4 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Je to ruducha ? -potvrďte prosím » Přidat novou reakci 

Je to ruducha ? -potvrďte prosím Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   6735 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
16.01.08 17:29:20 petr – Re: ketahany
já měl parmičku černopruhou taky....8 individualit v 390 litrech-cca350 l vody a všechny mi po třech měsících pochcípaly...asi z přežrání
16.01.08 17:14:40 ketahany®
..nic ine len castejsie odkalovat...a zaobstarat si mrenku siamsku...ja som mal problem s timito riasami a mrenky si s nimi velmi hravo poradili.Teraz je akva krasne bez tych hnusnych "ruduch". Mam ich 5 v 200 litrovom akva a rastliny su krasne zdrave.
16.01.08 15:00:28 Romy® – Re:
Myslel jsem tím už samotnou ruduchu.Také jsem napsal,že je potřeba odstranit příčinu...
16.01.08 13:50:28 Anonym – Re: Romy
Romy napsal: ..Samotným odkalením,se ničeho nedosáhne.Pouze mechanickým odstraněním.Jde o to,odstranit příčinu,další věci jsou víceméně podružné.
Není to protimluv? :-) Neodkalené dno je přeci největším "zdrojem" zdravé výživy pro řasy všeho druhu. Zato mechanické odstraňování pro mě postrádá smysl.
16.01.08 00:39:04 Sid® – Re: Romy
ano
16.01.08 00:36:51 Romy® – Re: Sid
Bylo to myšleno,jako rýpnutí.Samotným odkalením,se ničeho nedosáhne.Pouze mechanickým odstraněním.Jde o to,odstranit příčinu,další věci jsou víceméně podružné.
16.01.08 00:29:48 Romy®
Hodně štěstí. palec
16.01.08 00:25:37 Sid® – Re: petr
Držím palec ! :-)
15.01.08 23:59:06 petr – Re: Sid
Já jen nevěděl jak mém anonyma oslovit Side.
Ani náhodou to nemyslim zle-jenn se blbě komunikuje.
Na to kdo mi radí se dívám,a dost důkladně. A mám z toho dobrej pocit,když vidím jak se vám všem daří.Já problém popsal-absolutní nedostatek času-teď ale je a jak píšeš-zabojuju-chci si to totiž vyžrat až do konce...možná mýho... :-)
15.01.08 10:54:58 Sid® – Re: Romy
Pokud Vy sám při odkalování seberete i ruduchu, jste frajer. Prozraďte nám, jak to děláte?
I když nejsem Anonym, kterému byla výzva určena, dovolím si komentář: :)
Pár podobně postižených akvárií jsem potkal. Pokud dojde k podobnému zaneřádění dna (nejen) ruduchou, je nezbytné co nejpečlivěji dno od řasy vyčistit. (Jde jen o jedno z mnoha, ale velmi podstatné opatření.)
U tak hrubého dna, jaké má v akva Petr, k tomu dobře poslouží ruka s pinzetou, igelitové pytlíky a odpadkový koš.
Pokud nemá Petr možnost ihned dno vyměnit, může zkusit na důkladně vyčištěné dno přisypat vrstvu již zmíněného dobře propraného křemičitého písku. (Určitě bych mu doporučil, aby si ušetřil práci s čištěním z akvária vytaženého zařaseného štěrku.)
Bojovat s ruduchou jinak, než totální přestavbou akvária, je složité, ale ne nemožné! ;-)
A stojí to za pokus. :-) Nikde totiž není zaručeno, že po znovuzaložení akva se za krátký čas situace nezopakuje.
Musím ale uznat, že i nové založení akva na "jiných principech" může být dobrým řešením... :-) Jen bych ho na nějaký čas odložil a zkusil zabojovat. ;-)
15.01.08 09:57:23 Sid® – Re: petr
...každej akvarista říká něco jinýho...nevim koho poslouchat dřív...
Měl bych pro vás radu - zkuste poslouchat "podle akviška". ;-) :-) Mrkněte, jak vypadá akvárium toho, kdo vám radí. (Trochu problém u anonymů... Ale tento Anonym vám radí hodně dobře! ;-) )
15.01.08 08:36:51 pavliina®
No jo, když sůl vadí pancéřníčkům a krunýřovcům, tak to mám blbý :-( A pomohla by ta sůl i na případnou sinici?
15.01.08 01:02:02 Romy® – Re:
Ano,s tím souhlasím.
Ještě bych přidal rychlerostoucí rostliny,třeba Hygrophila polysperma,nebo Egeria densa,ale to je znovu založení akva. ano
15.01.08 00:53:37 Anonym – Re: petr
Upřímně řečeno, vidím jen torzo
Podle všeho nejde ani o africký ani o amazonský biotop. Vypadá na společenskou nádrž s tetrama. Takže bych to řešil takhle. (Neřeším světlo ani filtr.)

Začal bych znova. Vyměnil dno za křemičitej říční písek poloviční (2–4 mm) hrubosti nejlépe přírodní barvy (bacha na vápník). Mělo by ho být asi 2x tolik co toho současného.

Kytky: tu hnědobou bych vytáhl z písku, tam nemá co dělat a připíchl jí na kořen (třeba špendlíkem). Ostatní bych dal do nového i z řasou, je úplně jedno jestli se ti nějaká do akvária dostane nebo ne, jediné na čem záleží jsou podmínky. Dokoupil bych do začátku nějaký echinodor (amazonicus, argentinensis) a třeba Limnophilu sessilifloru.

Rozhodně bych se vykašlal na nějaké dezinfekce a vyvařování a jiné katastropostupy které se tu často navrhují.
Stačí správné dno, správné osazení, správná filtrace, správné osvětlení, správná údržba. Nic víc, nic míň. ;-)
15.01.08 00:37:53 Romy® – Re: petr
No,ruducha je metla na akvaristu,takže asi ve dně nemá být.Rostliny si berou živiny z úplně něčeho jiného,ne z ruduchy.To je pouze důkaz,že je v nádrži víc živin,než akva spotřebuje.
15.01.08 00:25:19 petr – Re:
ne to není po výměně vody-jen asi tak neryju s odkalovačem-nechtěl jsem,aby se ruducha dostala hlouběji....to je ale asi jedno,že jo-stejně tam je.
každej akvarista říká něco jinýho---takle vypad spodek akvarka nemá-podle jinýho zas ano....aby měly kytky z čeho brát....
nevim koho poslouchat dřív.
Každopádně otázka. dá se z tohoto tedy anonyme vytvořit znavu akvarko,-posuˇz jedný fotky kde je vidět uplně všechno špatný..
díky moc
15.01.08 00:25:01 Romy® – Re:
To asi ne,asi nějakej ojeb. :-P
15.01.08 00:24:04 Romy® – Re:
Pokud to není často,proč ne?Jak jsem již psal je to jistá desinfekce pro rybky,ale já jsem ještě ze ,,staré školy" a funguje mi to,i na terčovcích.
15.01.08 00:22:17 Anonym – Re: Romy
I kdyby to bylo tak "špatný" od prvního příspěvku tolik času neuběhlo :-D
15.01.08 00:20:12 Anonym
petr napsal: Ta sůl je prevece po zhruba půl roce
Sůl jako prevence? K neonkám a dalším tetrám? A k rostlinám? To je zasadní chyba.

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 05:34:44 • 0.396 s