Moje zkušenost: léčil jsem EXITEM a eSHou 9 kančíků příčnopruhých při 25-ti stupních bez soli, bílých jako sníh. Za 6 dní byla nákaza pryč a nikdy se nevrátila.
Tak a je to zase tady teplotu nezvyšuj(rybám to moc nepomůže) a použij Exit od Eshy
29.12.07 15:12:06 Pavlína – Re: Kamekh
Mám uplně stejný problém, jen je ale parazit vidět. Řekli mi, že se jedná o krupičku, ale už většina rybek i čistící zemřeli. Našla jsem asi 20 čerstvě vylíhlích a 0,5 cm rybek, dala jsem je bokem opět nakapala prostředek na krupičku . Můžete poradit jestli to přežijí nebo je čeká to samé jako velké? Zůstalo mi jen pár zebřiček, pár černoušků, mečovka, rybička viz. foto (je z těch co zatím přežily nejvíc zasažená) a sumeček potřebuji poradit. Zdá se, že přípravek na nemoc co mi dali ve zverimexu na ně nepůsobí jedná se o Malachite green, není něco jiného nebo se jedná o úplně jinou nemoc? Oběvilo se to asi týden po úplném vyčištění akvária a přidání nově koupených rybek úplně z jiného obchodu než ty před tím.
25.12.07 23:50:13 Kamekh® – Jaké onemocnění ?
Zdravičko ! Potřebuji nějakou radu, ohledně pravděpodobného onemocnění. Některé rybky se otírají o předměty vakváriu, jsou apatické, pobývají na jednom místě. Dvě živorodky už uhynuly za posledních 16 hodin. nemám lupu, takže jsem nemohl provést žádná bližší pozorování. Další příznaky byly : rybky plavaly hlavičkou nahoru, uhynulý sameček měl rozpadlé ploutve (další postižené rybce se již také trhají ). Otírají se téměř všechny rybky, některé jakoby ztrácejí barvu a blednou. Jinak žádné vnější příznaky na povrchu těla rybek nepozoruji. Tedy žádné společné znaky.Nevim co s tim a budu vděčný za jakoukoli radu.