01.01.08 20:00:31 retes
no a kdybych roznmožil bettu tak co s těma malejma mám dělat mám je dát/prodat do nějakého zverimexu když si je nechat nemuzu?
po vyulení je plůdek čichavce většinou menší, ale jak u kterých čichavců, perleťáci se odchovávají špatně, takoví zlatí a modří mají prý větší plůdek a navíc obecně mají k potravě větší apetit, takže líp žerou a přežijí )
Plůdek betty se liší i u různých samiček i v jednom výtěru. Dost malých zvládně velmi brzy po rozplavání, neli hned-ti největší- žábronožku a ostatní dobře přežijí na tom co si najdou mezi rostlinkami za "blešky". Odzkoušeno.
S bettami je pak problém kvůli rvavosti. JInak musíš selektovat jako skoro u všeho. Já odselektovala jen největších 11 postupně asi ze 40 ks. Kam jinak s tím, bohužel. Když nejde ovzácné zbarvení... Mladý teď mají 2,5 měsíce a ještě se nezačaly rvát, jak jsou na sebe zvyklí a jsou stejně velcí. Brzy ale budu muset 5 samců oddělit...
01.01.08 19:04:51 Sprachys® – Re: JARDA111
vidis na todle sem zapomnel... tak asi tak

Ahoj, snadnější na odchov jsou čichavci, už kvůli bojovnosti dospívajících samců bet. Jinak technika výtěrů a rozkrmení potěru atd. je stejná.
01.01.08 18:43:44 Sprachys® – Re: čichavec nebo betta??
ja bych rek ze to bude nastejno.... ziji ve stejnych vodach a rozmnozuji se stejne
01.01.08 17:59:34 čichavec nebo betta?? – Retes
Ahoj zajímalo by mě co je složitější na rozmnožení/odchov Bojovnice nebo Čichavec?