11.01.08 19:58:28 Evák® – Re: filipsi
Tak pH vody co nám teče z kohoutku je 6

, to mi ho moc nevyrovná, vyměnila jsem oněch 60 l vody, koupila ksem si AQUATAN, 45 ml jsem tam hned přidala a dala jsem dvě kávové lžičky sody rozpuštěné ve vodě, aby se to trošku přiblížilo k normálu. Teď jsem si to pH zněřila zas, moc se to nezvedlo, z 5,1 ráno na 5,7 nyní.Ryby zatim dobrý. Uvidíme zítra
11.01.08 10:37:36 filipsi® – Re: Sid - offtopic
Jo, rceni mam rad (krom vozu a kozy) a take je rad pouzivam. Jen je nekdy hezke, jak rceni muze platit doslova. A zajimave situace vznikaji, kdyz se snazi clovek rceni vysvetlit cizinci, a pochopit ty jeho

11.01.08 10:25:39 Sid® – Re: filipsi
Nemyslel jsem "s křížkem po funuse", že už je pro rybky pozdě, (ale kolik chybělo, těžko říct...), ale proto, že už nebylo, co podstatného dodat...
11.01.08 10:19:39 filipsi® – Re: Sid
Ne, je to dobre, nastesti nejdete po funuse. Proto jsem psal tak rychle a nadvakrat, kdyz jsem tam zahledl tu zminku o pridani sody.
11.01.08 10:17:23 Sid® – Re: Evák
Jdu s křížkem po funuse...

Všechno podstatné napsal Filipsi.
11.01.08 10:14:30 Evák® – Re: filipsi
Je to tak, tyjo bych je tim fakt zabila. Děkuju vám moc. změřim si tu vodovodní vodu.Už jsem odkalila. Du na to. Díky!!
11.01.08 09:26:45 filipsi® – Re: Evák
Zmer si jeste kohoutkovou vodu. Podle toho, jake ma hodnoty, vymen kus vody v akva tak, abys byla nekde kolem ph 6.5. Poradne pri tom odkal. A to ted delej kazdy den, dokud to nebude fungovat a akva se neustali.
11.01.08 09:22:20 filipsi® – Re: Evák
Pamatujes si to spatne, je to naopak. Ale ph 5.1 to je docela sila, jak se ti to bez pridavani co2 povedlo? (trochu tusim, presne tak jak sid psal)
Hlavne ted neupravuj nad 7 nez zmeris amoniak, byla by to rychla a jista smrt, pokud jsou hodnoty vyssi.
(edit - jen upresneni k "naopak" - klicove je tam to, zda je voda kysela ci alkalicka, tj. hodnota 7 - precti cele
http://sweb.cz/maniakva/chemie.htm)
11.01.08 09:04:38 Evák® – Re: Sid
Dobré dopoledne, tak budete mít nejspíš pravdu, změřila jsem si pH, je 5,1 . Pokud si pamatuji při snižujícím se pH se zvyšuje toxicita amoniaku pro ryby

? Nikde jsem se ale nedočetla, že jsou čichavci na jeho zvýšení tak citliví. Tak teď bych alespoň pH upravila přidáním jedlé sody na 6,5 - 7, ale nemám vůbec představu kolik bych do 180 l měla dát. Tak prosím máte někdo tucha?? Mrknu se ještě někde po netu. Díky MOC!!
10.01.08 23:36:17 Sid® – Re: Evák
Nemohu si pomoci, Evák - můj dohad jste mi nevymluvila. Spíš naopak...
Nitrifikace mohla při stěhování dostat na frak. Jak rychle se akva po přestěhování zaběhlo a zda to bylo bez kritického zvýšení koncentrace NO2, to samozřejmě netuším...
To nevylučuje, že příčiny potíží mohou být úplně jiné...
Štěpán: Ale co se stalo se starým Sidoniem? Jsem zmatený...
Z toho si nic nedělejte - já taky.
10.01.08 22:06:05 Evák® – Re: Evák
na hladině mám sice krycí sklo, ale po všech stranách je tak 4-5 cm škvíra, fakt je že z poloviny je na hladině babelka.Ale pryč ho dát nemužu, vyskočil by motýlkovec. Vyházim teda ještě nějaký kytky
10.01.08 22:02:34 Evák® – Re: Sid
nádrž byla v tu dobu bez substrátu na dně, dávala jsem pozor pouze na molitany ve vnějším filtru, v den stěhování jsem je lehce propláchla vlažnou vodou abych smyla ty hrubý nečistoty, zbytky kytek a tak, při samotném převozu bylo ve filtru trochu vody, takže vyschnutej taky nebyl. Snad už mě jen napadá že by ty bakterky vymrzly při přenosu filtru z našeho vchodu do auta (cca 10 m) což je velmi nepravděpodobný. Teď mě ještě napadá, toho čichavce co ho mám teď v karanténě, má tak divně zvlněnou páteř tak od půlky těla k ocasu, tak jestli to fak neni tim krmenim. No teď to nevyřešim, jdu změřit pH a zítra udělám ty testy. Dík všem za rady!!
10.01.08 21:54:34 Evák® – Re: Roman
mno,kytky nepřihnojuji vůbec ničím
A co takhle přihnojovaní pomocí CO2???.Tím bych si vysvětlil tu otravu asi já.jelikož ostatní fišle co dýchají kyslík rozpuštěný ve vodě to nepostihlo, tak se osobně přikláním k hromadění plynů nad hladinou.
10.01.08 19:52:01 Sid
Štěpán napsal Ale co se stalo se starým Sidoniem? Jsem zmatený.
A to je kdo?
To je úleva, opět přirozeně zelený!

Ale co se stalo se starým Sidoniem? Jsem zmatený.
10.01.08 17:47:36 Sid® – Re: Sid
A je to.
10.01.08 17:45:19 Sid – Re: Sid
Teď to začíná být sranda!
10.01.08 17:44:49 Sid – Re: Štěpán
Pročpak?

(Resp. - odkud to víte, Štěpáne?! :coze
10.01.08 17:43:01 Sid
To nejsou moje příspěvky, já tu nejsem.