25.01.08 23:01:47 Jack – Re: kuriertomas
Vse je napsane na tech pytlich...2-4 cm ACG stareho dna..a ACG u predniho skla 5cm ( dohromady ) a u zadniho 8-10cm nejak tak to tam je jestli se neptletu...
tak prislo mi dno ...STARE DNO a AQUACLAY...mam dost hrubu vrstvu STARE DNO, a chcem sa opytat ci sadir raslinky do toho stareho dna a len zakryt AQUACLAY-om,ci nevadi ze je STARE DNO dost jemne a ci nebudu s tym mat korene problem..ci to nema byt len malinka vrstva koli zivinam...ci je lepsie mat tu hrubsiu vrstvu aby korene sa pekne tam ujali
21.01.08 22:33:02 isamik® – Re: Přéma
Dobraaaa

.
No Staré dno ACG se nemá a nemusí propírat taky kvůli tomu,že na něj má přijít ještě nějaká vrstva čistého štěrku,ne?Tudíž se ten bordel nezvíří a nekalí vodu.
Na pytli s Aquaclay Ground je vyloženě napsáno: propláchnout.
20.01.08 23:04:36 isamik® – Re: Jack
Isamik popisuje sve vlastnosti s palenym jilem, ja ho vazne jen nasypal do akvarka a zalil vodou. A sprymuje: Horácův prací efekt :
Čím více práce si dáte s praním písku, tím silnější zákal se vám po napuštění akvária vytvoří.
(
http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_Horacovy_zakony.htm)
EDIT: to "stare dno" bych tak jako tak nepropiral, ikdyz je to ACG. A kdyz to bych nepropiral tak v cem je jine ACG "nove dno" ci jak to nazyva rataj. Chapu to u sterku ktery je inertni.
20.01.08 22:56:02 Jack – Re: Přéma
jn

nevim co isamik blbne

Ja jsem na tom byl stejne jak ty

a i kdyz jsem to poradne proplachnul tak stejne jsem mel lehce zabarvenou vodu

Vždyť jsem tady psal,že jsem měl úplně červenou vanu,tak jestli chceš mít červené akva,tak to neproplachuj....
20.01.08 14:05:23 isamik® – Re: Jack
...je to jilovy substrat a dost pousti!
Ani bych nerekl, ale kdo vi co tam rataj pridava

. "Stare dno" samozrejme neproplachovat.
20.01.08 14:02:16 Jack – Re: kuriertomas
Jestli sis objednal ACG stare dno..tak to NEPROPLACHOVAT!! a jestli sis objednal i tu kryci vrstvu...normalni Aquaclay ground...tak to kazdopadne proplachnout...a poradne...je to jilovy substrat a dost pousti! Tak hodne zdaru...
20.01.08 13:31:43 Jurasek® – Re: kuriertomas
Vzhledem k tomu, co se o Ratajových dnech píše, radši bych to propláchnul.
tak som si objednal u rataja aquaclay ground.tak sa chcem opytat,ked mi pride,len to rovno davat zo sacka do akvaria,alebo to treba trochu preplachnut a az tak davat...
19.01.08 22:54:33 Jack – Re: kuriertomas
Vykaly na dne nevidim...muze to byt tim ze dno se nesleha a rovnou to tam nekam zapadne...a nebo tim ze mam v akva pancernicky kteri to tam porad prehazuji..tak to mozna zakopavaji hloubeji

chcem sa este opytat priamo k dnu Aquaclay Ground.Velmi vidno na tom vykaly rybiek?alebo to az tak nevidno
18.01.08 08:19:32 Přéma® – Aquaclay Ground
Zdravím,tak jsem ten Aquaclay Ground včera večer propíral,2 pytle,a to byl bordel,celá vana červená....

Pak jsem to zalil vodou,aby to trochu nasáklo,než to přijde do akva.
Chystám se ho použít částečně jako horní vrstvu na jednu terasu v nové nádrži a zbytek jako střední vrstvu na zbytek dna - pod Echinodory. (založení akva bude příští týden,ještě pořád lepím břidlici...)
Aquaclay Ground filter medium jsem měl objednané před vánoci zároveň s rostlinami,ale protože to přišlo až po týdnu,tak jsem to odmítl,nyní mi to p.Rataj poslal znovu,ke mě se to dostane ale až koncem měsíce.Takže potom se mohu také podělit o praktické zkušenosti.....
17.01.08 23:20:37 Jack – Re: isamik
jojo prave...at je na jakemkoliv dne prace sebevic..tak kdyz se cloveku libi tak toho nelituje..
17.01.08 21:45:34 isamik® – Re: Jack
Jack: fotku uz jsem dal, kolik toho zbylo. Rekl bych tak 1/3 nebo 1/4. I ja ho kupoval kvuli barve, cene a toho ze se mi nedarilo sehnat libivy kremicity pisek.
17.01.08 21:40:31 Jack – Re: isamik
Zas na jednu stranu pravda...ale kdyz to vemes z jinyho hlediska tak ten liapor mas 50kg z toho se ti potopi tak polovina...mozna prehanim..jak ktery...a ACG se potopi vse...az na +- 50kulicek...ja osobne jsem to koupil kvuli barve..protoze je to vyborny na kombinaci s lava kamenama a kytky (zelene) se mi na tom dost libi...proste co se cloveku libi at bere..
17.01.08 20:32:03 isamik® – Re: kuriertomas
Myslim ze tu odpoved zaznela

. Jinak ma rada, lepsi dat par stovek za liapor nez tisic ci kolik za ratajuv "zazrak".
17.01.08 20:31:11 filipsi® – Re: kuriertomas
Zmirni, a precti si napr. 3. odpoved, a je jich praktickych pro tebe vic. Ja kdyz o nem uvazoval na vyzkouseni, nasel jsem si v prezentacich kdo ho ma, a poptal se primo.
Ostatni prispevky jsou zas vice nebo mene prinosne pro ostatni.
17.01.08 20:30:13 Jack – Re: kuriertomas

) Jak jsem psal je to naopak

rostlinky pohodicka..atd vse v poho