2 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku ? » Identifikacia neznamej rybky » Přidat novou reakci 

Identifikacia neznamej rybky Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1231 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
28.02.08 13:51:57 alexx5
Mala by to byť BlackGold Molly,bežne predávaná.
28.02.08 13:22:11 Killer® – Re: Sid
a nebo taky blackmolla
28.02.08 12:14:11 mch.sokolov® – Re: Sid
;-) X-)
28.02.08 12:05:42 Sid® – Re: JeeL
Kominíček, molynézie, živorodka ostrotlamá - Poecilia shenops. :-)
28.02.08 11:49:34 JeeL
Ubehol od tej doby už nejaký ten piatok a oná rybka úplne zmenila farbu a momentálne je celá čierna s miere svetlými miestami na vrchnej prednej časti (viď. foto). Dokonca už mala aj mladé (podarilo sa mi objaviť 3 kusy, všetky čierne - sú však vkuse niekde zalezené) :-)
28.02.08 11:03:43 mch.sokolov® – Re: xx
tak ono to neni nákej problém,je to jen o křiženi:-)jinak se v nabidce ryb,který mám k dispozici,uvádi b.molla dalmatin :) smich
28.02.08 11:01:08 xx – Re: mch.sokolov
No jo, musí se to nějak hezky pojmenovat, aby se ten odpad mohl prodat za stejnou cenu jako výběrové černé molly. :-)

Mě by nenapadlo to vůbec někomu nabízet nebo prodávat, vyselektovaný potěr dávám jako krmivo jiným rybám.
28.02.08 10:57:20 mch.sokolov® – Re: xx
pak se jedná o b.molla dalmatin:-)
28.02.08 10:51:43 xx – Re: JeeL
Black Molla - její mláďata už budou kropenatá a nebo světlá

Když se množí molly, musí se vybírat na další chov jen jedinci, kteří jsou černí včetně oka. Jinak se asi ve třech-pěti generacím vrátí molla k původní divoké světlé barvě.
28.02.08 09:56:43 black molly
JeeL napsal: Zdravim,
potreboval by som pomoct s nazvom rybky na fotke. Zabudol som si poznacit jej nazov. V akvaristickom obchode boli tieto rybky umiestnene v nadrzi spolu s rybkami Black Molly. Vzal som si teda z kazdej po jednom kuse. Neskor som zacal patrat na internete, ze ako sa vlastne volaju, Black Molly som identifikoval pomerne lahko, avsak tuto druhu rybku nejak neviem najst. Dakujem za radu.
14.01.08 16:49:33 Dinamit®
To JeeL:
to je super, že sis zjistil všechno možné o akvaritice, než jsi do toho šel. To tě šlechtí, jenom jsi se dopustil jedné a zásadní chybky, o které jsi asi nevěděl. A to, že v akvaristických obchodech se ti snaží vnutit vše, jen aby to prodali, takže ti ani nemuseli poradit správně. Nejlepší je zjistit si parametry akvária, podle toho dohledat pár vhodných rybek a ty potom shánět v akvaritikách. Vyhneš se tím spoustě problémů X-)
14.01.08 16:32:03 JeeL – Nazov z akvaristiky
Dnes som sa stavil v tej akvaristike, v ktorej som kupoval rybku a opytal som sa na jej nazov - je to teda Molynezia, ako tu uz bolo spomenute - takze uz je to teraz na 100% iste :)
11.01.08 15:04:08 Alofok – --
Jo,taky je to Mollyna
11.01.08 14:49:42 Duny
ja som uz videl aj ze krizenec black molly a gold molly bolo to podobne
11.01.08 10:08:38 JeeL – Skumanie stavby tela
Trosku som patral na nete, prezrel som mnozstvo fotiek platy skvrnitej (Xiphophorus maculatus) a taktiez mnozstvo fotiek gupiek (Poecilia). Raz sa mi zdalo, ze ta moja rybka je plata (podla fotiek), potom zase sa mi skor podobala na gupku (podla stavby tela). Nasiel som si preto nakres stavby tela oboch tychto druhov (len samice) a snazil som sa to porovnat podla nich (obrazok prikladam). Myslim si, ze podla stavby tela by to skorej mohla byt ta gupka - vychadza mi to hlavne ked porovnam chrbtovu plutvu, ktora u gupiek zacina viacej vzadu (az za najsirsou castou tela), pricom u platy zacina chrbtova plutva blizsie k hlave (niekde tesne pred najsirsou castou tela alebo priamo na nej). Taktiez logicky mi to vychadza ako gupka koli tomu, ze v akvaristike, kde som ju kupil bola v nadrzi spolu s black molly.
Stale som ale mierne na pochybach a to hlavne koli tomu, ze som na ziadnych fotografiach nevidel podobne sfarbenu gupku ako je ta moja, pricom na druhej strane som videl podobne sfarbene platy ako je ta moja ryba. Takze pravdepodobne zajdem znovu do akvaristiky a opytam sa ich co je to za druh.
Kazdopadne dakujem vsetkym za rady a reakcie a ospravedlnujem sa, ak som niekoho touto novo zalozenou temou obtazoval.
10.01.08 23:59:31 Sid®
Přidávám se. :-)
10.01.08 23:08:35 JeeL – To je ono
Dakujem za radu, dal som si vygooglit obrazky k tej plate skvrnitej (Xiphophorus maculatus) a nasiel som tam aj podobne sfarbenu ako mam ja, takze myslim, ze je to ono. Este raz dakujem za radu PaDa & Wampi.

to athaya: na margo danej reakcie by som chcel len podotknut, ze som si o akvaristike myslim precital hodne literatury a prekutral hodne webov. Vecsinou som sa zameriaval na spravny chod akvaria a priznam sa, ze nazvoslovie ryb a rastin velmi neovladam - ale snazim sa dokumentovat si aj ryby aj rastliny ktore mam. Kazdopadne pri kupe rybiciek (teda aj tejto platy) som v akvaristike povedal, ze zhanam rybky do spolocenskeho akvaria, povedal som tiez velkost mojej nadrze a taktiez som uviedol aj ake rybky tam uz momentalne chovam a ze k nim chcem nejake dalsie dokupit. Vyberal som si z danych moznych aj podla toho, ze ci sa mi pacia - myslim ze vela ludi to tak robi...
Mam rad take reakcie ako athaya, najskor niekoho obvinit, potom sa tvarit ako odbornik a nakoniec nie je z toho ziaden osoh...
10.01.08 22:32:20 Wampi® – Re: athaya
plata, taky si myslím
10.01.08 22:30:17 PaDa® – Re: JeeL
10.01.08 22:28:01 athaya
asi gupka duhova (poecilia reticulata) zvlastne sfarbenie :-O

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 05:45:08 • 0.369 s