6 • 15 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Bublinky v akva » Přidat novou reakci 

Bublinky v akva Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   8266 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
15.01.08 16:56:44 Sid® – Re: bunda
To podporuji! Než sem kopírovat celé články, raději na ně dát odkaz. :-)
15.01.08 16:54:43 Sid® – Re: gošice
Nemyslím, že by se bez toho zbořil svět, ale u citací mi to přijde na místě. :-)
15.01.08 16:49:50 gošice®
Příště uvedu citaci ihned.... ;-) :)
15.01.08 15:39:07 Sid® – Re: bunda
Velmi zajímavé články, a zdroj si tam určitě najde každý sám.
A o tom to je... ano
15.01.08 13:39:50 kačka®
ale odpočti si štěrk rosliny,filtr...tak koli vovy jsem upustila
15.01.08 13:37:48 johan® – Re: kačka
ale jo, ptali. a odpověď po dlouhém a namáhavém vyptávání byla 4/5. a bublinky v nádrži tomu tak nasvědčují.
15.01.08 13:34:33 kačka®
nemám se k čemu vyjadřovt...akvákrko funguje skvěle,vy vůbec nevíte kolik vody jsem vyměnila,tak nemáte co soudit,na to se nikdo neptal!vic nic...bavíte se o ničem...ale když se bavíte,tak proč ne! a nevyjadřuji se prto že mám fodně jiné a zajmavější práce...a ale vy asi ne,že?dejte najít dětem a nestedtě u PC! no
15.01.08 13:08:25 bunda® – Re gošice
Velmi zajímavé články potlesk , a zdroj si tam určitě najde každý sám.
15.01.08 12:08:12 Sid® – Re: gošice
Je dobré při citacích uvést zdroj. :-) ;-)
15.01.08 11:27:05 Sid® – Re: gošice
Necitujete Rejpala? :-)
15.01.08 11:13:20 johan® – Re: gošice
Takže podle mě téměř kompletní výměna vody neměla pro osazenstvo 10l nádrže (5krevetek, 3kardinálky, 1ancistrus..), po tří měsíčním neodkalování (a možná i nevýměně vody), moc příjemný dopad.
15.01.08 11:06:02 gošice®
Dopad čerstvé vody na akvárium:

Nově doplňovaná voda by měla mít vždy teplotu, tvrdost a pokud možno i pH stejné jako voda v akváriu. Hlavním důvodem výměny vody je snížení obsahu odpadních látek, zejména konečného produktu odbourávání dusíku - dusičnanů. Většina akvaristů používá vodu z vodovodu. Na její tvrdost, pH, obsah dusičnanů a chloru se lze dotázat v příslušné vodárně. Při úpravě pitné vody se používá k dezinfekci chlor a jeho sloučeniny a v poslední době ve stále větší míře též ozon. Silné chlorování (především plynným chlorem) lze rozpoznat podle charakteristického zápachu. Za běžných podmínek už elementární chlor není ve vodě přítomen při pH vyšším než 6. V pitné vodě dodávané do naší vodovodní sítě by za normálních podmínek nemělo být obsaženo více účinného chloru než 0,3 mg/l. Nebezpečí chloru v pitné vodě se většinou přeceňuje. Při větším pohybu vody z ní chlor uniká. Je proto výhodné, jestliže akvarista může vodu doplňovanou do nádrže při částečné výměně nechat předem odstát v jiné nádobě (například plastový barel), kam zavede vzduchování. Voda v trubkách vodovodní sítě je pod tlakem a není kyselá. Odstranění volného oxidu uhličitého (CO2), který působí na vodovodní sít agresivně, s sebou nese zvýšení hodnoty pH, jež se zpravidla pohybuje v rozmezí 7,2 až 7,5. Při vpouštění vody z vodovodu přímo do akvária se může stát, že plyny rozpuštěné ve vodovodní vodě se po snížení tlaku v akváriu uvolní. Poznáme to podle množství droboučkých bublinek, usazených na stěnách, kamenech i na tělech ryb. U ryb mohou vést až ke vzniku plynové embolie! Smyslem většinou doporučované pravidelné částečné výměny vody je, aby se voda vyměňovala častěji v menším množství. V takovém případě se lze nejlépe vyhnout příliš velkým rozdílům mezi starší vodou v akváriu a vodou nově doplňovanou.

15.01.08 10:45:51 gošice®
lolek napsal: TOTO PÍŠEŠ VE SVÉM DENÍKU A JE VIDĚT ŽE SEŠ NESKUŠENEJ RYBY LEKAJÍ A NE UMIRAJÍ JE VIDĚT ŽE VÍŠ O VŠEM PRD

To už je přehnané slovíčkaření, navíc naprosto nesmyslné hmm Měla jsem zato, že tato diskuze není opravdu o tobě, ale o tom jaký dopad má na akvárium a jeho obyvatele čerstvá voda. A proč se všude píše a většina akvaristů nechává vodu odstát...

A teď osobní otázka: neměla by tento problém, nebo spíše se zapojit do diskuze místo tebe spíš nick:kačka?
15.01.08 09:10:35 lolek®
Přesně tak a příště to nafotím jak to napouštím přímo z hadicí z vodovodu ja mam od baraku 300 m vodarnu a vim co mi teše domu ja bydlím na vesnici a né ve mněstě někde kde chlor smrdí na dálku ja jsem obklopený beskydama ne tramvajema a dělam to už minimalně 10 let a nic ani nikdo si nestěžuje tady pišou chytre hlavy co maj v deníku napsano že se jim nedaří chovat ani gupky a mně tu budou něco radit o tom co mám a co ne dělat osobní věc nebo né.bych chtěl vidět paní chytrou ktera ma akvarko pod papírkem a když ji někdo nesedne tak se po něm vozí takoví lidi tady nemaj co dělat nemít v prezentaci nic a vozit se po druhejch nejsem určitě první aní poslední ale ja neustoupim neni ani čemu rozzureny rozzureny rozzureny
14.01.08 23:42:44 Hydrovar® – Re: gošice
já už to napsal níže ... pokud mu to vyhovuje, tak nemá cenu mu to vyvracet. Já si nemyslím, že je to dobrý způsob a dělat to tak nebudu (a při mé velikosti AQ by to snad ani nešlo) a ani to nikomu nedoporučuju, ale hádat se s ním, zda je to vhodné nebo ne (když já vím, že pro mne by to dobré nebylo a on ví, že jemu to tak vyhovuje) nebudu
14.01.08 23:41:43 vencisimo®
tak už si rozumíme :-D
14.01.08 23:39:55 Hydrovar® – Re: vencisimo
Šmááárja, no samozřejmě smich .. z vodárny jde jenom jedna trubka a to s vodou pitnou (když nepočítám kanál :-D ) ... průtokový ohřívače jsou celkem v pořádku, horší jsou zásobníkový, kde ta voda stojí celkem dlouho, něco se vysráží, něco rozpustí až se ustanoví nějaká rovnováha, ale při průtoku se budou nečistoty (železo a vodní kámen) strhávat z povrchu spirály a vnitřního pláště ...
14.01.08 23:37:32 gošice®
Hydrovar napsal: já jako začátečník jsem se sem přišel podívat o vaše rady a zkušenosti a ne sledovat vzájemné napadání, které nevede k ničemu jinému než nepřehlednosti daného tématu a zmatení začátečníků ...

A tebe to nemate, taková výměna vody? Nechtěl bys to uvést na správnou míru? Otázka tohoto fóra není lolek, ale o tom jestli je výměna 4/5 vody za čerstvou v pořádku. Jak pro rybky tak pro rostliny a v neposlední řadě pro krevetky.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:03:54 • 0.366 s