6 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Úhyn pavích oček » Přidat novou reakci 

Úhyn pavích oček Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   9 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
11.01.08 18:12:27 Metz®
ja sem dal rybky do akva za 5 dnu prezily vsechy bez problemu X-)
11.01.08 17:51:52 Sid® – Re: tesartomas
Nevyhovující filtrace a příliš mnoho odpadních látek. Ten váš filtr má malý objem hmoty pro usídlení bakterií a povrch akva jimi také není dosud dostatečně osídlen.
Předělejte obě ampulárie do druhého akva, přestaňte krmit rybky a denně vyměňte část vody za čistou odstátou. Denně měřte koncentraci NO2. Proces nitrifikace by se měl postupně uzavřít.
Až se situace srovná, můžete do akva přidat další živočichy. Ale postupně a hlavně s rozumem!!!
Uvědomte si, jak je ta nádržka malá a jak snadno se "přecpe".
11.01.08 16:53:06 tesartomas® – Vysoká hodnota NO2
Tak ten úhyn byl zaviněn vysokou hodnotou NO2, jen nevím kde se to v akvárku bere.. Voda, kterou jsem lil do akva je úplně čistá, po naletí 1/2 obsahu akva, je vidět při měření úbytek a do druhého dne, je to zase na původních hodnotách. Nevíte někdo čím to může být????
09.01.08 18:09:14 Václavka
ak když jsme toho já jsem měla staré akvárko akorát jsem ho tak 14 dní předtím čistila. Byla tam voda ze studně klasika vesnice ale tak podně tam zůstala stará což píšek a tak.Chcíply mi všechny 4 najednou
08.01.08 08:40:29 tesartomas® – Re: johan
Tak díky za radu, zkusím měnit tu vodu a uvidíme co se bude dít.. Je vidět, že ne všechna odborná literatura je kvalitní. :-(
08.01.08 01:14:46 johan® – Re: tesartomas
jestli to je opravdu otrava jedovatými plyny, tak každý den vyměń tak třetinu nádrže za čerstvou odstátou vodu (pokud tam teda přidáváte savo :-O ) a nic víc nezmůžeš. v tom případě si rybkám hodně ukrátil život, když to přežijou a nebudou ti postupně umíat na další nemoce, a pokud to je něco jiného, tak jak vidíš, se to tu asi ndozvíš. hodně štěstí a příště si měsíc počkej (no prostě až ti budou růst rosliny, tak dej teprve první ryby)
08.01.08 01:01:34 johan® – Re:
smich tak jinak, a kolik lidí to dávkuje?..hm. a je to i tento případ?
08.01.08 00:54:46 Anonym
Ono se to savo právě dávkuje neustále, aby to zbytečné nebylo ;-)
http://www.informconsultaqua.cz/postup13.htm
08.01.08 00:42:00 johan® – Re:
hm, to jsem fakt nevěděl, že toto jsou příznaky otravy čpavkem a dusitany.. a zajímavé provedení statistiky=))) pokud se tam nedvá neustále, tak to je zbytečné.. no nic, to nemá cenu řešit.
07.01.08 22:51:14 Kacisek®
No a nebo jsou prostě rybky v šoku po převozu.... :-(
07.01.08 22:41:48 Sid – Re:
...99% zaviněno čpavkem...
Tak nějak. :-) Nebo dusitany. To bude záležet na pH...
(Ale to je jen technická poznámka. Na podstatě, že jde většinou o otravu N-látkami to nic nemění. :-))
07.01.08 21:46:16 Anonym
johan napsal: kdopak si do studny přidává chlor?..
Savo se do studní přidává zcela běžně. Hromadný úhyn ryb v čerstvě založené nádrži je v 99% zaviněno čpavkem a o to 1 procento se dělí otrava preventivními preparáty s pomstou manželky či mladšího sourozence. :-)

07.01.08 21:39:18 johan® – Re: filipsi
kdopak si do studny přidává chlor?.. no mylsím, že moc lidí ne.. ano, musí splňovat normy, ale to neznamená že je sterilní ;-)
ano, možná by ty příznaky byly trochu jiné, ale opravdu až tak?.. mohl by se rozepsat, jak ten úhen a chování ryb vlastně předtím vypadalo. pokud se tady omezujete jen na to, že:nově založené akva, ryby automaticky uhyne na otravu, tak to moc odpovídat nemusí, ne?=)
07.01.08 21:33:57 filipsi® – Re: johan
Ty priznaky co pises, by se objevily pri nahlem narustu hodnot. U vetsiny najednou, hromadne. Ale takhle to v akva stoupa pomalu, otrava je vlekla, a umiraji nejprve slabsi jedinci, pripadne je dostane jina nemoc diky castecne otrave. Podle me to docela odpovida tomu, co se deje v cerstvych akva.
To o te studne mozna plati u nejake opustene studanky v lese. Studna s pitnou vodou musi splnovat normy, aby prosla testy, chlor se tam take pridava, udrzuje se. Pravda, asi se tam zpravidla nameri trochu vic bakterii a trochu vetsi CHSK nez ve vodovodni, ale ne tragicky.
07.01.08 21:29:05 johan® – Re:
no, asi všechny.. hlavně tam nejsou příznaky otravy, nebo jo? to že je ryba v novém akva mrtvá neznamená, že se otrvávila. (krom toho u čpavku a dalších mám zafiksováno náhlý "nevysvětlitelný hromadný" úhny, lapání po dechu, stížené dýchání, křeče, skákání nad hladinu atd..) to, že jsou nafouklé a zježené mi připomělo něco jiného, ale nemoci nejsou moje hobby ;-)
no, tak když se do vody dá "CHLOR" tak tam toho moc nezbide, kdežto ve studny je spousta bakterií, hub, řas, no.. celá zoologická
07.01.08 21:26:49 dzefoxo
Mas tam ohrievac,filter ? :-|
07.01.08 21:18:43 Anonym
johan napsal: ale narozdíl od vody z veřeného vodovodu není studniční voda mrtvá.. a nezdá se mi, že by jeho ryby podle příznaků které napsal byly otráveny "čpavkem" nebo dusitany :-O
Jak se rozezná živá a mrtvá voda?
Jaké příznaky v tobě budí dojem že nejde o otravu čpavkem" nebo dusitany ?
07.01.08 21:17:36 Číslo1®
Podle toho, co jsem se dočetla, tak po týdnu jsou v akvárku nejhorší podmídky- nejvíce čpavku a dusitanů. Takže je hodil přímo do toho a to je výsledek.
07.01.08 21:09:52 johan® – Re: chicko
ale narozdíl od vody z veřeného vodovodu není studniční voda mrtvá.. a nezdá se mi, že by jeho ryby podle příznaků které napsal byly otráveny "čpavkem" nebo dusitany :-O
07.01.08 19:28:52 Sid – Re: chicko
:-D potlesk

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:05:01 • 0.41 s