7 • 19 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » jedna ryba v kulatým akvárku » Přidat novou reakci 

jedna ryba v kulatým akvárku Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   1385 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
07.01.08 10:44:30 popelucha® – Re: emrovka
emrovka: za prvé, rozhodně můžu doporučit zdejší rady pro začátečníky.
Za druhé s koulí je kromě praktického problému, o kterém psali jiní, také jeden životní (pro rybu). Během toho, jak ryba plave a hýbe vodou, ty vlny se odrážejí a v kouli se odrážejí nevhodně. Ve škole jste určitě slyšela o postranní čáře a tak, zkrátka ryby hodně vnímají pohyby vody, ve které žijou. No, a vlnění v kouli jim zkrátka nevyhovuje. To jsem se dočetla, ale mám s tím taky jednu smutnou zkušenost: kdysi jsme koupili babičce kouli s kytkama a malým karáskem. A on vyskočil, skočil za skříň a babičce se v noci zdávalo, že tam křičí... Je mi to líto, protože jsem nevěděla, jak je koule nevhodná. Ale jednu věc jsem věděla: když ryba vyskočí z akvárka, většinou to tam stojí za houby a ryba doufá, že si skokem pryč pomůže :-(
Za třetí, pokud jde o techniku, není toho potřeba moc, ale záleží na osazenstvu. Vzduchování není potřeba, pokud je dost kytek a dobře rostou, protože pak kytky vyrábí kyslík a je to. Jenže kytky potřebujou k růstu světlo, takže osvětlení potřeba je (o osvětlení je tu spousta užitečných informací). Topení je potřeba, pokud ryba potřebuje k životu vyšší teplotu než máte doma, jinak ne. Filtr je vhodný, ale záleží, jestli bude ryba opravdu jen jedna, jaký to bude druh (živorodky jsou větší prasátka než jikernaté ryby atd.) a kolik bude v akváriu kytek, které dokážou rybí výkaly zpracovat. O filtrech je zde také spousta užitečných textů a rad, není to drahá věc.
Za čtvrté, pokud jde o peníze, nešetřila bych na velikosti nádrže, pokud to místo v pokoji dovoluje a nešetřila bych na osvětlení. Filtr je celkem levná věc, na zbytku lze ušetřit velice: písek a kameny z řeky, rostliny od hodných akvaristů, kteří se jich zbavují za odvoz (viz zdejší sekce inzeráty a přebytky z nádrží). Pro údržbu akvárka je potřeba mít kyblík a odkalovací zvon a časem možná nějaké další věci. Chemie není potřeba, pokud jste rozumná. Nešetřila bych ani na krmivu - ryby se krmí málo (já krmím tak 2-4 týdně), takže piksla kvalitního krmiva zase tak draho nevyjde.
Tohle všechno bych promyslela, přečetla si rady pro začátečníky a pak se rozhodla co a jak, rozhodně se vyplatí určitá trpělivost. Vždycky bych měla na paměti, že akvárko je živý svět a člověk je v něm pánbů, který má životy akvarijních obyvatel v rukách.
07.01.08 03:49:34 Danila® – Re: kastanek
Kaštánek: A taky akva bez techniky, to jako stojata voda??? vubec tone

Člověče, zrovna jedno akva bez techniky plánuju:-)Jen světlo, topení, dvě ryby a hromada kytek ve 27 litrech.Vzduchování nemám v žádném ze tří akvárek a funguje to dobře. Tak uvidíme...
06.01.08 23:08:37 vena® – Re: Jiřka
Ne žádná technika jen zarostlej okurkáč a málo ryb.Dovolím si citovat: " V dostatečně velkém akváriu normálně osázeném rostlinami a s dobrými světelnými a tepelnými podmínkami mohou ryby žít (ikdyž v menším počtu) bez umělého provzdušňování. " (Karel Polák - Akvaristika).Říká se tomu biologická rovnováha ;-) Tyhle moje "začátky" to je minimálně 17 let zpátky, školák peníze žádný, jen zájem, ryby a rostliny jsem si přinesl z kroužku.Jak tu někdo již psal gupky (ale i další druhy) jsou co se nároků týká někde jinde.Mám knížku od Bohumila Lhotského - Skleněné domovy (r.v.1955) a tam třeba najdete, že gupky snesou teplotu 18 - 22°C.Zkuste to dneska koupit rybu v akvaristice a vypustit jí do nádrže s 20°C...
06.01.08 23:04:41 kastanek – Re: Dinamit
molitan a vzduchovadlo??? myslis tohle http://spokojenypes.cz/filtry-vnitrni/filtr-molitanovy-dvojramenny+id-5-231-52.html ???
A jinak v akva te techniky moc neni - filtr a topne teleso. Zas tak narocne to neni.
06.01.08 22:29:56 Dinamit®
to kastanek:
No nevim. Moje jediná technika je molitan + vzduchovadlo s tim. že vpohodě ryby žijou i bez bublinek. Už jsem to zkoušela. A rostlinám se daří velmi dobře a dlouhou dobu jsme neměla problém ani s řasou. Jednou jsem teda zapomněla na pravidelnou výměnu vody, tak se trošku rozrostla ruducha, ale asi po měsíci naprosto OK. Já osobně jsem proti nějaké technice. Podle mě je to zbytečná zátěž mojí peněženky. Neřeknu, když má akva 500 litrů, tam by výměna vody byla asi dost náročná, takže venkovní filtr se asi upotřebí...

Jinak pro Emrowku:
myslim, že když nakoupíš akvárium, štěrk a hodně rostlin, zasadíš a necháš 14 dní být (s výměnou vody), tak to bude OK a pak tam můžeš dát i rybku.
Co myslíte ostatní, takhle by to bylo ideální, ne?

to Vrubouš:
díky za upřesnění. Jsem zase o něco chytřejší palec
06.01.08 19:40:34 kastanek – Re: Jiřka
Tedka uz tezko. Sice tomu rikam kaluzova ryba, ale fakt uz to neplati.
A taky akva bez techniky, to jako stojata voda??? vubec tone
06.01.08 19:36:15 Jiřka® – Re: johan
Takže myslíš, že by se gupky daly v pohodě chovat bez jakékoliv techniky?
06.01.08 19:33:44 johan® – Re: Jiřka
promiň, mělo to být jinak. akvarijní ryby potřebují filtr a vzduchování? ;-) (myslím většinu)
06.01.08 19:20:39 kastanek – Re: Jiřka, johan
Byste se divili, ale kdysi to mozne bylo. Kdyz jsem mela trinact, taky jsem mela gupky a v cem zily a jak zily, to byste asi nechteli videt :) a mnozily se a mnozily. A to bylo pred 13 lety.
Dneska krizenim a vsim moznym uz bych to nezaradila ani mezi ryby pro zacatecniky.
06.01.08 19:02:52 Jiřka® – Re: johan
Já nevím. Jen mě to překvapilo. Ale jestli ne, asi si začnu zařizovat "gupkárium" ;-)
06.01.08 18:15:34 johan® – Re: Jiřka
a potřebují? ;-)
06.01.08 18:09:20 Jiřka® – Re: vena
To chceš říct, že gupky nepotřebují filtr ani vzduchování? coze . Nebo jsi to narvala do toho okurkáče :-)
06.01.08 17:56:05 bucliik® – re:emrovka
ani ,malinkatej filtříček? ;-) tady jim říkají bublifuk.
Jinak Xena nevím jestli to bude-většinou ty betičky(bojovnice) v obchodech bývají samci-proto ty krásný ploutvičky-tak Xeňák :-D
06.01.08 16:40:15 filipsi®
Taky hlasuju pro hranate, a to zejmena z duvodu manipulace a zkresleni pohledu a plochy dna v kouli.
Ale jinak myslim, ze neprerybnena 20l koule je lepsi nez stejne zarybnene 12l hranate.
06.01.08 16:17:31 johan® – Re: Vrubouš
ten začátek jste trochu nevychytal.. znova se nad tím zamyslelte ;-)
06.01.08 15:41:24 Myrda® – Re: GUPY
Nevím jestli to je sranda nebo pokus se zviditelnit smich ale to co si napsal je taká blbost...i v hranatém akvárku může plavat dokola smich to jako hodíš rybu do kulatého a řekneš jí:"tu máš řeku toč se."tak to je ledatak pro gumovou rybu smich
když myslíš že jezera a tak mají kulaté tvary,tak OK,ale taky jak sou velké že smich
06.01.08 15:37:24 fantasta® – Re: GUPY
Větší blábol jsem snad ještě nečetl :-|
06.01.08 15:36:52 Johnny5®
GUPY: To je dedukce coze Co když je to pravda? Ale i tak dobrá obhajoba palec
06.01.08 15:15:41 GUPY
Co tu všichni plašíte. Koule je pro ryby nejlepší protože když nemá žádné rohy můžou ryby plavat stále dokola a mají pocit že plavou v nekonečné řece. Proto jsou šťastné. V koskatym akvárku furt jen plovou od skla ke sklu a to je týrání.
06.01.08 12:26:04 werča® – Re: emrovka
Jít si koupit zvíře (i rybičku) při první výplatě je podle mě dost hloupý. Nejdříve si všechno nastuduj, pokud jsi úplný začátečník, což podle koule jsem vyčetla, tak bych intenzivnímu studiu věnovala tak pět hodin na internetu. Toť můj názor... Pak už si můžeš říct, že víš asi tak dost, abys mohla té rybě udělat jakž takž podmínky aby ti po pár dnech/týdnech nechcípla...

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:30:09 • 0.441 s