67 • 167 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Jak lze přimět ryby k množení? » Přidat novou reakci 

Jak lze přimět ryby k množení? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   183 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
05.01.08 17:18:18 MESTEK®
podle mě je to koupě špatného mechu,koupil jsem ho ve špatné akvaristice jako koupi a doma jsem ho měl vyprat a když jsem z toho vytvaroval plochu a tal hned do vody tak z toho začlo ihned vytékat hnedě zakaleniště a zamořilo mi do doted všechnu vodu.Zkouším přípravek "CLEAR AQUA" - vodička od firmy Dajana Pet
05.01.08 13:02:43 rolandmynar® – Re: MESTEK
Jaký je to zákal? Pokud to nejsou sinice, tak to budou nálevníci, kteří se přemnožili v důsledku přemnožení bakterií kterými se živí a tomu výměna vody nijak neuškodí, ale asi taky nepomůže. Nic bych s tím nedělal, ono to zmizne během tak 3 dnů pokud nebudeš vůbec krmit.
05.01.08 09:48:14 Pepas®
filtrace a pokud možno zastínit,nová nádrž si musí prodělat nějaký ten zákal,hlavně neměn vodu,nebo se to ještě zhorší.
05.01.08 09:26:40 MESTEK®
včera jsem kompletně přestavil akvareko,spousta skrýší,členité dno,tmavý štěrk a voda se příšerně zakalila?Nevíte čím to je a jak to lze navrátit k čistější?
04.01.08 18:41:40 Duny – Re: fantasta
ja mam akva asi 1 mesiac a na silvestra sa mi uz narodili od zivorodiek :-) ale vyrastat budu asi v novej vode lebo ju idem menit ale to tu teraz nerozoberajme
04.01.08 15:39:50 fantasta® – Re: MESTEK
Co se týče parmiček tak dobře poradil chicko no a krunýřovci potřebují ke tření dutiny. Třeba kus novodurky.
04.01.08 15:37:01 chicko® – Re: MESTEK
u parmiček je nejlepší dát do akva samce a samici a ještě mnoho jemnolistých rostlin(měchýřku atd) a rodiče po tření odebrat(ihned) a hlavně kricí sklo-při tření vyskakují
04.01.08 15:33:58 MESTEK®
a jak je to u parmičky nádherné a krunýřovce mnohoocasého? - parmiček mám 4 samice,3 samce, krunýřovců 2 samice a 1 samce? no
04.01.08 15:03:44 Alofok – --
Ps:Raděj to nezkoušej
04.01.08 15:03:20 Alofok – ---
Prý,že se tření u pancéřníčků dá vyvolat opakovanou výměnou části vody..
04.01.08 15:02:36 Alofok – ---
Kup si živorodky a budeš mít okamžitě opačný problém :) :)
04.01.08 13:38:10 Aja – MESTEK
Ty seš na tom úplně stejně jak já. Já už se taky tak moc těším, až se mi ti Pancéřníčci vytřou a furt nic a nic. Mám akva teprve 4 měsíce, tak to taky možná bude tím, že akva není ještě pořádně zběhlý. Ale stejně ještě nějaký přikoupím, jak skvrnitý, tak pandy. Tak doufám, že se nám to povede. Hodně štěstí a trpělivosti. ahoj
04.01.08 12:59:29 MESTEK®
ted jim měnim dno z bílého štěrku na tmavší modro-šedý,asi to bude pro ně přirozenější prostředí,třeba si budou připadav více jako ve volné přírodě a rozmnožní se.Fotky až budu hotov přidám
04.01.08 11:33:14 marsz®
jojo, mám notmálně 24,5, ale když měním pancéřníčkům, které mám s gupkama, tak dám chladnější a začnou tancovat
04.01.08 11:16:58 bucliik® – Re: MESTEK
myslím že to mysleli tak, že normálně mají 24stupňů a pro tření se sníží, ne?ale asi dlouhodobě studená nebude ryby moc zajímat
04.01.08 11:13:15 MESTEK®
děkuji za názory,ale aý doposud mi každý říkal teplotu zvýšit,dokonce mám dneska sraz s pánem,který mi proda odhřev 50W - dohodli jsme se na stokoruně a ted najednou teplotu snížit?Mám teda schůzku zrušit? rozzureny
04.01.08 08:33:44 marsz®
Nevím jestli jen snížit stačí. Já prostě naliju po odkalení do akvárka o dva tři stupně chladnější vodu, i když teplotu v akvárku měřím rukou. :-) Samečků je lepší mít víc. Ani né proto, že by samičky byly nějaké vybíravé, ale asi ty jikry jeden nezvládne oplodnit.
04.01.08 07:36:52 Aja – Pancéřníčci
Já už jsem teplotu zkoušela snížit, pak zase zvýšit, krmení mají dost pestrý a nic. No teda sameček se celkem snaží, vyděla jsem ho už hodněkrát, jak se pokoušel otření, ale samička ho jakoby přehlíží. Přemýšlela jsem, že asi koupím jěště aspoň dva - třeba se samičce její partner nelíbí? :-O
03.01.08 22:50:45 Roman® – mestek
Tak u pancílů je to jednoduchchá věc.Ryby chovej ve stálé teplotě kolem 20-24*C.potom je důležité živé krmení,nítěnky,patentky atd., čímž je na tření připravíš, nějaká tabletka taky neuškodí.Potom co jsem pozoroval u jednoho chovatele před lety jim snížil teplotu cca o 4*C a ryby propláchl v sitce ve studené vodě.Tím došlo asi k nějakému startu přišoku a paj´k je dal normálně do třecí nádrže.Podobných článků najdeš ve starších číslech Akvárium terárium. ;-)
03.01.08 20:08:31 MESTEK®
KDO HLEDÁ NAJDE :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 20:52:04 • 2.908 s