šanci aby rostli samy o sobě, natož z cichlidami. Zkusil bych větší druhy anubiasů. :-)
19.01.08 10:23:57 BikerJames® – neobvyklé rostliny pro cichlidy
Dobrý den,chci do AQ s jihoamerickými cichlidami pořídit nějaké odolné druhy rostlin(ty běžné akvarijní demolujou).Trochu jsem hledal a narazil na různé poloakvarijní druhy,spíše terarijní ale s možností růstu i pod vodou.Například Aglaonema treubii,Singonium cv.Butterfly.Máte stím nějakou skušenost?Můžete poradit i jiné druhy.Dík za každou radu.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:13:58 • 0.778 s