když sme se stěhovali z bytu do baráku, tak spousta byla z ikey pár z kiky a pak dost nábytku vyrobenýho a ten je nejhezčí a nejlepší a ještě postel a péřák noname a to nešlo ani složit, takže tam si člověk pěkně zakutil
19.01.08 19:35:15 chicko® – Re: vencisimo
vencisimo napsal: taková nejobyčejnější polička z ikei vydrží v pohodě 2 dospělý lidi, takže 60l akva uplně v poho a k otázce, udělat to tak, jak píše Pepas
takže ať si na ní táta sedne a zarajtuje na ní a uvidíš, ale skříňky dělaný doma většinou vydrží víc než ty z ikey
No to neni polička je to vrch skříňky ale to pod těch 15cm by mi udělal tata on delal celej nabytek do pokojiku sam takze urcite bude mit zbytek dreva
Když budou ty kotvy opravdu dobré, tak nevidím důvod proč takové malé akvárium tam neumístit
19.01.08 04:51:51 Anonym – Re: hanz
rozhodne na POLICKU ne!
No tak záleží s čeho ta zeď je...A hlavně záleží na kotvách

No vidíš, teď si říkám jakej sem debil, že si spletu poličku se skříňkou, to je tak když má člověk blbej tejden a ještě příde sestra a naštve mě do ruda(a to sem flegmatik) a pak píšu o poličce i když myslim skříňku
a poličku musíš vozkoušet, co unese a necelejch zavěšenejch 100 kilo by zeď udržet měla
asi bych ho taky nedával na poličku
venco já možná chápu-pro mě znamená polička tu desku co visí na zdi.To co má nohy, dvířka nebo šuplíky je pro mě skříňka......tohle mi přijde vždycky kouzelný-že lidi mluví stejným jazykem a stejně se nedomluví páč každej má pro každou věc sto jiných názvů
jak co unese zeď? nechápu tvojí otázku
18.01.08 14:52:12 Mečovka64 – Re: vencisimo
Ale co unese zeď ???
taková nejobyčejnější polička z ikei vydrží v pohodě 2 dospělý lidi, takže 60l akva uplně v poho a k otázce, udělat to tak, jak píše Pepas
18.01.08 13:32:36 Chaotic® – Re: Porcupine
Osobně bych asi neriskoval ani akvárium na poličce. Podle délky akvárka to bude zhruba 60litrů a to už něco váží...
Vzhledem k tomu že levitující předmět nepůsobí na "podložku" akvárium může být 15 cm nad poličkou.
Pokud jsi to myslel jak psal Beddy, pak souhlasím s Pepasem
18.01.08 07:56:53 Beddy
..možná by stálo za to, udělat poličku celou novou, v obi je určitě k sehnání spousta druhů nosníků s danou nosností - jednak to bude vypadat líp než deska na poličce a druhak budeš mít jistotu, že se ti to nezřítí.
nechal bych uřezat z lamina přesný rozměr dna akva,to bych dal na poličku a teprve na to to akva,bude to lépe vypadat,u stolaře ti to šmiknou na počkání a ještě to i opáskují.
18.01.08 07:50:46 Beddy
Chceš říct, že máš poličku 45cm a akvárko 60 a těch 15 bude přesahovat přes okraj? To bych osobně neriskoval...
18.01.08 06:51:01 Lukys1® – Akvárium ve vzduchu
ahoj potřebuju se zeptat nevadilo by kdyby 60cm dlouhé akva s toho 15 cm by byo ve vzduchu nad poličkou vadilo by to