13 • 31 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » vliv UV zářiče na zdraví ryb » Přidat novou reakci 

vliv UV zářiče na zdraví ryb Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1079 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.01.08 22:38:46 Nobody® – Re: filipsi
Nic se nestalo.Já jen tak,aby řeč nestála.
No je škoda,že se někdo nezeptal,aspoň by dostal dobrou odpověď. :-)
16.01.08 22:08:24 filipsi® – Re: Nobody
Vsak ja vim, to taky byla takova samomluva. Sam jsem si slibil, ze se na to podivam, sam jsem si to pripomnel a pak jsem si napsal odpoved, abych si to nezustal dluzen, nevim, jestli to nekoho zajimalo ;-) , nikdo se na to neptal .
Druha cast byla jen dovysvetleni toho, jak katastrofa asi vznikla, myslim, ze ma vaclav pravdu.
16.01.08 22:03:12 Nobody® – Re: filipsi
Napsal jste to hezky,ale odpovídáte sám sobě. smich
16.01.08 22:01:18 filipsi® – Re: filipsi
Tak ozon je pravdepodobne mimo, dnesni uvc zdroje, ktere se nejpravdepodobneji pouzivaji, maji maxima na 254nm, pod 240, kde se ozon zacina tvorit, uz dost malo, pod 200 skoro nic. Dobre, to driv u DIY UVC nebyvalo :-)
Bakterii je v akva vzdycky "tak akorat" (kdyz funguje dobre), aby zpracovaly to co dostat mohou. Takze pri necekanem prebytku organicke hmoty se proste nestihnou dost rychle namnozit, at uz ve filtru, nebo jinde.
16.01.08 21:35:14 Nobody® – Re: Hanacius
UV lampu je nejlépe použít na výtoku z akva,než voda projde přes filtr.
Jak již napsal Václav-zabije vše. Takto to filtr "odstraní".Jak který?
16.01.08 21:34:50 filipsi® – Re: vaclav
Jasne, sypu si popel na hlavu, ze me to nenapadlo, kdyz se pusti jen pri nejake "pohrome", premnozeni neceho, je na otravu zadelano. To je ono.
Presto mrknu i na ten ozon, zajima me, jestli se v dnesnich prodavanych lampach muze tvorit.
16.01.08 21:29:19 vaclav® – Re: Hanacius
UV lampa vše zabije co přes ní projde. Co myslíš že se stane z těma mrtvolama co to vyplaví do akvária. Vyměnil bych část vody. :-)
16.01.08 20:27:00 filipsi® – Re: Hanacius
Jen me napada - pokud by se pouzila prilis vykonna na maly objem - kratkym uvc zarenim muze ve vode vznikat ozon, ten by mohl ryby otravit. Je to jen myslenka, musim se podivat na soucasne uv lampy, jestli se to muze stat nebo ne. Jen co budu mit chvili ...
16.01.08 18:34:39 rolandmynar® – Re: Hanacius
Nemyslíš, že v něčem chybuješ, když píšeš, žes to použil už několikkrát? coze ano Nálevník je parazit, který se živí na přemnožených bakteriích, které se živí na bordelu, který je ve vodě kvůli špatné filtraci, překrmování, apod... Jinak řečeno -- v čisté vodě se nepřemnoží bakterie (protože nemají co žrát) a tudíž se nepřemnoží nálevníci (protože nemají co žrát) a tudíž není voda jako mlíko.
16.01.08 18:28:01 Hanacius®
mno to nevim, ja UV pouzival bezne na nalevniky nebo zeleny zakal ale nikdy to nemelo takovyto ucinek...pokazde stacilo hodinu až dve nasvitit a vse bylo ok. Rybam to nikdy neuskodilo tak nevim.Zda se ze sem udelal chybu
16.01.08 18:08:34 Štěpán®
Co se stane s takovým nálevníkem potom, co se ozáří a zemře?
16.01.08 17:42:30 rolandmynar® – Re: Hanacius
Myslím, že podle názvu UV sterilizátor je jasné, že sterilizuje, tudíž to má asi takový dopad, jako bys rybky hodil do sterilně čisté vody, což pro ryby není žádná sranda. Některá to rozdýchá a spousta ne.

Proč takové věci jen kvůli nálevníkům? Nechápu.
16.01.08 17:38:28 Hanacius® – vliv UV zářiče na zdraví ryb
Ahoj všichni,
Chci se zeptat zda má UV záření nějaký negativní vliv na zdraví ryb...?
Včera večer jsem zapnul UV sterilizátor asi na 1.5hod kvuli nálevnikum. Ryby byli naprosto v pořádku...Dnes když jsem přišel k akváriu - 3cichlidy plavaly břichem nahoru a mřenka pákistánská se to snaží rozdejchat doposud...Všechny ryby stáli na místě, na povrchu těla nebyla vidět žádná známka nějaké nákazy, krupičky nebo čehokoli jineho...Prostě byly jen zašité mezi kameny a rostlinami a intenzivně dýchali. Preventivně jsem zvýšil teplotu a osolil vodu a stav se mírně zlepšil, ryby uz se více rozplavali ale některé jsou stále "malátné".
Zajímalo by mě jestli může mít UV sterilizátor negativní vliv na ryby...Vím že používáním sterilizátoru ryby téměř ztrácejí svoji imunitu ale nechce se mi věřit že by jim to po hodine a pul svicení UV lampou tolik ublizilo...

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:41:08 • 0.722 s