24.09.08 14:55:21 medovka
hilsner urquell napsal: Ahoj, dostal jsem takovej nápad, a chtěl bych na něj znát váš názor. Mám ve svým akvárku pár akar modrých, který se tře každý dva týdny, ale ostatní ryby ( tři čichavci modří + tři cichlidky mnohotrnné ) potěr vždy nejpozdějš do týdne sežerou, i když se je rodiče snaží bránit. Už je takhle mám skoro rok, a pořád se to opakuje. Zkrátka je mi těch malejch líto, a tak mě napadlo, že bych nechal v akvárku jenom ty akary a ostatní rybky bych někomu dal (jestli máte zájem, tak napište ). Takže bych tam měl takovou rodinku, jenži si nejsem jistej, jak by to v mým 105 litrovým akvárku fungovalo. Mám čtyři mláďata z dřívějška, který po čtyřech měsících narosly jen asi do dvou centimetrů, takže ten růst zřejmě dlouho trvá, a nevím, co by na to ty starý akary řekly, když sou zvyklý se dvakrát do měsíce třít. Bude to fungovat, nebo tam mám radši nechat všechny ribyčky jako teď?
To byla náhoda, že se zabydleli zrovna v něčem, co jsem jim určil. Stejně ale když se mladí vykulí, tak je rodiče přenášejí po celém AQ. Tu dutinu měli jen na nakladení jiker.
14.01.08 14:21:57 Pigi® – Re: rolandmynar
me se libi ta tava keramická dutina pro Akary,

.,ja dal 2 ukryty pro akary a obsadili to ancaci,
Akara modrá se stará o mladé vždy až do doby nového tření a nevzniká žádná polízanice, jen ty svoje potomky můžou považovat za potravu pokud nejsou ještě dost velcí a hlavně nemají dost úkrytů. Hodně kamenů a dekorace je opravdu klíčové u těchto rybek. Mj. viděls videa u mojí odkládačky?
http://rybicky.net/nadrz.php?c=2751&akce=video
14.01.08 13:05:57 hilsner urquell
Myslím, že teď jsou ve velkým stresu, posledně samice tři dny vyloženě seděla na jikrách jak slepice na vejcích, a samec se pořád někde schovával - před tím to tak nebylo, jednak se starali oba, a jednak byli mnohem sebevědomější. Šlo mi taky o to, jestli by je třeba nemohlo napadnout se třít, i když budou mít starší mláďata, a jestli z toho takhle nevznikne ňáká polízanice....
Fungovat to určitě bude, ale nemysli si, že Akary nebaští svoje mladé. Je to tím, že pokud jsou ve stresu a musí je furt někde stěhovat a přenášet, tak je občas i zbaští. Jednodruhové AQ je dobrá volba, ale pokud jich bude více, tak opravdu hodně úkrytů.
14.01.08 12:55:16 hilsner urquell – Jednodruhové akvárium - hodí se pro mně?
Ahoj, dostal jsem takovej nápad, a chtěl bych na něj znát váš názor. Mám ve svým akvárku pár akar modrých, který se tře každý dva týdny, ale ostatní ryby ( tři čichavci modří + tři cichlidky mnohotrnné ) potěr vždy nejpozdějš do týdne sežerou, i když se je rodiče snaží bránit. Už je takhle mám skoro rok, a pořád se to opakuje. Zkrátka je mi těch malejch líto, a tak mě napadlo, že bych nechal v akvárku jenom ty akary a ostatní rybky bych někomu dal (jestli máte zájem, tak napište ). Takže bych tam měl takovou rodinku, jenži si nejsem jistej, jak by to v mým 105 litrovým akvárku fungovalo. Mám čtyři mláďata z dřívějška, který po čtyřech měsících narosly jen asi do dvou centimetrů, takže ten růst zřejmě dlouho trvá, a nevím, co by na to ty starý akary řekly, když sou zvyklý se dvakrát do měsíce třít. Bude to fungovat, nebo tam mám radši nechat všechny ribyčky jako teď?