20.10.08 08:33:58 langosh – Re: Tokuschew
z pohledu objektivity jste měl porovnat i kapacity filtrů...
Roman
Spotreba el. energie Tetra 10W a Eheim 5W hovorí za všetko.
*tetraTec Ex 600 je standartny vonkajsi filter v sucastnosti
17.10.08 19:25:56 Pavel – TetraTec EX600
Po delším průzkumu trhu a několikaleté zkušenosti s Fluvalem 104 jsem se při totální rekonstrukci akvária rozhodl pro TetraTec EX600 (akvárium mám 100 litrové). Po instalaci a dvoudenním provozu jsem zatím naprosto nadšený a to jak provedením, tak funkcí. Konstrukce a provedení výborné: bezvadné armatury (sací i výtoková, obě umožňují perfektní variabilitu instalace dle velikosti akvária), velmi dobrá koncepce košů na filtrační média, spolehlivý uzávěr hlavy ventilů, velmi tichý (neslyšný) chod při velkém výkonu (oproti Fluvalu 104 daleko větší oběh vody). Myslím si, že koupě tohoto filtru není špatnou investicí, protože při ceně cca 1.700,- Kč (přes internet), je funkčně perfektní.
13.02.08 21:42:29 Kiko
Fennanek napsal: Mam tetru a v poho, regulace přítoku i odtoku. V noci není slyšet vubec a to ho mám od postele necelé dva metry bez překážek. Údržba jednoduchá
Souhlasim model 6OO je naprosto tichej a bezproblemovej filtr.. mel jsem ho 2 roky a zadny problem nenastal..

ale model 7OO uz tak tichej jako 600stovka neni.. vecer kdyz je uplne ticho je docela sliset ale co se da delat? Je preci jen o trochu silnejsi -)
14.01.08 19:01:08 Pavel – Všem moc díky...
Všem vám moc děkuju za příspěvky, teď už si snad vyberu. Myslim, že jakejkoli bude lepčí než vnitřní Juwell

Překvapuje mně, že ten Eheim nejni zas tak drahej...
Môžeš na zem. Výtlak v cm je napísaný pri každom vonkajšom filtry.(aspoň sa mi zdá)
Súhlasím!! Tetra,dost ľudí má s nim problémy,tesnenie,ulomenie regulačných ventilov. Asi by som doporučoval skôr ten Eheim(značka,dostupnosť dielov,spotreba energie...). Osobnú skúsenosť nemám,po prečítaní mnohých článkov na toto tema na nete,som stratil dôveru vo vonkajšie filtre i keď by som sám nejaký potreboval ako sol.

Ale zas obavy z vytopenia susedov a jednej firmy sú veľké.
14.01.08 12:49:05 Baset
Na vnějších filtrech TetraTec je zajímavý objem a cena, ale to je tak všechno. Nabídka náhradních dílů je mizerná a spolehlivost nic moc. Já používám vnější filtry Fluval a vloni jsem pořídil Eheim 2215 plus a maximální spokojenost. Na tvoje akva bych pořídil Eheim 2213 plus. To plus znamená, že jsou k němu dodávány dvojkohouty (velmi praktická věc). Základní verce kohouty nemá a dokoupení samotných kohoutů vyjde podstatně dráž. Eh. 2213 je ještě v další verzi s kompletní bionáplní. Projdi internet a určitě si vybereš. Cena tohoto filtru je docela přijatelná.
13.01.08 22:05:57 LordP® – Re: Pavel
EHEIM 2213 s dvoj kohouty. a neni co resit
13.01.08 20:29:29 Pavel – Eště něco...
JO ! A eště něco...nemám vedle AQ moc místa...jsou ty filtry závěsné na stěnu AQ ? Nebo můžu ho dát na zem, asi 1m pod hladinu?
Záleží kolik peněz chceš dát...já vybíral dle poměru cena/výkon. Eheim je klasika, jenže krapet dražší. Já víceméně vybíral mezi Tetrou a Fluvalem - vyhrála Tetra, pač v mém případě má hadice, které mi lépe padnou do krytu akvária. Co se týče náhradních dílů je Tetra bohužel pozadu, ale snad se co nejdřív na trhu objeví více komponent...
13.01.08 20:22:17 Pavel – To jo
To asi jo...

Ale holt čím víc kladných reakcí na nějakej, tím víc důvod ke koupi
13.01.08 20:18:45 Fennanek – Re: bunda
nehájím žádný jenom popisuju svoje zkušenosti, taky jsem vybíral mezi těmato značkama a rozhodl jsem se pro tetru kuli nižší ceně..
Já jsem přečetl kde co a rozhodl se pro TetraTec EX 700. Měla by mi přijít příští týden. Nemyslím ale že ostatní filtry by byly špatné, určitě každý bude hájit ten svůj.
13.01.08 20:13:14 Pavel – Tak že by Tetra ?
Hmmmm....tak to nezní špatně