28.09.08 19:19:01 Yirka® – Re: Péťa
Tak, aby se osazenstvu nevešly do tlamky.
no já je nechávám cca. 3 měsíce
Mám dotaz.O prázdninách se nám narodili mečovky.Měli jsme je ve sklenici/odchovničce/.Po třech týdnech se nám zdáli větší,tak jsme je dali do aq.Do hodiny nám je ostatní sežrali.Jak dlouho by měli být mimo akvárko než vyrostou aby přežili?Díky.
28.09.08 15:54:47 smajlik1® – Re: Terik3333
myslíš to z biologického nebo morálního hlediska?

ale jde to, ryby holt příbuzenské vztahy neřeší...
17.02.08 18:46:11 Terik3333® – Rybí sourozenci
Nám se samice žluté živorodky spářila se samcem černé živorodky.

A když žlutá živorodka porodila , tak byl potěr černo-žlutý.

A já nevím , jestli se můžou mezi sebou v dospělopsti rybí sourozenci mezi sebou pářit.

Poradí mi někdo?
09.02.08 14:16:14 Alofok – ----
Dnes jsem se nechala nainspirovat a vyrobila jsem si taky odchovničku

.Je ze spodní části petlahve a je přichycená "přílipkama"- (to co drží filtr,topení atd...) ze stínítka v akvárku.Přendala jsem tam mladý a vypadá to,že se jim tam líbí...Tak děkuju za inspiraci
09.02.08 08:13:51 chicko® – Re: Malapa
Nevím, jestli jsi to dobře pochopil a dobře se podíval, protože na fotkách je pod kelímkem kde plavou ryby ještě další kelímek kam vypadnou mladé
Jenže jaksi na pytel porodnička. Mimina vypadnou do akvárka, kde je sežerou jiné ryby. Takže výsledek je stejný jako, když se narodí rovnou v akváriu.
a jak to vypadá zevnitř můžeš to zkusit udělat
09.01.08 19:44:21 johan® – Re: Jiřka
a jaké tam teda jsou živorodky?.. pokud to akvárium není bez rostlin, tak jich pár učitě přežije.. a za měsíc bude další várka atd..
09.01.08 18:34:20 Jiřka® – Re: Unnamed
Žádné živorodky tam prezentované nemám, protože mám zapsané jen svoje vlastní nádrže. Tohle je akvárko více méně všech

. Jinak se obávám, že budoucí rybátka asi moc dlouho nepřežijí, protože doma nemáme ani 10l prázdné akva ani mech

. No jo... tak hold malé rybičky nebudou...
Jake ryby? ve zde prezentovanych nadrzich nemas zadne zivorodky. Jinak kdyz sou to zivorodky, tak prelovit samici do maleho(staci 10L)akvarka s hustym trsem javskeho mechu. Tam je samice nechyti a po porodu odlovit co nejdrive. Jestlize je to akvarko o objemu alespon 20L, tak lze pouzit i jako odchovne akvarium. Pokud ne tak asi tyden tam mlade nechat a pak prelovit do nadrze vetsi nez 20L.
09.01.08 18:24:01 Jiřka® – Re: johan
Když ono je v tom akva docela prázdno a pár nových rybek by se hodilo. Kolik myslíš, že by toho tak mohlo přežít? (v akva je pár zebřiček, dvě stejně velké ryby, které nevíme, jak se jmenují, dvě parmičky a jedna přísavka thajská)
09.01.08 18:20:35 johan® – Re: Jiřka
ale co pak s mladýma

já bych to asi neřešil a byl rád, že mi je ze začátku něco žere. ono vždy něco přežije.. ..
09.01.08 18:17:02 Jiřka® – Odchovna
Zdravím.
V rodiném akváriu se objevili dvě těhotné rybičky a teď narychlo nevíme, co s nimi. Může někdo poradit, jak zařídit provizorní odchovnu, aby ostatní ryby mladé nesežraly?